En Sıcak Konular

OLMERT VE ABBAS BİR ARAYA GELDİ

8 Ocak 2008 21:34 tsi
OLMERT VE ABBAS BİR ARAYA GELDİ İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı George Bush'un bölgeye ziyaretine saatler kala,bir araya geldi...

KUDÜS - İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı George Bush'un bölgeye ziyaretine saatler kala, iki taraf arasındaki anlaşmazlıkların belli başlı alanlarını oluşturan "kilit konular"da görüşmelerin hemen başlatması konusunda uzlaştı.
     Olmert'in sözcüsü Mark Regev, Olmert'in Kudüs'teki ikametgahında 2 saati aşan görüşmeden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugün, her iki lider, tüm nihai statü konularında, tüm kilit noktalarda görüşmelerin yapılması için heyetlerin yetkili kılınmasında uzlaştılar" dedi.
     Regev, bu görüşmelerin derhal başlayacağını umduklarını da belirtti.
     Sözcü, ABD Başkanı Bush'un yarın başlayacak ziyaretinin, Annapolis'te, İsrail ve Filistin tarafları arasında varılan ön diyaloğa ivme kazandırılması için çok önemli olduğunu düşündüklerini de kaydetti.
     Abbas-Olmert görüşmelerine katılan Filistinli görüşmeci Saib Erekat da Olmert-Abbas görüşmesinin "çok ciddi" ve "derinlemesine" bir görüşme olduğunu belirtti.
     Kudüs'ten döndükten sonra Ramallah'ta gazetecilere açıklama yapan Erekat da her iki liderin, heyetlerin kilit noktalarda görüşmelere hemen başlaması için uzlaştıklarını doğruladı.
     Erekat, ayrıca toplantıda Abbas'ın, Nablus'ta geçen hafta düzenlenen, 3 gün süren askeri operasyonu hatırlatarak, İsrail tarafını Batı Şeria'daki operasyonları konusunda uyardığını ifade etti.
     Filistin tarafı, Nablus operasyonunun, Batı Şeria'da güvenliği ve huzuru sağlamak için başta Nablus olmak üzere diğer bazı kentlere güvenlik güçleri yerleştiren Filistin Yönetimi'ne ve Abbas'ın güvenilirliğine zarar verdiğini de ifade etti.
     Erekat, İsrail hükümetinin bu tür hareketlerden kaçınacağı ve Batı Şeria ile Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonlarını durduracağını umduklarını belirtti.
     Filistinli yetkili, ayrıca toplantıda Filistin tarafının, İsrail'den Batı Şeria ve Kudüs'te tüm yerleşim faaliyetlerini durdurmasını istediklerini kaydetti.
     Erekat bir soru üzerine, Bush'un İsrail ve Filistin'e, iki taraf arasındaki görüşmelere katılmak için gelmediğinin altını çizdi. Erekat, bunun İsrail ve Filistinlilerin görevi olduğunu söyledi.


Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,058 µs