En Sıcak Konular

KARADENİZLİ'NİN TOPRAĞINA GÖZ DİKTİLER

18 Ağustos 2010 13:52 tsi
KARADENİZLİ'NİN TOPRAĞINA GÖZ DİKTİLER Bugün Türkiye’de Pontusçuluk, Ermenicilik, Rumculuk, İyonyacılık yapmak serbest, milli birliği savunmak suçtur.

Karadenizlinin toprağına da göz diktiler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün Sümela’da geldiler Hıristiyanlar kendilerine göre ayinlerini yaptılar. Bir iki grup, malum, kimler olduğunu benim anlatmama gerek yok, ‘İşte bak, yeniden Pontus’u hortlattılar...’Yahu arkadaş ne oldu, geldiler ayinlerini yaptılar, gittiler. Kaç kişi, bin 500-2 bin kişi. Ne kaybettik? Biz kazanıyoruz aslında”  dedi.
Karadeniz’de bazı vatandaşlarımız bu sözlere inanmış durumdadır. Bakalım durum gerçekten öyle mi...
* * *
Sümela’deki ayini yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos, 7 Mayıs 2000 günü, Orta Anadolu’da eski bir kilisede düzenlediği ayinden sonra, “Türkiye’nin AB’ye üyeliği, Anadolu’da önceden varolmuş Hıristiyan toplumların yaşadığı bölgelerde yeniden Hıristiyanların yaşamasına izin vermelidir. Eğer AB üyeliği bunu müsait kılarsa ve Hıristiyanlar yaşadıkları bölgelere tekrar yerleşirse, o zaman Patrikhane de o bölgelerde bulunan kiliselerin yeniden ayine açılmalarını düşünebilir” demişti.
Yani Trabzon ve Maçka’daki dostlar özellikle bilmeli ki, bu meselenin arkasında da Türkiye’den toprak talebi var. Mübadeleyi dinleyen yok. Zaten ayine katılan bir gencin üzerindeki tişörtte bulunan Pontus haritası durumu özetliyor. Başka bir ülkede, o ülkenin topraklarını ayrı bir devlet olarak gösteren tişört giyemezsiniz. Sizi hemen kaybederler! Ama demokratikleşme dedikleri uyutma operasyonu ile artık toplumu tepkisiz hale getirdiler. Zaten bugün Türkiye’de Pontusçuluk, Ermenicilik, Rumculuk, İyonyacılık yapmak serbest, milli birliği savunmak suçtur. Durum böyle olmasaydı, Türk polisi, Pontus haritasını taşıyan o genci yakalar ve adliyeye sevk ederdi. Bunun yerine güvenliğini sağladılar. Maçka Cumhuriyet Savcılığı da bu olay hakkında soruşturma açamadı!
* * *
Rumların ve Ermenilerin yeniden Anadolu’ya yerleştirilmesi, artık iddialı bir projedir. Eski Diyanet İşleri Başkanı Süleyman Ateş de bu fikri bir ara gündeme getirmiştir. Yine,  “İkiz yasalar” denilen ve ülkeleri etnik temelde bölmeyi hedefleyen, ABD’nin halen onaylamadığı, Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi’ni Türkiye adına ilk imzalayan emekli büyükelçi Volkan Vural, 2008 yılı Eylül ayında  “Devlet Ermenilerden özür dilemeli, Ermeni ve Rumlar tekrar eski topraklarına dönsün, tekrar vatandaş olsun” demişti.
Ayrıca Rumların, Ermenilerin ve Süryanilerin yeniden Anadolu’ya dönmesi için İnternet üzerinden geniş bir medya atağı başlatılmıştır.
* * *

Arslan Bulut- Yeniçağ

Bu yazının devamını şu linkten okuyabilirsiniz:

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=14523



Bu haber 1,011 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,660 µs