En Sıcak Konular

MHP'DEN ''REFERANDUMA NEDEN HAYIR'' KİTAPÇIĞI

11 Ağustos 2010 19:36 tsi
MHP'DEN ''REFERANDUMA NEDEN HAYIR'' KİTAPÇIĞI MHP, "Neden Hayır" kitapçığı bastırdı. Kitapçıkta MHP'nin, Anayasa değişikliğine karşı olma sebepleri sıralandı.

MHP'den "Anayasa Değişikliğine Neden Hayır" kitapçığı

MHP, halka gerçekleri anlatmak için "Neden Hayır" kitapçığı bastırdı. Kitapçıkta MHP'nin, Anayasa değişikliğine karşı olma nedenleri sıralandı.

KİTAPÇIKTA, Anayasa değişikliklerinin toplumsal mutabakat zemininde hazırlanması gerektiği belirtilirken, AKP'nin Anayasa değişiklik paketinin uzlaşmadan yoksun olduğu vurgulandı. Kitapçıkta, Anayasa değişikliğinin "PKK açılımının" adı olduğu belirtilerek, "Hayır de, vur tokadı", "Hayır de, hayır bul, vebalden kurtul", "Hayır'dır inşallah", "Sivil dikta'ya hayır", "Özün-sözün bir olsun, hayır de yüzün gülsün", "PKK'ya Habur'u Türk gençliğine kabri layık görenlere hayır", "Vatanseverle bölücüyü ayır, işbirlikçi AKP'ye hayır" gibi sloganlar yer aldı.

"Anayasa değişikliğine hayır" kampanyası yürüten MHP, görüşlerini ve değişikliklere neden hayır dediğini bastırdığı kitapçıkla anlattı. "Neden Hayır" başlıklı kitapçıkta, "Anayasa metinleri kutsal metinler değildir ve zamanı geldiğinde değiştirilmelidir. Ancak anayasa kavramının anlamı gereği yapılacak değişikliklerin toplumun iç dinamiklerinden doğması, toplumsal ihtiyaçları kendi taleplerinden karşılaması esas olmalıdır. Anayasalar toplumsal mutabakatla, toplumun her kesiminin katıldığı görüşle, demokratik tartışma iklimi ve üslubu ile hazırlanmak durumundadır" görüşü dile getirildi.

AKP'NİN GİZLİ GÜNDEMİ VAR

Kitapçıkta Anayasa değişikliğinin "PKK açılımının adı olduğu" da savunuldu. AKP'nin Anayasa değişiklik paketinin uzlaşmadan yoksun olduğu belirtilen kitapçıkta "Türk milleti, önceliklerine, taleplerine cevap vermeyen, olgunlaşırken katkısının sorulmadığı ve başkası tarafından dayatılmış kararlara katılmayarak Anayasa değişikliklerine hayır diyecektir" denildi.
 
Anayasa paketinin milletin ihtiyaçlarından kaynaklanmadığı ifade edilen kitapçıkta paketin "güdümlü ve dış kaynaklı bir sipariş olduğu, Türk hukuk düzenine dayatmacı anayasa anlayışı getirdiği, ayrıştırma ve bölme amaçlı olduğu, AKP'nin gizli gündemi olduğu, başörtüsü sorununa çözüm getirmediği, gündem saptırmaya çalıştığı, memurlara grev hakkı vermediği, bölücülere sınırsız milletvekilliği hakkı tanıdığı, demokrasi kalkanıyla diktatörlük kurduğu, yandaş yargı oluşturma yolunu açtığı, suçluların yurtdışına kaçışının serbest bırakıldığı, kamu denetçiliği kurumunun kadrolaşma oyunu olduğu" görüşleri dile getirildi. 

"EŞKIYAYA ABİ DİYENLERE HAYIR"

Kitapçıkta MHP'nin "Anayasa değişikliğine hayır" kampanyasında dile getirilen "PKK Açılımının adı; Hayır de, vur tokadı, Hayır de hayır bul, vebalden kurtul, Hayır'dır inşallah, Sivil Dikta'ya Hayır, Özün sözün bir olsun Hayır de yüzün gülsün, PKK'ya Habur'u Türk gençliğine kabri layık görenlere Hayır, Özüne dön, sözüne dön, Hayır de kendine dön, Vatanseverle bölücüyü ayır işbirlikçi AKP'ye Hayır, Hayır de boz oyunu kazdırma artık kuyunu, İşçi, memur, sözleşmeli, Hayır'da birleşmeli, Şehitler Ölmez, vatan bölünmez Hayır dersen bölücü hainler gülmez, Hayır duanız yeter, Her işte bir Hayır vardır, Bir Hayır da sen işle, Habur'u unutturma, Hayır de bu oyunu yutma, Ne mutlu Türküm diyene, Hayır de Türk adını silene, Tek parti diktasına Hayır, 12 Eylüllerin istismarına Hayır, Ülkücülerin üzerinden nemalanmaya hayır, Askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyenlere Hayır, Ananı da al git diyenlere Hayır, Gözünü toprak doyursun diyenlere Hayır, Şehide kelle, katile sayın, eşkıyaya abi diyenlere Hayır" sloganları da yer aldı.

"AKP'NİN 12 EYLÜL ÜRÜNÜ BİR ZİHNİYET OLDUĞU UNUTULMAMALI"

Kitapçıkta "AKP zihniyeti 12 Eylül'le Hesaplaşabilir mi?" başlığı altında ise "Bugün 12 Eylül ile hesaplaşacağını iddia eden Başbakan o günlerde işkencecileri alkışlayarak kendi çıkarları peşinde koşmaktaydı. Türk milliyetçileri 12 Eylül zindanlarına atılırken Başbakan ve bugünkü AKP kurmayları karanlık köşelerde ellerini sıvazlayarak önlerinin açılmasını ve sıranın kendilerine gelmesini bekliyorlardı" denildi. Anayasa paketinin 12 Eylül'le hesaplaşma değil 12 Eylülcüleri aklama operasyonu olduğu görüşü de dile getirilerek "Anayasa değişiklik paketi, 12 Eylül darbesini yapanlara yargı yolunu kesinlikle açmamaktadır. AKP'nin '12 Eylül'den rövanş alınacağı'propagandası kesinlikle gerçek dışıdır. Üstelik AKP'nin 12 Eylül ürünü bir zihniyet olduğu unutulmamalıdır" ifadesine yer verildi

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=mhp-39den-34anayasa-degisikligine-neden-hayir-34-kitapcigi&id=17274



Bu haber 1,045 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,206 µs