En Sıcak Konular

REFERANDUMDA AKP İLE PKK AYNI SAFTA

11 Ağustos 2010 12:46 tsi
REFERANDUMDA AKP İLE PKK AYNI SAFTA Siz bakmayın “referandumu protesto edeceğiz” demelerine. Gerçek hiç de onların dediği gibi değil. Bu açıklamalar gizli bir pazarlığın eseri.

Referandumda AKP ile PKK aynı safta  

Siz bakmayın PKK ve BDP’nin “referandumda sandığa gitmeyeceğiz” demesine. Siz bakmayın “referandumu protesto edeceğiz” demelerine. Gerçek hiç de onların dediği gibi değil. Bu açıklamalar gizli bir pazarlığın eseri.
Referandumda PKK’nın partisi BDP’nin nasıl bir tavır ortaya koyacağına APO’nun sözleriyle cevap verelim:
“  Referandum konusunda halkımız her yerde her bölgede her kentte toplanacaklar, durumu tartışacaklar ve bir karara varacaklar. Kimsenin iradesine ipotek koymuyoruz. Ancak serbest bırakıyoruz derken kimse yanlış anlamasın, yine boykot olabilir ancak halkımız referandum öncesi evvela toplanacak, bol bol tartışacak ve gelişecek sürece göre kendisi karar verecek.”
Yukarıdaki açıklama 21 Temmuz’da basına yansıdı.
Yani ortada bir protesto yok. Sandığa gitmeme yok. APO’ya göre halk kendisi karar verecek.
Devam ediyor APO:
“Önemli olan boykot kararı alıp almamak değil, soruna bütünlüklü yaklaşılıp yaklaşılmadığıdır. Ben bu soruna bütünlüklü yaklaşıyorum. Bu konuda kamuoyunda çok teknik–dar tartışmalar yapılıyor, çok basit üsluplarla, evet ve hayırla sınırlı tartışmalar yürütülüyor. Bu çok önemli değil, evet de hayır da olsa çok önemli değil, asıl önemli olan sorun bunun ötesindedir…” 
Ve son noktayı koyuyor APO:
“Yanılmıyorsam referandumda evet ile hayır at başı durumda gidiyor. BDP burada kilit konumundadır. BDP’nin tavrı, referandum sonuçlarını etkiler. BDP önümüzdeki günlerde bu konuda toplantılar da yapmalıdır. BDP bu referandum sürecini yeni bir anayasanın yapılması sürecine dönüştürebilir.”
APO’nun açıklamaları dikkatle takip edildiğinde “sonucu etkileyecek  kilit oyların BDP tabanında olduğu, partililerin bu süreçte “bazı pazarlıklar yaparak”, ilerde  kendi lehlerine bir yeni bir anayasa hazırlanması “evet” oyu kullanmalarını istiyor.
Yani mesele pazarlık  meselesi!
Tam da bu esnada Kandil Dağı’nda yapılan  Hınerek Toplantısı gündeme geldi. PKK’nın lider kadrosundan Cemil Bayık, Mustafa Karasu, Murat Karayılan ve Duran Kalkan gibi isimler yaptıkları toplantıda “özerklik ilan etme kararı” aldıklarını, Güneydoğu’da belediyeler ve sokak eylemleri ile özerkliği devreye koyacaklarını, federasyon  bayrağını göndere çekeceklerini açıkladılar.
Bütün bu gelimleler, özerklik ilanı, “BDP’nin kilit parti olarak görülmesi sürecinde” AKP’nin bu kilit parti üzerinden nasıl etki sağlayacağı düşünülürken CHP milletvekili Tacider Seyhan’ın sorduğu sorulara göz atmak gerek:
    “20 Temmuz Salı günü MİT Müsteşarı Dr. Hakan Fidan’ın yanına iki şahsı daha alarak, İmralı’ya gittiği ve Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddiaları doğru mudur? Bu gidiş esnasında helikopter yerine, deniz araçlarının kullanıldığı ve adadaki kamera sisteminin kapalı durumuna getirildiği iddiaları doğru mudur?”
“Eğer bu ziyaret yapılmış ise niçin yapılmıştır? Ziyaret sırasında Abdullah Öcalan ile görüşülmüş ise bu görüşmenin içeriği nedir? Görüşme kamuoyundan neden gizlenmiştir? Görüşmeden Başbakan veya Hükümet üyelerinden herhangi birisinin bilgisi var mıdır?”
Şifre çözülüyor!
BDP’nin referandumda sandığa gitmeyecekleri iddiasının yalan olduğu ortaya çıkıyor.
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Eğercioğlu geçen Cuma İzmit’te katıldığımız bir konferansta şöyle konuşuyor:
“Günlerdir karış karış Güneydoğu’yu geziyorum. BDP tabanı ile her gün görüşüyorum. Hiç birinin hayır diyeceğini duymadım. Hepsinin kulağına bir yerlerden “evet” verin diye fısıldanmış sanki! AKP referandumda BDP’nin evet demesi halinde PKK ile aynı safta görüneceklerini, bunun da kendilerine zarar vereceklerini düşündüğü için  “BDP’den referandumu protesto ediyor gözükmesini ama sandıkta evet demeleri” istediklerini” anlattı.
Eh, PKK’nın partisi bu kadarcık bir talebi red mi edecek!
Her şey pazarlık meselesi.
Osman Baydemir’in, Kandil’in boşuna mı “federasyon, özerklik, Kürt bayrağı” diye çığlık attığını sanıyorsunuz?

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10003271&tarih=2010-08-11



Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,329 µs