En Sıcak Konular

ARSLAN GEÇ KÜKREDİ: 2-2

20 Ağustos 2010 12:47 tsi
ARSLAN GEÇ KÜKREDİ: 2-2 Sarı-kırmızılı ekip, Kuznetsov ve Zenjov’un golleriyle yıkıldı. Ancak ikinci yarıda ustalar sahne aldı

Umut dünyası!

Sarı-kırmızılı ekip, Kuznetsov ve Zenjov’un golleriyle yıkıldı. Ancak ikinci yarıda ustalar sahne aldı. Kewell’ın asistleriyle Baros’un iki golü beraberliği sağladı, 26 Ağustos’ta deplasmanda oynanacak rövanşa tur umudunu taşıdı

Galatasaray’ı farklı kılan ne top klas hocası ne de sözde yıldızları. Taraftar anlam katıyor sarı-kırmızılılara. Düşünün, rakipleriniz bombaları patlatırken sizi heyecanlandıracak bir transfer ortada yok. Hava sıcak. Üstelik Ramazan. Yine de para verip koşuyorsunuz desteklemeye. Sonra amatör takımın yemeyeceği golleri ekibiniz yiyor. Ama umudunuzu kaybetmiyorsunuz ve desteğe devam ediyorsunuz.
Mecidiyeköy’de ilk yarı sona ererken kalesinde iki gol görmüş, futbol adına tek olumlu hareket yapamamış, bilinçsizce top yapan takımdan başka bir şey yoktu. Buna karşın Ukrayna temsilcisi futbolun gerektirdiği şekilde oynuyor ve yüksek fizik gücüyle kolay pozisyona giriyordu. Cim-Bom’da Ali Turan ve Hakan Balta kanatlarda hiçbir varlık gösteremezken, ataklarla da katkı sağlayamadılar. Arda Turan tutuk, Serdar kayıp, orta saha ise yine idare ediyordu. Ama tribünlerin bu olumsuz ve umut vermeyen tabloya karşın desteği şaşırtıcıydı.
İkinci yarı daha agresif oynayan sarı-kırmızılılarda Baros’un golü kaybolan özgüveni yerine getirdi. Adeta küllerinden doğan Aslan en azından berabere kalarak umudunu Ukrayna’ya taşıdı.
22’de Zenjov soldan etkili şekilde topu sürükledi ve kaleyi karşısına aldı, Aykut kritik bir kurtarışa imza attı. 34’de Ali Turan Kozhanov’u arkasına kaçırdı. Bu oyuncunun ortasında Servet’ten önce davranan Kuznetsov’a dokunmak kaldı: 0-1. 41’de Kozhanov’un soldan yaptığı ortada Hakan Balta topu dışarı bıraktı. Ancak arkasında unuttuğu Zenjov ağları havalandırdı: 0-2.
53’de Hakan Balta’nın unuttuğu Kozhanov net pozisyondan yararlanamadı. 59’de Kewell’ın ortasında Karpaty savunması ilk hatasını yaptı ve Baros’u unuttu. Çek golcü de affetmedi: 1-2. 65’de Mustafa’nın kafa vuruşu Baros’un önünde kaldı. Çek yıldız yakın mesafeden başarısız bir rövaşata girişiminde bulundu. 75’te Servet’in kafası direkten döndü. 86’da Kewell sürükledi ve Baros’a ‘al da at’ dedi. Baros da eşitlik sayısını attı: 2-2.

Arda’ya veto
Maçın son dakikalarında Kewell’a yapılan bir faul sonrası kazanılan serbest vuruşu kaptan Arda kullanmak için hareketlendi. Ancak taraftarlar Kewell lehine tezahürat yaparak Avustralyalı oyuncunun atışı kullanmasını istedi. Bu gelişme üzerine hayal kırıklığı yaşayan Arda topun başından ayrılırken, atışı Kewell kullandı.

MAÇIN ADAMI
Milan Baros
Galatasaray’ın golcüsü Milan Baros ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu dün bir kez daha gösterdi. 36. dakikada Mehmet Batdal’ın yerine oyuna giren Çek yıldız, ilk golde klasını ikinci golde ise fırsatçılığını konuşturdu ve adeta takımını ipten aldı.

KIRILMA NOKTASI
Fantastik gol
Galatasaray ilk yarıda kalesinde iki gol görürken oynadığı futbolla maçı çevirmesi zor görünüyordu. Ancak Baros’un 59. dakikadaki fantastik golü Galatasaray’a hayat verdi. Sarı-kırmızılılar, yine Çek futbolcuyla eşitliği yakalarken tur umudunu korudu.

Helvacı’dan tepki
Galatasaray İkinci Başkanı Mehmet Helvacı maçtan sonra takımı eleştirdi. Maçı izlerken yorulduklarını belirten Helvacı, “Ders gibi bir maç oldu. Bu skor ve oyundan memnun kalmak mümkün değil” dedi. Teknik heyette sorun olmadığını kaydeden sarı-kırmızılı yönetici, Adnan Sezgin’e yönelik tepkiler için ise “Sağlıklı düşünülmüş bir tepki değil. Ben de zaman zaman ’Yönetim istifa’ demek istiyorum. Tepkiler olabiliyor. Doğal karşılamak lazım” yorumunu yaptı.

Elano tribüne çıktı
Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı süren Brezilyalı yıldız Elano Blumer karşılaşmayı tribünden takip etti. Dünya Kupası’nda ayak bileğinden ciddi şekilde sakatlanan ve yaklaşık 2 aydır sahalardan uzak olan Elano’nun bir süre daha takımdan ayrı olarak çalışacağı bildirildi. Cim-Bom’da sakatlıkları bulunan diğer oyuncular Lorik Cana, Pino ve Aydın da tribüne çıktı.

Taraftar bölündü
Galatasaray’ın kalesinde gördüğü ikinci gol tribünleri gerdi. Bu gol sonrası alkışlı protestoda bulunan taraftarların yanı sıra bir grup da Sportif Direktör Adnan Sezgin’i hedef alarak, “Sezgin istifa” diye bağırdı. Bu tezahüratı diğer taraftarlar ıslıklayarak susturdu. Sarı-kırmızılılar, her iki golde adamını kaçıran Ali Turan ile kaleci Aykut’u da bir süre protesto etti.

NEVZAT DİNDAR-Milliyet

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/umut-dunyasi-/spor/haberdetay/20.08.2010/1278734/default.htm



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,267 µs