En Sıcak Konular

TÜRKİYE: 2 - ROMANYA : 0

12 Ağustos 2010 10:21 tsi
TÜRKİYE: 2 - ROMANYA : 0 A Milli Takım, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi son provada hazır gözükmedi.

TABELAYA KANMA! 2-0

A Milli Takım, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi son provada hazır gözükmedi. Savunmada ciddi hatalar yapan, pozisyona girmekte zorlanan ekibimiz tartışmalı bir penaltı sonrası Emre’nin vuruşuyla öne geçti, Arda galibiyeti perçinledi

Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri için geri sayım başlarken, deplasmanda oynayacağımız Kazakistan maçının son provasını Romanya karşısında gerçekleştirdik. Hiddink, ABD kampına sakatlığı nedeniyle katılamayan Mevlüt’e ilk on birde şans verdi, lejyoner forvet oyuncusunu gözlemleme şansı buldu.
Hiddink, son basın toplantısında ‘atak’ futbolu ön plana çıkaracaklarını söylemişti. Ne var ki, dünkü sisteme baktığımızda hiç de öyle olmadığını gördük. 4-2-3-1 sistemiyle sahaya çıkan ay-yıldızlı ekibimiz, savunmayı kalabalık tutmasına karşın rakibe pozisyon verirken, top kazandığımız anlarda ilk yarıda ileride gerekli çoğunluğu bir türlü sağlayamadık.
15’te Blasco’nun kalabalık savunma arasında yükselip, vurduğu kafa şutunda Gökhan Gönül topu çizgi üzerinden uzaklaştırırken, alkışı da hak etti. 22’de Gökhan Gönül’ün sağdan gelip, ceza alanı içine kestiği topa iyi yükselen Mevlüt’ün kafa şutunda top az farkla auta giderken, ilk pozisyonumuzu üretmiş olduk.
Hiddink, ikinci yarıya Kazım ve Tuncay hamleleriyle başladı. Nitekim bu hamleler, hücumda daha etkili olmamızı sağladı. 56’da Arda’nın yaklaşık otuz metreden sert şutu üst direkte patlarken, bu yarıda daha çok risk aldık,  presi öne çıkardık, ileride çoğaldık, Tuncay’a Arda destek verdi, pozisyon aradık. Ancak rakibin savunma duvarını aşmakta zorlandık.
Bu yarıda 82’de bir penaltı kararına tanıklık ettik, kelimenin tam anlamıyla skandal ötesiydi! Cocis, Gökhan Gönül’e dokunmadı bile... Orta hakemin penaltı noktasını göstermesi, tribünleri de, bizleri de şaşırttı. Emre Belözoğlu, şık bir vuruşla topu filelere gönderirken, hakem yardımıyla öne geçtik! Ve Türk futbolunun son yıllardaki yıldızı Arda, 86’da ona yakışan müthiş bir gol atarak, maçın skorunu belirledi: 2-0.
Gruba iyi başlamak, yani önce Kazakistan ve ardından da Belçika’yı kayıpsız geçmek zorundayız. Bu tip maçlarda kaybedeceğimiz her puanı ileride mumla ararız! Dünya Kupası’na gidemeyişimizin temelinde bu kayıplar yok muydu?

Görev dağılımı
A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, hem lig hem de 2012 Avrupa Şampiyonası grup maçları öncesinde yardımcılarını görevlendirdi. Hollandalı teknik adam, yurt dışında top koşturan milli oyuncuları ve gurbetçileri takip ederken, Türkiye’deki karşılaşmaları ise yardımcıları Oğuz Çetin ve Engin İpekoğlu canlı seyredecek.

İki sürpriz çağrı
İbrahim Kaş ve Sabri’nin sakatlıkları nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarılmasının ardından, Teknik Direktör Hiddink dün sabah kadroya iki yeni ismi daha ilave etti. Tecrübeli hoca, Fenerbahçe’den Caner Erkin ile Gaziantepspor’dan Emre Güngör‘ü milli takım kampına davet etti.

Tribünler boş
Yaklaşık iki senedir milli maç oynanmayan Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, dün tribünler boş kaldı. Ramazan’ın ilk günü ve maçın iftar saatine yakın olması nedeniyle futbolseverler Türkiye - Romanya maçına fazla ilgi göstermedi. Karşılaşmayı Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster ile yardımcısı Tayfur Havutçu da izledi.

Yerimiz değişmedi
FIFA aylık dünya sıralamasını açıkladı. Türkiye, 810 puanla 28. sıradaki yerini korudu. Listenin ilk sırasında 1883 puanla son Dünya Şampiyonu İspanya yer aldı. İspanya’yı 1659 puanla Hollanda, 1524 puanla Brezilya takip etti.

Kenarda tartışma
Karşılaşmanın ilk yarısının sonlarına doğru A Milli Takım yedek kulübesinde gergin anlar yaşanması dikkatlerden kaçmadı. Romanya Milli Takımı’nda, Blasco’nun Servet’e yaptığı faulle sarı kart gördüğü esnada, antrenör Oğuz Çetin’in maçın dördüncü hakemi Halis Özkahya ile tartıştığı gözlemlendi. Teknik Direktör Hiddink ise Oğuz Çetin’i iterek yedek kulübesine göndermesiyle yaşanan gerginliği bitirmeye çalıştı. İlk yarının ardından Nihat Kahveci’nin de Halis Özkahya’nın yanına gelerek tartıştığı gözlemlendi. (MAÇIN ANALİZİ: BİLAL MEŞE-MİLLİYET)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/tabelaya-kanma-2-0/spor/haberdetay/12.08.2010/1275461/default.htm

 



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,754 µs