En Sıcak Konular

AKŞENER: ''NE YÜZLE EVET İSTİYORSUN?''

10 Ağustos 2010 17:30 tsi
AKŞENER: ''NE YÜZLE EVET İSTİYORSUN?'' TBMM Başkanvekili Meral Akşener, "Ey Başbakan sen değil miydin biz Ülkücülere, 'ırkçı, faşist, eli muştalı mafya bozuntuları'diyen. Şimdi hangi yüzle MHP ve Ülkücülerden 'Evet'oyu istiyorsun" diye sordu.

'Ne yüzle 'Evet' istiyorsun'

BAŞBAKAN Erdoğan'ın Ülkücüler arasına fitne fesat sokup MHP'yi karıştırmak istediğini belirten TBMM Başkanvekili Meral Akşener, "Ey Başbakan sen değil miydin biz Ülkücülere, 'ırkçı, faşist, eli muştalı mafya bozuntuları'diyen. Şimdi hangi yüzle MHP ve Ülkücülerden 'Evet'oyu istiyorsun" diye sordu.

MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener Yalova Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda AKP ve Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

MHP Yalova İl Başkanlığının düzenlediği "Kutuplaşma ve Çatışma Kıskacında Türkiye" konulu Konferans veren Akşener, "AKP bugüne kadar her şeye Evet diyen bir partidir. Elbette 12 Eylül'de de " Evet " diyecektir" dedi.

Konferans öncesinde MHP İl Başkanlığını ziyaret eden Akşener, Partililerle sohbet ettikten sonra esnaf ziyareti gerçekleştirip, İskele Meydanında partililerle birlikte çay içti.

Daha sonra Yalova Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşen "Kutuplaşma ve Çatışma Kıskacında Türkiye" konulu konferansa katılan Akşener sert konuşarak Başbakan Erdoğan'a yüklenerek, Yalovalılardan 12 Eylül'de Hayır oyu vermesini istedi.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan konferansı çok sayıda vatandaş ve partililer de izledi. Konferansın açış konuşmasını MHP İl Başkanı Hasan Topçular yaptı.

ÜLKEMİZİN ÇIKARLARI HER ŞEYİN ÖNÜNDE OLMALI

Oldukça sert konuşan ve Yalova'da yapılan tüm yolsuzluklardan tek tek hesap sorulacağını söyleyen Topçular'ın konuşması partililer tarafından ayakta uzun uzun alkışlandı.

Topçular yaptığı konuşmada " Ülkemizin çıkarları her şeyden önemlidir. MHP olarak, iktidara geldiğimizde ülkemizin çıkarlarını gözardı eden AKP'den hesap sormak bizlerin borcudur. İşte bu nedenle kendilerinden hesap sorulmasından korkan AKP ve Başbakan Erdoğan Yüce divana gitmemek için yargıyı da ele geçirmek istiyor. Amaçlarına ulaşmak için milliyetçi ve ülkücülerin arasına da fitne sokmaya çalışıyor. Ama buradan haykırıyoruz. MHP iktidarında Ülkemizde ve Yalova'da yapılan yolsuzlukların hesabını sormazsak namert olalım " dedi.

MEZARDAKİLERDEN MEDET UMMA

Ülkenin satılmasına, bölünmesine göz yuman sahte aydınların, medya bozuntuların ortaya çıkıp Evet Propagandası yaptığını, Tarikat ve cemaatlerin AKP ile el ele kol kola Evet oyu için halka çağrılarda bulunduğunu söyleyen Topçular, "ABD'den seslenen biri mezardakilerin de kalkıp oy vermesini istiyor. Yüreğin varsa, cesaretin varsa gel Türkiye'ye oy kullan. Mezardakilerden medet umma" dedi.

KENDİSİ HİÇ AĞLAMADI

Daha sonra kürsüye gelen MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmalarla herkesi ağlattığını, ancak kendisinin hiçbir zaman ağlamadığını söyledi.

Akşener "Çünkü Başbakan bugüne kadar sürekli Timsah gözyaşları döküyor. Başbakan Erdoğan ve partisi iktidarda olduğu sürece zaten her şeye " Evet " diyen bir zihniyet..Bugüne kadar her şeye " Evet " diyen bir partidir. Elbette 12 Eylül'de de " Evet " yine her zamanki gibi Evet diyecektir" dedi.

12 Eylül 1980 Darbesi sonrasında, Tarikatlar ve Cemaatlerle Birlikte 12 Eylül 1982 Anayasasına Evet demek için Başbakan Erdoğan'ın hocalarının sokaklara dökülüp Evet propagandasını yaptıklarını ve dini alet ettiklerini söyleyen Akşener " Şimdi yine aynı cemaat ve tarikatları devreye sokanlar sokak sokak dolaşıp yine Evet propagandası yapıyorlar" dedi.

82 ANAYASASINI TAYYİP BEYİN AĞABEYLERİ HAZIRLADI

12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili AKP'nin "Darbeden mi yoksa demokrasiden mi yanasın" diyerek propaganda yaptığını savunan Akşener, "Tayyip Bey'in reddettiği, herkesin huzurunda kötülediği 1982 Anayasası var ya, o 82 anayasasının sahipleri, hazırlayıcıları Tayyip Bey'in hocaları, ağabeyleri, Tayyip Beyin manevi baba dediği isimlerdir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Ülkücüler arasına fitne fesat sokup MHP'yi karıştırmak istediğini öne süren Akşener " Ey Başbakan sen değimliydin biz ülkücülere, ırkçı, faşist, eli muştalı mafya bozuntuları diyen. Şimdi hangi yüzle MHP ve ülkücülerden Evet oyu istiyorsun. Ülkücüler, şerefli, onurlu Milliyetçi insanlardır, 12 Eylül'de İşbirlikçi AKP'ye de, 12 Eylül Referandumuna da Hayır diyeceklerdir. Biz Ülkücüler henüz son sözümüzü söylemedik " dedi.

MİLLİYETÇİLER HAYIR DİYECEK ÇÜNKÜ!..

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, "Yapılan zulümleri gördüğüm için 1982 Anayasası'na 'hayır'oyu vermiş kişilerden biriyim ama benim eşim ve ailesi ikna faaliyetlerinden o kadar etkilendiler ki onlar 'evet'oyu verdi'" diyen Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü:

Milliyetçiler, ülkücüler AKP'ye ve 12 Eylül'e Hayır diyecekler. Çünkü bu hayır, misyonerliğe Hayır demektir. Akdamar Kilisesi'nin yeniden ihya edilmesine hayır demektir. Patriğin ekümenlik olması için yol açan Sayın Başbakan ve arkadaşlarının ortaya koyduğu bu tavra hayır diyecekler. İnanmış Müslümanlar, samimi muhafazak‰rlar Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden papaz okulu olmaması için hayır diyecekler. Açılımın bir yıkım projesi olduğu için hayır diyeceklerdir.
 
BDP'NİN BOYKOT OYUNU

BDP'nin 12 Eylül referandumu boykot etmesinin planlı ve sistemli bir amaç olduğunu söyleyen Akşener, "Yapılacak olan referandumda sandığa çeşitli nedenlerle gitmeyen bir kitle olacak. BDP bu kitleyi kullanarak "işte bizim gücümüz" diyecektir. Oy kullanma oranı şayet %70 gibi bir oran da gerçekleşirse BDP bu yüzde 30'luk kitleyi sahiplenecektir" dedi.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=-39ne-yuzle-39evet-39-istiyorsun-39&id=17264 

 



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,518 µs