En Sıcak Konular

TUR KADIKÖY'E KALDI: 1-0

20 Ağustos 2010 12:55 tsi
TUR KADIKÖY'E KALDI: 1-0 Fenerbahçe, ilk yarıda ciddi sıkıntılar yaşadığı maçta Vierinha'nın golüne engel olamadı ve mağlup oldu

Yarım yamalak

Sarı-lacivertli ekip, ilk yarıda ciddi sıkıntılar yaşadığı maçta Vierinha'nın golüyle sarsıldı, ancak oyunu bırakmadı. İkinci 45 dakika kontrolü ele alan, rakibin 10 kişi kalmasıyla sayısız pozisyon yakalayan temsilcimiz beraberliği bir türlü sağlayamadı

Fenerbahçe için bu kadar eksikle, bu kadar korku yüklü bir deplasmandan en iyi sonucu olmasa da, evdeki maça yarar bir skor çıkarabilmek yeterliydi.  PAOK, tribünlerdeki seyircisinin o namına karşın takım olarak doğrusu Young Boys takımı kadar saldırgan ve teknik de değildi.
İlk yarıda kenar ortalarına ağırlık verip bir de gol bulunca korku salıyordu. Ama Fenerbahçe, golü yese ve iki net pozisyon verse de daha sakin ve ayağı yere basan futbol sergiliyordu. En azından azgın tribünlerden etkilenmediler.
Devreyi bir farkla yenik bitiren Fenerbahçe, 57’de Vitolo’nun atılması ile rahatlıyor, artık saldırıya geçiyordu. Semih’i çıkarıp Niang’ı oyuna alan Kocaman, Alex’i de sahada tutarak bu ikilinin üreteceği gol pozisyonlarına yöneliyordu. Net olmasa da ikili Fenerbahçe’yi pozisyona sokan paslaşmalar yapabiliyordu.
Kocaman son on dakika Gökhan Ünal’ı takıma katıp, forvetini ikilerken, bir son dakika golü ile beraberliği amaçlıyordu. Fenerbahçe, deplasmanda atılan bir golün önemini bu değişiklik ile kavrasa da, PAOK’dan son dakikada atak yedi, ama mucize eseri golü yemedi.
19’da Boussaidi topu sağ taç çizgisi kenarından kaleye doğru gönderdi, Santos kafa ile müdahale etti, ondan seken top ceza alanı içinde bekleyen Vierinha’ya geldi, bu oyuncu topun gelişine vurdu ve golü attı: 1-0. 22’de Santos önünü boşaltıp şutunu attı, ama kaleci Kresiç, topu karşıladı, uzaklaştırdı.  28’de Lino korner çizgisine inip ortaladı, kale önünde Salpingidis topa vuramadı, Fenerbahçe ikinci golü yemekten kurtuldu.

Uzatmalar nefes kesti
44’te Salpingidis aniden topu ileri çıkardı, Muslimoviç Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkıp topla buluştu, Volkan ileri çıkıp topa ayak koydu, Muslimoviç ikinci hamlede topu kaleye gönderdi, ama çizgideki Gökhan Gönül mutlak golü önledi.
52’deki kaleyi karşıdan gören serbest vuruşu Mehmet Topuz kullandı, kaleci Kresic son anda uzanıp kornere çeldi. 90’da Vierinha, ceza alanı içinde topu kontrol edip altı pasa attı. Papazoglou boşta topu dışarı attı. 90+1’de Mehmet Topuz, ceza alanı içinde topu önünde bulup ileri çıkan Kresiç’i avlamak istedi, ama Kresiç kurtardı.

Yüzü gülmüyor

UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında PAOK karşısında 1-0 yenilen Fenerbahçe, böylece Avrupa Kupaları'nda Yunan takımlarıyla oynadığı 3.maçı da kazanamamış oldu. Sarı-lacivertliler, 2002-03 sezonunda UEFA Kupası 2.turunda Panathinaikos ile eşleşmiş ve sahasında 1-1 berabere kaldığı rakibine deplasmanda 4-1 yenilerek kupanın dışında kalmıştı.

MAÇIN ADAMI
PAOK?kalecisi Kresic
PAOK kalecisi Fenerbahçe’nin yoğun olmayan ama etkili pozisyonlarında çok iyi kurtarışlar yaptı. Fenerbahçe’nin gol atmasına tek başına engel oldu diyebiliriz. Uzatmada Mehmet Topuz’un şutunu engelleyerek, İstanbul’daki işin iyice zora girmesini önledi.

KIRILMA NOKTASI
Gökhan çizgiden çıkardı
Fenerbahçe, yenildi ama ikinci maç için avantajlı bir skor elde etti. Bunda da 44. dakikada Gökhan Gönül’ün Volkan’ı geçen topu çizgiden çıkarması etken oldu. Muslimoviç’in o pozisyonu gol olsa, Fenerbahçe çözülebilir, daha kötü bir skor ile dönebilirdi.

Geniş güvenlik önlemi
Tansiyonu yüksek karşılaşma nedeniyle Toumba Stadı çevresinde Yunan polisi geniş güvenlik önlemleri aldı. Çevik kuvvet ekipleri, stada yakın yolu otobüsleriyle kapatarak, PAOK taraftarlarını bir süre stada yaklaştırmadı. Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs, karşılaşmanın başlamasına yaklaşık 1 saat 30 dakika kala polis eskortları eşliğinde stada geldi. Fenerbahçeli futbolcular, stada girdikten yaklaşık 5 dakika sonra polisler kurdukları barikatı kaldırarak, PAOK taraftarlarını stada aldı.
Bu arada Fenerbahçeli bir taraftarın Osmanlı bayrağı açması üzerine ise yakın tribündeki PAOK’lu taraftarlar büyük tepki gösterdiler.

YUSUF KOBAL-Milliyet

Kaynak:MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/yarim-yamalak/spor/haberdetay/20.08.2010/1278737/default.htm



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,366 µs