En Sıcak Konular

''MİLLİ GÖRÜŞ'' ÇATIRDIYOR

16 Ağustos 2010 13:24 tsi
''MİLLİ GÖRÜŞ'' ÇATIRDIYOR Erbakan ekibinin kongre talebini reddetmesiyle SP'de yeni arayışlar ortaya çıktı. İşte gelişmeler

Saadet’te ayrılık alametleri  

Erbakan ekibinin kongre talebini reddetmesiyle SP'de yeni arayışlar ortaya çıktı. İşte gelişmeler

SP GİK’in Erbakan ekibinin olağanüstü kongre talebini reddetmesiyle partinin ayrılık virajına girildiği ileri sürülüyor. Kulislerde Erbakan’ın kongre kavgasını kaybetmesi halinde Şener’in TP’sini “ikinci adres” olarak düşündüğü konuşuluyor.

SP’de Numan Kurtulmuş ile Necmettin Erbakan yanlıları arasındaki kongre kavgası, önceki gün GİK’ten çıkan olağanüstü kongre talebinin reddedilmesi kararıyla yeni bir ivme kazandı. Erbakan kurmaylarından SP Kurucular üyesi Mustafa Kamalak, genel merkez yönetiminin aldığı kararın Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı olduğunu savunurken, kulislerde Saadet’teki iç çekişmede bölünme virajına girildiği konuşuluyor. Bir yandan Erbakancıların yeni bir parti çatısı altında örgütleneceği iddiaları dillendirilirken, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ile Necmettin Erbakan’ın önceki günkü sürpriz buluşmasının ardından kulislere Hoca’nın kongre kavgasının kaybedilmesi halinde ekibi için TP’yi yedek parti olarak düşündüğü ve kurmaylarının SP’den sonraki ikinci adres olarak TP’ye geçebileceği iddiası yayıldı. Abdüllatif Şener ise bu iddiaları yalanladı.

“Engel teşkil etmez”

Mustafa Kamalak, olağanüstü kongre toplanması talebinin Genel İdare Kurulunda reddedilmesinin ardından dün yaptığı açıklamada, 650 Saadet Partisi Büyük Kongre delegesinin noter tasdikli kongre talep dilekçelerinin 17 gün önce Saadet Partisi Genel Merkezine teslim edildiğini anımsattı. Bu talebin Genel İdare Kurulu toplantısında reddedildiğini kaydeden Kamalak, gerekçelerden biri olan “Olağanüstü büyük kongrenin yapılması için imza veren 650 delegeden 33 delegenin imzasını geri çekmesinin” hukuken geçerliliği olmadığını savundu.

Anayasa Mahkemesi’nin bu konudaki, “Belirli süreden sonra gerçekleşen vazgeçmelerle beşte bir oranının altına düşülmesi halinde, toplu karar biçimindeki sonucun önceden doğmuş olması ve bağlayıcı olan özelliği nedeniyle parti yönetiminin Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağırması gerekir” şeklindeki kararını hatırlatan Kamalak, “Dolayısıyla Genel Merkez Yönetiminin kongre yapmama yönünde almış olduğu karar, AYM kararına açıkça aykırıdır” ifadesini kullandı. Gelinen süreçte SP teşkilatlarının fiilen çalışamaz ve toplanamaz noktaya geldiğini, yapılacak yeni bir kongre ile bu duruma çözüm beklendiğini öne süren Kamalak, “Anlaşılan o ki, hukuken bu kongrenin yapılması gerektiği bu kadar açıkken Genel Merkez yöneticileri olağanüstü kongre kararının mahkeme yoluyla alınmasından kendilerince bir mağduriyet durumu oluşturmak ve bu durumdan teşkilat ve kamuoyu nezdinde bir menfaat elde etmek istiyorlar” dedi.

ŞENER: NEZAKET ZİYARETİ

NECMETTİN Erbakan ile gerçekleştirdiği sürpriz buluşmasına ilişkin yapılan yorumlara tepki gösteren TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, “Yapılan yorumların, perde arkası diye yazılanların tamamı yanlıştır” dedi. Şener, VATAN’a yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Bazı gazetelerde yer alan ‘Erbakan ekibi için TP’yi yedek parti düşünüyor’ yorumlarını içeren haberler yer aldı. Böyle bir şey söz konusu değil. Tamamı yanlıştır. Şu kadarını söyleyeyim. Bizim Sayın Erbakan’la görüşmemiz bir nezaket ziyaretidir. Ancak bununla ikna olmayanlar için şunu da söyleyeyim: Bizim görüşmemizde tek bir ‘Saadet’ kelimesi, tek bir ‘Numan’ kelimesi, tek bir ‘kongre’ kelimesi geçmemiştir. Benim, ‘Aynı partide siyaset yapma konusunda somut adımların kapıda olduğu işaretini verdiğim’ gibi yorumlar da kesinlikle zorlama yorumlardır.” Şener, bu yorumlardan duyduğu rahatsızlığı ifade ederken de “Türkiye Partisi yedek parti olacak bir parti değildir” şeklinde tepkisini dile getirdi. Basında yeralan bazı yorum ve haberlerde “Erbakan’ın eski öğrencisi olan Şener’in genel başkanı olduğu TP’ni, kongre savaşının kaybedilmesi halinde ekibi için Saadet Partisi’nin yedeği olarak düşündüğü” iddiası yeralmıştı.

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://www.gazetevatan.com/haber/saadette-ayrilik-alametleri/323159/9/Siyaset
 
 
 

 



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,059 µs