En Sıcak Konular

SİVASSPOR : 2 GALATASARAY: 1

15 Ağustos 2010 12:11 tsi
SİVASSPOR : 2 GALATASARAY: 1 Galatasaray, maratona Sivas'tan eli boş dönerek başladı.

SARAY HELVASI

Galatasaray, maratona Sivas'tan eli boş dönerek başladı. Oysa maça iyi giren Cim-Bom, Mustafa Sarp ile ilk gole imza attı. Zita'nın itirazlar arasında attığı golle beraberliği yakalayan ev sahibi, ikinci 45 dakikada Cihan’ın golü ve Ceyhun’un enfes futboluyla galibiyete ulaştı

Ligin adı değişmiş, marka değeri dikkate alınarak yeni yapılanmalara gidilmiş, yeni transferler yapılıp, yeni kadrolar oluşturulmuş ama her şey bıraktığımız gibi başladı Sivas’ta. Bırakın değişimi, bir arpa boyu kadar yol alınamamış. Belki de geriye gidilmiş. Daha ilk maçtan itibaren, hakemi aldatmalar, tribündeki öfke seli, kenar yönetiminlerin bitmek bilmeyen itirazları ve birbirlerine girmeleri.
Neyse geçelim 90 dakikaya... Galatasaray golü tahmin ettiğinden de kolay buldu 4 Eylül’de. Ama sonra rölanti futbol, yani İspanya’nın oynadığı gibi top çevirerek yapılan pasif savunmayı yapması gerekirken, yine kaos futbolu oynamaya devam etti. Gerektiğinden fazla hızlı oynamaya çalıştı ve bunu paniğe dönüştürdü. Cim-Bom yine kendisine özgü gol yeme şekillerinden biriyle karşılaştı. Özellikle ilk bölümde Ali Turan ve önünde oynayan Emre Çolak’tan oluşan sağ kanat aksadı. Kewell’ın aktif futboluna Emre Çolak ve Mustafa Sarp’ın uyum sağlamaması sarı-kırmızılıların hücumda üretken olamamasının ana sebebiydi.
Yenilen ikinci gol ise orta sahadaki zaafiyeti net şekilde gösterdi. Geçen yıl son anda ligde kalan Sivaspor, 3 puanı alarak başrolü oynarken, Galatasaray sadece figüran olabildi. Sarı-kırmızılıların tek güzel tarafları ise yeni formalar ve yeni transfer (!) Kewell’ın performansıydı.
7’de Arda’nın arka direğe ortasında Mustafa Sarp’a sadece dokunmak kaldı: 0-1. 18’de Mehmet Yıldız ortadan savunmanın dengesini bozdu ve Ceyhun’a bıraktı. Tecrübeli futbolcunun vuruşunda Aykut topu kornere çeldi. 1 dakika sonra ise Ceyhun, Neill ile girdiği ikili mücadelede kendini yerde buldu. Karar devam oldu.  24’de Emre Çolak’ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Kewell iyi yükseldi. Ramoviç’in müdahalesi yerindeydi. 42’de tartışmalı bir faul sonrası Ceyhun’un adrese teslim ortasında Zita kafasıyla eşitliği sağladı: 1-1.
58’de Ceyhun’un ceza alanı dışından sert vuruşunda top az farkla auta gitti. Aynı futbolcu iki dakika sonra ise Cihan’a nefis bir asist yaptı. Ayhan ve Cana’yı peşine takan Ceyhun, Cihan’a bıraktı. Genç futbolcu da fileleri havalandırdı: 2-1.

11 YIL SONRA

Galatasaray 11 sezon sonra ligi yenilgiyle açtı. Sarı-kırmızılılar, 1.haftalarda bu sezondan önce en son yenilgisini 1999-2000 sezonunda Gaziantepspor'a sahasında 2-1 kaybedek almıştı. Galatasaray o sezondan sonra oynanan 9 ilk hafta maçında 7 galibiyet 2 beraberlik elde etti.

Arda Turan  şaşkınlığı

Teknik Direktör Frank Rijkaard’ın 79. dakikada Arda’yı kenara alıp yerine Barış Özbek’i oyuna sokması herkesi şoke etti. Başta Mustafa Sarp ve Ayhan olmak üzere bu değişiklik karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Arda'nın da
hocasının bu sürpriz kararına bir hayli bozulduğu gözlendi.

MAÇIN ADAMI
Ceyhun Eriş.

İsveç ikinci liginde geçen yarım sezondan sonra, bu kez Sivasspor formasıyla mücadele eden tecrübeli futbolcu ilk golde adrese teslim orta yaptı. İkinci golde ise topu sürükledi, çalımları attı ve arkadaşına asist yaptı. Rijkaard da futbolundan etkilenmiş olacak ki, maç bittikten sonra onu tebrik etti.

KIRILMA NOKTASI
Ceyhun’un pası

Oyun berabere giderken ikinci yarı Galatasaray topa daha fazla sahip olup, gol için yüklenmeye başladı. Ancak sarı-kırmızılıların etkin olduğu dakikalarda Sivasspor, Ceyhun Eriş’in 60. dakikadaki nefis çalımları ve ardından düşerken yaptığı asistle karşılaşmanın kırılma anına imzasını attı.

NEVZAT DİNDAR-Milliyet

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/saray-helvasi/spor/haberdetay/15.08.2010/1276714/default.htm

 



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,810 µs