En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ HELSİNKİ KARŞISINDA TURA ÇOK YAKIN: 2-0

17 Ağustos 2010 22:22 tsi
BEŞİKTAŞ HELSİNKİ KARŞISINDA TURA ÇOK YAKIN: 2-0 Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında İnönü Stadı'nda Finlandiya ekibi HJK Helsinki'yi 2-0 yendi ve rövanşa büyük avantaj sağladı.

Beşiktaş 2-0 Helsinki

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında İnönü Stadı'nda Finlandiya ekibi HJK Helsinki'yi 2-0 yendi ve rövanşa büyük avantaj sağladı.

Siyah-beyazlı temsilcimizin gollerini 35. dakikada Hilbert ve 66. dakikada Quaresma kaydetti.

İki takım arasındaki rövanş karşılaşması ise 26 Ağustos Perşembe günü Finlandiya'da yapılacak.

KARTAL NASIL TUR ATLAR

Siyah-beyazlı ekip, rövanş maçında alacağı her türlü beraberlik ve galibiyette tur atlayacak. Ayrıca Beşiktaş, 2-1, 3-1, 4-2 gibi yenilgilerde dahi turu geçen taraf olacak. Kartal, 3-0, 4-1, 5-2 gibi yenilgilerde elenecek. Maçın normal süresi 2-0 Fin ekibinin galibiyetiyle sona ererse 30 dakika uzayacak, sonuç değişmezse tur atlayan ekibi penaltılar belirleyecek..

CENK İLK RESMİ MAÇINA ÇIKTI

Beşiktaş'ta Hakan Arıkan'ın dün sakatlanması, Rüştü Reçber'in de sakatlığının sürmesi nedeniyle HJK Helsinki karşısında kaleyi yeni transfer Cenk Gönen korudu. Denizlispor'dan transfer edilen ve bugüne dek sadece Villerreal ile oynanan hazırlık maçında forma giyen Cenk, HJK Helsinki karşısında ilk resmi karşılaşmasına çıktı.

8 YABANCI FUTBOLCU İLK 11'DE

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, HJK Helsinki karşısında 8 yabancı oyuncusuna ilk 11'de görev verdi. Guti, Quaresma, Zapotocny, Ferrari, Ernst, Tabata, Bobo ve Hilbert ilk 11'de oynarken, Türk futbolculardan da Cenk, İsmail ve Ekrem ilk 11'e girdi. Bu arada geçen haftaki Bucaspor maçında ilk 11'de oynayan Necip, İbrahim Üzülmez ve Nihat Kahveci yedek kulübesinde yer alırken, Erhan ile dün sakatlanan Hakan kadroya alınmadı. Hakan ve Rüştü'nün yokluğunda A2 takımı kalecisi Umut Kaya kadroya dahil edildi. Yedek kulübesinde ayrıca Holosko, Ersan ve Nobre oturdu.

BOBO KAPTAN ÇIKTI

Beşiktaş'ta kaptanlardan İbrahim Üzülmez ve Nobre'nin yedek, Delgado'nun kart cezalısı, İbrahim Toraman'ın da sakat olması nedeniyle sahaya kaptan olarak Bobo çıktı. Siyah-beyazlı taraftarlar, maç başlamadan kısa bir süre önce futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu ve “şampiyon” diye tempo tuttu.

TARAFTARLARIN İLGİSİ

Sıcak hava ve maçın iftar saatine denk gelmesine rağmen siyah-beyazlı taraftarlar HJK Helsinki maçına ilgi gösterdi. Sadece iki açık tribünde küçük boşluklar gözlenirken karşılaşmayı 25 bini aşkın taraftar izledi.

ZEMİN BOZUKTU

BJK İnönü Stadı'nın zemininin bir hayli bozuk olduğu gözlenirken, özellikle kale önlerinde çimlerin azaldığı görüldü. Futbolcuların maç öncesi ısınma hareketlerini yapmalarının ardından görevliler sahaya girerek, kalkan çimleri ve bozulan bölümleri onarmaya çalıştı.

16 YIL SONRA GELEN RÖVANŞ

HJK Helsinki ile daha önce 15 Eylül 1994'te Kupa Galipleri Kupası 1. tur ilk maçında karşılaşan siyah-beyazlılar, 16 yıl sonra rakibiyle rövanşa çıktı. Siyah-beyazlılar, İstanbul'daki maçı 2-0 kazanmış, deplasmanda 1-1 berabere kalarak turu atlamıştı.

KARTAL YUVASI'NA BÜYÜK İLGİ

Siyah-beyazlı taraftarlar HJK Helsinki maçı öncesi kulübün resmi ürünlerinin satıldığı Kartal Yuvası mağazalarına büyük ilgi gösterdi. Taraftarların özellikle Guti ve Quaresma formalarını satın aldıkları gözlendi.

BAŞKAN DEMİRÖREN DE MAÇTA

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de karşılaşmaya eşi Revna, oğulları Erdoğan ve Cemal ile birlikte geldi. Erdoğan Demirören Guti, Cemal Demirören ise Quaresma forması giyerek maçı izledi.

16 TARAFTAR, 1 GAZETECİ İLE GELDİLER

HJK Helsinki, Beşiktaş maçına sadece 16 taraftar ve 1 gazeteci ile geldi. Az sayıdaki Fin taraftar kendilerine ayrılan eski açık tribünden maçı izlerken, Fin takımını Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne akredite olan sadece 1 gazeteci takip etti. (HÜRRİYET)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ,http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/15575721.asp?gid=373



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,422 µs