En Sıcak Konular

PKK-AKP İŞBİRLİĞİ TESCİLLENDİ

19 Ağustos 2010 12:40 tsi
PKK-AKP İŞBİRLİĞİ TESCİLLENDİ PKK tabanı “Ergenekoncu, statükocu, darbeci” dedikleri “hayır” cephesinde asla yer almayacaklarına göre oylarının rengi belli: “Evet”

PKK-AKP işbirliği tescillendi  

 Her şey dediğimiz ve yazdığımız gibi gelişiyor. Çok şükür ne yazmışsak aynen çıkıyor. Daha birkaç gün önde bu sütunda şunları yazmıştık:
“Ve son noktayı koyuyor APO:
“Yanılmıyorsam referandumda evet ile hayır at başı durumda gidiyor. BDP burada kilit konumundadır. BDP’nin tavrı, referandum sonuçlarını etkiler. BDP önümüzdeki günlerde bu konuda toplantılar da yapmalıdır. BDP bu referandum sürecini yeni bir anayasanın yapılması sürecine dönüştürebilir.”
APO’nun açıklamaları dikkatle takip edildiğinde “sonucu etkileyecek kilit oyların BDP tabanında olduğu, partililerin bu süreçte “bazı pazarlıklar yaparak”, ilerde kendi lehlerine bir yeni bir anayasa hazırlanması “evet” oyu kullanmalarını istiyor.
Yani mesele pazarlık meselesi!”(11.08.2010, Yeni Mesaj)
Bu yazıdan birkaç gün sonra PKK ateşkes ilan etti. Yetmedi, İmralı’dan “BDP’nin referandumu boykot etmeyeceği” açıklaması geldi.
PKK tabanı “Ergenekoncu, statükocu, darbeci” dedikleri “hayır” cephesinde asla yer almayacaklarına göre oylarının rengi belli: “Evet”
Yukarıda yazdık ya, her şey pazarlık meselesi. Hükümet cenahı pazarlığı yaptı ve işi bitirdi. Hatta bu pazarlığın boyutunu da aynı yazıda şöyle anlattık:
Bütün bu gelişmeler, özerklik ilanı, “BDP’nin kilit parti olarak görülmesi sürecinde” AKP’nin bu kilit parti üzerinden nasıl etki sağlayacağı düşünülürken CHP milletvekili Tacider Seyhan’ın sorduğu sorulara göz atmak gerek:
    “20 Temmuz Salı günü MİT Müsteşarı Dr. Hakan Fidan’ın yanına iki şahsı daha alarak, İmralı’ya gittiği ve Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddiaları doğru mudur? Bu gidiş esnasında helikopter yerine, deniz araçlarının kullanıldığı ve adadaki kamera sisteminin kapalı durumuna getirildiği iddiaları doğru mudur?”
“Eğer bu ziyaret yapılmış ise niçin yapılmıştır? Ziyaret sırasında Abdullah Öcalan ile görüşülmüş ise bu görüşmenin içeriği nedir? Görüşme kamuoyundan neden gizlenmiştir? Görüşmeden Başbakan veya Hükümet üyelerinden herhangi birisinin bilgisi var mıdır?”
Şifre çözülüyor!
BDP’nin referandumda sandığa gitmeyecekleri iddiasının yalan olduğu ortaya çıkıyor.”(aynı yazı)
Bu arada Vatan’dan Ruşen Çakır tam da bizi destekleyen bir yazı yazdı dün. Şöyle yazıyor Ruşen Çakır:
“ PKK’nın en son olarak ilan ettiği “eylemsizlik” kararı öyle bir döneme denk geldi ki Türkiye’de beklenmedik sonuçlara yol açabilir. Öncelikle 12 Eylül’deki referandumun kaderinin bu son ateşkesle büyük ölçüde değişeceğini tahmin edebiliriz. Bunun iki ana nedeni var:
 BDP’nin aldığı “boykot” kararının referandum sonucuna doğrudan etki yapacağını kestirmek zor değildi. PKK’nın eylemlerini sürdürmesi durumunda özellikle Güneydoğu’da bazı seçmenlerin sandık başına gitmesinin zor yoluyla engellenmesi mümkündü. Şimdiki durumda oy kullanmak isteyen bölge seçmeninin korkacağı pek bir şey kalmamışa benziyor. Daha da önemlisi, Öcalan avukatları aracılığıyla “boykot” kararını sorguluyor ve PKK tabanının “evet”e doğru yönelmesine kapı aralıyor. Son ana kadar ona bakarak hareket eden seçmenlerin nasıl oy kullanacaklarını tahmin etmek zor olmakla birlikte Öcalan’ın son açıklamaları ve ateşkes kararıyla birlikte “boykot” kararına büyük ölçüde gölge düştüğü açıktır.
Ruh üçüzünden ruh ikizine
Başbakan Erdoğan ve onu destekleyenler, BDP’nin “boykot” kararını çarpıtıp “hayır” gibi gösterdiler ve CHP, MHP ve BDP’yi “ruh üçüzü” olarak tanımlamaktan geri durmadılar. Ancak gerek “eylemsizlik” kararı, gerekse Öcalan’ın net olmayan açıklamalarıyla birlikte durum tersine döneceğe benziyor. Hal böyle olunca muhalefetin, özellikle de MHP’nin AKP ile BDP’yi “ruh ikizi” olarak tanımlamasına tanık olabiliriz.” Vatan, Ruşen Çakır, 17 Ağustos 2010)
Sonuç açık: AKP, referandumun tehlikeye gittiğini görünce İmralı ile anlaştı “12 Eylül sonrasında açılıma özerkliğe dahil edeceği” sözünü verdi ve PKK tabanının oyunu garantiledi.
Bugüne kadar Bağımsız Türkiye Partisine leke atmak için “PKK da BTP de hayır diyorlar, aynı saftalar” diyen şerefsiz, alçak, namus yoksunu medya güruhu bu son durumu haber bile yapmazlar. Çünkü onların ruhlarında öyle bir “bölücülük ve PKK” aşkı var ki o aşk onları bir gün boğacak.

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10003345&tarih=2010-08-19 

 

 



Bu haber 902 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,474 µs