En Sıcak Konular

ENGELLİLER FEDERASYONU'NDAN ''HAYIR'' OYU

21 Ağustos 2010 13:54 tsi
ENGELLİLER FEDERASYONU'NDAN ''HAYIR'' OYU Engelliler Konfederasyonu, 12 Eylül’de yapılacak Anayasa referandumunda HAYIR oyu kullanacaklarını açıkladı.

Engellilerden referandumda HAYIR  

Engelliler Konfederasyonu, 12 Eylül’de yapılacak Anayasa referandumunda HAYIR oyu kullanacaklarını açıkladı. Konfederasyon adına açıklama yapan Av. Turhan İçli, anayasa paketinin engelliler için yeni bir şey getirmediğini bildirdi

Engelliler Konfederasyon adına Başkan Av. Turhan İçli tarafından yapılan açıklamada, 12 Eylül’de referanduma götürülecek AKP iktidarının anayasa değişikliği paketine engellilerin HAYIR oyu vereceği vurgulandı.

Anayasa değişiklik paketinin hazırlanış yöntemi itibariyle Engelli Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğuna işaret eden Av. Turhan İçli, şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemiz Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca 13 Aralık 2006 tarihinde kabul edilen Engelli Hakları Sözleşmesini 30 Mart 2007 tarihinde imzalamış; 3 Aralık 2008 tarihinde TBMM tarafından onaylayıp, Resmi Gazetede yayınlayarak 28 Ekim 2009 tarihinden itibaren yürürlüğe koymuştur. Sözleşme artık, herkes için bağlayıcı iç hukuk metnidir. Sözleşmenin Genel Yükümlülükler başlıklı 4. maddesinin 3. fıkrası aynen şöyledir: 3. Taraf Devletler işbu Sözleşme’nin uygulanmasını sağlayacak yasalar ve politikaların geliştirilmesi ve yaşama geçirilmesi ile engellilere ilişkin diğer karar alma süreçlerinde engelli çocuklar da dahil olmak üzere engellilere onları temsil eden örgütler aracılığıyla sürekli danışacak ve etkin bir şekilde bu sürece dahil edeceklerdir.1990’lı yıllardan itibaren kabul edilen engellilere ilişkin tüm uluslararası belgelerde engellilerle ilgili konularda karar alma süreçlerine engelli örgütlerinin katılımları ve yol göstericiliklerinin garanti edilmesi zorunluluğu yer almaktadır. Bu zorunluluk Engelli Hakları Sözleşmesinin de özünü oluşturmaktadır.”

Engelliler eşitlik istiyor

Engellilerin ayrıcalık ve kayırmacılık değil ‘eşitlik’ istediğine işaret eden Engelliler Konfederasyonu Başkanı Av. Turhan İçli, neden HAYIR diyeceklerinin gerekçelerini şu şekilde açıkladı:
“ • Yeterince tartışılıp içeriği anlaşılmadan topluma dayatılan,
• Engellilere sorulmadan ve engelli örgütlerinin görüşü alınmadan hazırlanan,
• Engellileri himayeye muhtaç kişiler olarak gören ,
• Engelli haklarının güvencesi olan bağımsız yargıyı hükümetlerin emrine veren Anayasa değişikliği paketine ‘HAYIR!’ oyu kullanmaya çağırıyoruz.” (YENİ MESAJ)

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10003361&tarih=2010-08-21 



Bu haber 918 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,027 µs