En Sıcak Konular

VURAL: ''OSMANLI'NIN YIKIMINA YOL AÇAN SÜREÇLER CANLANDIRILIYOR''

17 Ağustos 2010 22:42 tsi
VURAL: ''OSMANLI'NIN YIKIMINA YOL AÇAN SÜREÇLER CANLANDIRILIYOR'' MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Osmanlı devletinin yıkımına yol açan süreçler canlandırılmaktadır" dedi.

Anayasa değişikliğinin PKK için hazırlandığı açık seçik ortadadır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Anayasa değişikliğinin PKK açılımına hukuki kılıf uydurulmak için hazırlandığının açık seçik ortaya çıktığını" savunarak, "Sayın Başbakan Türkiye'yi eyaletlere bölme hazırlığı içindedir" görüşünü dile getirdi.

Vural, düzenlediği basın toplantısında, referandum sürecinin aktörleri ve amacının açıkça ortaya çıktığını belirtti.

"Anayasa değişikliğinin PKK açılımına hukuki kılıf uydurmak amacıyla hazırlandığı açık seçik ortaya çıkmıştır" diyen Vural, "İmralı'nın AKP politikalarının destekçisi olarak sahneye çıktığını" ileri sürdü.

GİZLİ GÖRÜŞMLERİN MEYVESİ

Vural, özetle şu görüşleri dile getirdi:

"AKP, PKK ve BDP arasında rol paylaşımı var. PKK'nın ilan ettiği ateşkesin siyasi anlamının olduğu, AKP'nin İmralı ile yürüttüğü gizli müzakerelerin neticesinde geliştiği ortaya konmuştur. 'Benimle görüştüler'derken bir müzakere olduğu ortaya çıktı.

Tablo bellidir. İmralı, BDP ve AKP birlikte bu oyunu oynuyorlar. Onun için demokratik özerklik adı altında birtakım talepler dile getirilmektedir. Bu talepler konusunda birtakım görüşmeler yapıldığı belirtilmiştir. Bu pis ve kirli ilişkiler açığa çıkartılmalıdır. Kapalı kapılar ardında kimler kimle neyi konuşmuştur, açığa çıkartılmalıdır."

BDP Diyarbakır İl Başkanı ile Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarının "BDP, AKP ve PKK'nın rol paylaşımı yaptığını ortaya koyduğunu"  iddia eden Vural, "İmralı, referandum sürecini kendi lehine kullanmak için devreye girmiştir. Sözde ateşkeş adı altında Türkiye'nin siyasi çözülmesinin önünü açacak birtakım projeleri Türkiye'ye dayatmak için kapalı kapılar ardında yürütülen müzakereler kullanılmıştır. Tablo budur. Sayın Başbakan, 'Osmanlı'da ecdadımızın yaptığını yapıyoruz'demek suretiyle Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısını eyaletlere bölme hazırlığı içerisindedir. Demokratik özerklik taleplerinin altında yatan temel neden budur" görüşünü savundu. 

SENİN SÖZLERİN NEREDE?

Başbakan Erdoğan'ın bölücücülüğü tehdit olarak görmediğini, "sanal tehdit" olarak değerlendirdiğini öne süren Vural, "Türkiye'nin başındaki en büyük tehdit de bu anlayıştır" dedi.

Erdoğan'ın 8-10 yıl önce hakkında sert sözler söylediği 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anabildiğini belirten Vural, "Tam bir siyasi soyka. Rahmete ermişlerin gömleklerini çıkarıp giymeye çalışıyor. Adama sorarlar, senin 8-10 yıl önce giydiğin siyasi gömlekler nerede? Özal'a, Menderes'e atıfta bulunuyorsun da 8-10 yıl önce söylediğin sözler nerede?" diye konuştu.

- "OSMANLININ YIKIMINA YOL AÇAN SÜREÇLER CANLANDIRILIYOR" -

Sümela Manastırı'nda ayin düzenlenmesini de eleştiren Vural, ayinle Fener Rum Patrikhanesinin "ekümenik sıfatının fiilen kabul edildiğini" iddia etti. 

Ayinin düzenlendiği günün Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethettiği gün olduğunu, yapılan ayinde birtakım padişahlara şükür duası edildiğini ancak Fatih'in adının anılmadığını belirten Vural, "Osmanlı devletinin yıkımına yol açan süreçler canlandırılmaktadır" görüşünü savundu.

CUMHURBAŞKANININ GÖREV SÜRESİ 5 YILDIR

Soruları da yanıtlayan Vural, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün "silah bırakma sürecine BM'nin müdahil olması" ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuya ilişkin son açıklamalarının anımsatılması üzerine, şunları söyledi:

"Taşlar yerine oturuyor. Uluslararası güçler devreye sokulmak suretiyle Türkiye'ye bir dayatma yapılıyor. Kirli pazarlıklar ve müzakerelerin yapıldığını Cumhurbaşkanı da ifade etmektedir. PKK terör örgütü uluslararası muhatap kılınmak suretiyle bir girişim başlatılmaktadır. Büyük bir talihsizlik olarak görüyorum.

Bu, Türkiye'nin siyasi çözülmesi demektir. Yapılan pazarlıklar budur. 'Çok güzel şeyler olacak'diyenler herhalde bu güzel tablodan bahsetmektedir."

Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresi ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de Vural, Gül'ün görev süresinin 5 yıl olduğunu ifade etti. 

Başbakan Erdoğan'ın "2011 yılında son kez aday olacağını" söylediğini anımsatan Vural, "Ağzındaki baklayı niye çıkarmıyor? Cumhurbaşkanlığına aday mısın, değil misin? Görünen o ki AKP içerisinde başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı konusunda bir post kavgası var. Bülent Arınç da zaman zaman müdahil oluyor.

İçerde bir siyasal kavganın olduğunu ortaya koymaktadır" diye konuştu. 

Vural, "Hantepe saldırısı ile ilgili yeni iddiaların ortaya atıldığının" belirtilmesi üzerine, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda millete bir şeyler söylemesi ve ortaya çıkan endişeleri gidermesi gerektiğini belirtti.

Vural, "Ne varsa gereğini yapsın. Pirincin taşlarının ayıklanması lazım"  dedi.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın kendisinin dokunulmazlığının kaldırılması istemli fezlekenin TBMM Başkanlığına sevkine ilişkin yazıda "zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik ile cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" suçlarını işlediği iddiasının yer aldığını kaydetti

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=17357



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,065 µs