En Sıcak Konular

YAZIK SİZİN HOCALIĞINIZA!

20 Ağustos 2010 14:45 tsi
YAZIK SİZİN HOCALIĞINIZA! Bu bembeyaz sakallı zat, anayasa paketi ile ilgili görüş beyan etmiş. Görüş ki ne görüş! Bu kadar mı fanatizm olur, bu kadar mı cehalet olur, bu kadar mı politize olunur.

Yazık sizin hocalığınıza!  

 Kendisine hoca deniliyor. Hem de hocaefendi. Ama başka bir hocaefendi bu: Abdullah Büyük Hocaefendi!
Zaman gazetesi referandumda evet diyenleri, sanatçı, artist, ateist, hocaefendi, sakallı vesaire bilcümle zevatı arayıp, hararetle mülakat yapıp ‘bu da evet diyecek!’ diyerek peşine düştüğü ‘adamlardan!’ biri bu Abdullah Büyük Hocaefendi.
Ribat Dergisinin sahibi imiş. Silsile adlı sitesinde Said-i Nursiyi göklere uçuruyor.
Şimdi bu ‘adam’, bu hocaefendi, bu Abdullah Büyük hazretleri, bu bembeyaz sakallı zat, anayasa paketi ile ilgili görüş beyan etmiş. Görüş ki ne görüş! Bu kadar mı fanatizm olur, bu kadar mı cehalet olur, bu kadar mı politize olunur.
Diyor ki Abdullah Hoca:
“12 Eylül günü, umre için bile olsa sandık başına gitmemek, evet dememek büyük vebaldir.”
Ey umre adayları!
Hem sandığa gideceksiniz!
Hem de evet diyeceksiniz!
Öyle demokrasi, özgür irade, vicdanınıza göre oy kullanmak yok!
Vay utanmaz adam vay! Vay dini kullanarak Müslümanları korkutmaya çalışan hocaefendi lakaplı adam vay!
Sen nasıl umreye gidecek olan Müslümanlara çağrı yapıp ‘umreye gitmeyin, sandığa gidip evet oyu kullanın. Yoksa büyük vebaldesiniz’ deme cüretini gösterirsin?
Sen nasıl siyasi fanatizmin uğruna bir Müslüman’ın Hz. Peygamberle buluşmasına mani olmaya çalışırsın?
Siz ne biçim Müslümansınız?
Eğer o sakalını Hz. Peygamberin sünneti olarak bırakmışsan, o Peygamber mahşer gününde sakalına yapışıp “sen benim ümmetimi referandumla korkutup, ‘umreye gitme, sandığa git!’ deme cesaretini nereden buluyorsun?” diye sana sorarsa ne cevap vereceksin?
12 Eylül’de referandum var, tamam. Evet ya da hayır çıkacak, tamam. Bunlar demokratik tercihler. İsteyen evet der, isteyen hayır. İnsanların demokratik tercihin “umreyi, vebali” niye karıştırıyorsun?
AKP gitti evet oyları artsın diye PKK ile anlaştı. Çarşaf çarşaf haberleri yayınlanıyor gazetelerde. Murat Karayılan, ‘devletle anlaştık’ diyor. 12 Eylül’de sizin gibi hocaefendiler “PKK’nın ne karşılığında devlet ile anlaştığını” çok iyi görecekler. Siz umreyi kullanıyorsunuz, hükümet PKK’yı kullanıyor; yani referandumda sonucun evet çıkması için her yol mübah.
Abdullah hoca! Kuranı Kerim’de Fatır Süresi 5. ayette şöyle buyuruyor:
“Aldatanlar sizi Allah ile aldatmasın!”
Bu milleti Allah ile aldatmayın artık hocaefendi! Peygamber ile aldatmayın! Umre ile aldatmayın! Bırakın şu mübarek dinimizi. Bırakın Müslümanın umresini, haccını. Vatandaşın yakasını bırakın.
“Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘İmkan olsa mezardakilere bile oy kullandırılmalı.’ sözüne canı gönülden katılıyorum” diye alkışladığınız Fethullah Gülen kitaplarında “Lailahe illahlah” deyip “MUHAMMEDUN RESULULLAH”  demeyenleri de “iman ehli” kabul ettiğinde ağzınızı açıp tek kelime söylemediniz.
Hz. Peygamberi devre dışı bırakmaya çalışan bir “küresel iman anlayışı” devreye sokulurken susan insanların, Hz Peygamberin sakalını bırakarak ona bağlılıklarını ilan etmeleri sizce doğru mu hocaefendi?
Abdullah Hoca hızını alamamış ve aynı konuşmasında “ bu anayasa Türkiye’yi dünya ekonomisinde söz sahibi yapacak, Ortadoğu’nun geleceğini etkileyen bir halkoylaması olacak” diye de ilave etmiş.
Abdullah Hoca’nın anayasa paketinin hiçbir satırını okumadığı anlaşılıyor. Ekonomi ile tek bir maddenin olmadığı anayasa paketi ile dünya ekonominde nasıl söz sahibi olcağız anlayamadık.
Ayrıca pek muhterem hocaefendi:
Evet, Ortadoğu’nun geleceği etkilenecek. Ama bu anayasa paketi ile değil. Sizin Erdoğan’ınız Irak’ın işgaline onay vererek, ABD uçaklarına 200 bin sorti yapıp Irak’ı bombalama izni vererek, 3 milyon Müslüman Iraklının ölümüne sebep olarak “Ortadoğu’nun kaderini çoktan değiştirdiler zaten.” 
Öyle değil mi pek muhterem Abdullah Büyük hocaefendi? 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10003353&tarih=2010-08-20 



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,343 µs