En Sıcak Konular

PALANDÖKEN: ''ESNAF BİTKİSEL HAYATTA''

18 Ağustos 2010 14:10 tsi
PALANDÖKEN: ''ESNAF BİTKİSEL HAYATTA'' TESK Başkanı Bendevi Palandöken,"Esnaf artık 'SOS'veriyor. Bulunduğu oksijen çadırından kurtarılmasını bekliyor. Acil tedbirler alıp esnafı oksijen çadırından çıkarın" çağrısı yaptı.

Esnafın 'İmdat' çığlığı

HÜKÜMET her şeyi güllük gülistanlık gösterirken esnaf siftah etmeden kepenk kapatıyor. 207 bin KOBİ icralık. Çiftçi taraktörünü tarlaya sokamıyor. Ürettiği ürününü yok pahasına satıyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise, ekonomik krizi esnafın yapmadığını ancak, şu günlerde en çok sıkıntıyı yine esnafın çektiğini ifade ederek, "Esnaf artık 'SOS'veriyor. Bulunduğu oksijen çadırından kurtarılmasını bekliyor. Acil tedbirler alıp esnafı oksijen çadırından çıkarın" çağrısı yaptı.

Hükümet her şeyi güllük gülistanlık gösterirken esnaf siftah etmeden kepenk kapatıyor. 207 bin KOBİ icralık. Çiftçi taraktörünü tarlaya sokamıyor. Ürettiği ürününü yok pahasına satıyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomik krizi esnafın yapmadığını ancak, şu günlerde en çok sıkıntıyı yine esnafın çektiğini ifade ederek, 'Esnaf artık yeniden yapılanma bekliyor " dedi. Palandöken, esnafın rekabet etme, üretme, geçimini sağlama ve para kazanma şansının elinden alındığını ileri sürdü. TESK Başkanı esnafı aşırı sıcakların değil, dibe vuran alışverişin bunalttığını belirtti.

SÜREKLİ TABELALAR DEĞİŞİYOR

İşyeri kapatanlara yetişilemediğini öne süren Palandöken, " Sürekli tabelalar değişiyor. Ahmet gidiyor, Mehmet geliyor, isimler değişiyor. İşyerleri bir başkasına devrediyor. Başbakan ilgililere bugüne kadar gerekli talimatı vermesine rağmen sorunlarımızın çözümü konusunda gerekli adımlar atılmadı " diye konuştu. Palandöken, esnafın artık S.O.S verdiğini ileri sürerek, " Esnaf, 'öldüm, bittim'diyor. 'Bana kepenk kapattırma, sabrımız taştı'diyor. Düzenlemelerle 'bizi tekrar hayata getirin, oksijen çadırından kurtarın, yoğun bakımdan çıkamıyoruz'diye feryat ediyor. Gemisini kurtaran mantığı dönemi sona erdi artık'dedi.

ESNAF BİTKİSEL HAYATTA

TESK Başkanı Türkiye'de esnafın 28 çeşit vergi ve harç ödediğine dikkat çekip, 'Ancak esnaf bunu ödemekte zorluk çekiyor. Devlete en çok Dolaylı Vergi'yi ödeyen kesim esnaftır. Hükümetten esnaf üzerindeki vergilerin azaltılmasını ve onlara rahat nefes aldırılmasını istiyoruz. Çünkü işlerin azaldığı bir ortamda esnaf vergisini zor ödüyor' dedi. 
 
Esnafın yüzde 25'inin siftahsız yüzde 40'nın ise masrafını çıkarmadan dükkan kapattığını belirten Palandöken,'Destek Değişim ve Dönüşüm Paketi acilen çıkarılmalı. Parekende Yasası uygulamasına geçilmeli. Ayrıca esnafın sosyal güvenlik prim borçları 'O' faizle yeniden yapılandırılmalı. Esnafı bitkisel hayattan çıkararak düşük faizli uzun vadeli kredi verilmelidir. Ucuz enerji sağlanmalıdır'dedi.
Palandöken, günün koşullarında esnafın rekabet yapamaz bir duruma geldiğini ifade edip, sicil affının işlemediğini kaydetti.

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=17351

 



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,261 µs