En Sıcak Konular

İNÖNÜ'DEN Q7 GEÇTİ: 3-0

5 Ağustos 2010 23:15 tsi
İNÖNÜ'DEN Q7 GEÇTİ: 3-0 UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme rövanş maçında Beşiktaş sahasında Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen ekibiyle karşı karşıya geldi. 1-1'in rövanşında siyah beyazlılar, İnönü'de taraftarı önünde aldığı 3-0'lık galibiyetle tur atlayan taraf oldu.

Beşiktaş, 39. dakikada Ricardo Quaresma, 57. dakikada Matias Delgado ve 71. dakikada Filip Holosko'nun golleriyle sonuca gitti.

Konuk ekipte 32. dakikada Jakub Navratil ve 52. dakikada David Limbersky, gördükleri kırmızı kartlarla Viktoria Plzen'i 9 kişi bıraktı.

Maçın yıldızı ise hiç kuşkusuz taraftarın kendisine verdiği isimle Q7, yani Quaresma'ydı.

MAÇA İLGİ BÜYÜKTÜ

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının Viktoria Plzen ile yaptığı UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçına büyük ilgi gösterdi. Siyah-beyazlı takımın bu sezon Vikingur'un ardından Dolmabahçe'deki 2. resmi sınavı olan Viktoria Plzen maçında, 32 bin kişi kapasiteli BJK İnönü Stadı tribünlerinin tamamı doldu.

Coşkulu taraftarlar, maç öncesi futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu.

SİVOK'UN YERİNE ZAPOTOCNY
   
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, sakatlığı nedeniyle yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalacak Sivok'un yerine, savunmada İbrahim Toraman'ın yanında Tomas Zapotocny'yi oynattı.

Alman teknik adam, savunmanın ortasında Zapotocny ile Ferrari arasındaki tercihini, bu maçta Çek futbolcudan yana kullandı.

HOLOSKO ''SİFTAH'' YAPTI
   
Beşiktaş'ın Slovak futbolcusu Filip Holosko, yeni sezonda takımının formasını ilk kez, Viktoria Plzen ile yapılan rövanş maçında giydi.

Slovakya Milli Takımı'nın Güney Afrika'daki 2010 Dünya Kupası kadrosunda yer aldığı için takıma geç katılan ve 2. ön elemedeki Vikingur maçlarında forma giymeyen, Viktoria Plzen ile Prag'da yapılan ilk maçta ise yedek kalan Holosko, bu sezon ilk kez taraftarların karşısına çıktı. Holosko ayrıca takımının üçüncü golünü atarak da siftah yapmış oldu.
   
İLK MAÇA GÖRE 4 DEĞİŞİKLİK
   
Bernd Schuster, Prag'daki ilk maçtan, biri zorunlu olmak üzere ilk 11'de 4 değişikliğe gitti. Alman teknik adam, sakatlığı bulunan Sivok'un yerine Zapotocny'yi sahaya sürerken, Nihat, Nobre ve Hilbert'in yerlerine de Holosko, Bobo ve Necip'i tercih etti.

Bu arada, Uğur ve Ekrem, maç kadrosuna alınmadı. Prag'a götürülmeyen Ferrari ise yedekler arasında yer aldı. Kadroya sonradan dahil edilen ve henüz hazır olmayan yeni transfer Guti de karşılaşmayı tribünden izledi.

QUARESMA ŞOV!

İlk maçta elde ettiği 1-1'lik skorla rövanş mücadelesine avantajlı başlayan Beşiktaş, Prag'daki karşılaşmanın ikinci yarısındaki anlayışla oynadı.

Necip ve Ernst ile orta saha hakimiyetini elinde tutmayı amaçlayan siyah-beyazlı takım, Delgado'yu da biraz önde tutarak hücum hattını verimli kılmaya çalıştı. Ancak ilk 30 dakikada organize olmakta zorlanan Beşiktaş, kendisine golü getirecek pozisyonları üretemedi.

Solda ve sağda Holosko ile Quaresma gibi savunma yönü zayıf olan oyuncuların bulunmasını kanat organizasyonlarıyla değerlendirmeye çalışan Viktoria Plzen, zaman zaman Beşiktaş kalesinde etkili oldu.

İLK DARBEYİ BOBO VURDU

Beşiktaş, 32. dakikada gole giden Bobo'ya arkadan yaptığı hareket nedeniyle Navratil'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibine baskısını arttırdı. Eksik kalan Viktoria Plzen'in geriye çekilmesiyle oyunu rakip ceza alanına yığan siyah-beyazlı takım, sağlı sollu ataklarla pozisyonlar çıkarmaya başladı.

Ev sahibi takım, tamamen savunmayı düşünen Çek ekibi önünde 39. dakikada Quaresma'nın kendi yetenekleriyle ürettiği pozisyon ve attığı golle kendisine büyük avantaj sağlayacak üstünlüğü yakaladı. Golden sonra da ataklarını sürdüren siyah-beyazlı ekip, önemli pozisyonlar bulmasına rağmen ilk yarıyı Quaresma'nın golüyle 1-0 önde tamamladı.

Q7 VE NECİP

Beşiktaş'ta Quaresma, ilk yarının en göze batan isimlerinden oldu. Portekizli yıldız, kendisiyle özdeşleşen sağ ayak dışı vuruşuyla açılış golünü kaydederken kaybettiği toplarda bile rakibi kovalarken çok istekli bir görüntü çizdi.

İlk maçın ilk yarısında çok kötü bir futbol oynayan Beşiktaş'ı ikinci yarıda ayağa kaldıran Necip, Ernst ile birlikte orta sahada çok başarılı bir görüntü çizdi. Genç oyuncu, zaman zaman attığı şık paslarla da dikkatleri çekti.

DURDURULAMIYOR

İkinci yarıyla birlikte Beşiktaş, bir gol daha bulup rahatlamayı amaçladı. İlk yarıda olduğu gibi topu, sağ çizgide oynayan ve o kanatta kendisini savunan Limbersky'e zor anlar yaşatan Quaresma, 52. dakikada Çek savunmacıyı ikinci sarı karttan oyun dışı  kalmasını sağladı.

9 kişi kalan Plzen, orta saha ve forvetten defansa adam çekmek zorunda kalınca, maça iyiden iyiye hakim olan siyah beyazlılar, oyunu rakip yarı alana yığdı.

DELGADO RAHATLATTI

İkinci gol için bastıran Beşiktaş aradığı golü 57. dakikada buldu. Quaresma'nın sağ kanattan getirip yaptığı ortada Matias Delgado meşin yuvarlağı kafayla boş kaleye bıraktı.

İkinci golü de yiyen 9 kişilik Çek ekibi, Beşiktaş baskısı karşısında bunaldı ve savunma yapmaktan adeta hücum etmeyi unuttu.

HOLOSKO ÜÇLEDİ

Oyunun mutlak hakimi olan, her iki kanattan ve göbekten geliştirdiği akınlarla daha fazla gol bulmayı amaçlayan Beşiktaş 71. dakikada üçüncü golü buldu. Sol kanatta topla buluşan Slovak golcü Filip Holosko, kalecinin ileri çıktığını görünce muhteşem bir falso vuruşla durumu 3-0'a getirdi.

Gelen gollerle adeta şov yapan Beşiktaş, dördüncü gol için girişimlerini sürdürdü. Özellikle son 10 dakika içinde Tabata ve Holosko ile gole çok yaklaşan siyah beyazlılar, son vuruşlarda başarısız oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Kara Kartal, 3-0'lık galibiyetle adını UEFA Avrupa Ligi Playoff turuna yazdırdı.

Siyah Beyazlılar, Cuma günü çekilecek kura çekimine seri başı olarak katılacak.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakikada Delgado'nun ara pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Quaresma, meşin yuvarlakla ceza alanına girdi. Biraz ağır kalan Portekizli oyuncunun yerden şutunda, Bystron yatarak meşin yuvarlağın kornere çıkmasını sağladı.
25. dakikada Horvath'ın soldan ortasında arka direkte topla buluşan Kolar'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
32. dakikada kalecinin pasında kendi ceza alanı önünde topu alan Navratil'den meşin yuvarlağı kazanan Bobo, ceza alanının hemen önünde bu oyuncu tarafından düşürüldü. Beşiktaş, serbest vuruş kazanırken, Navratil maçın hakemi tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.
34. dakikada serbest atışı kullanan Quaresma'nın şutunda, kaleci Krbecek yatarak meşin yuvarlağa sahip oldu.
39. dakikada Beşiktaş yeni yıldızıyla kendisini rahatlatacak golü buldu. Ceza alanı önünden topu alan Quaresma, güzel hareketlerle rakiplerini geçti. Portekizli oyuncu, ceza alanına girdiği anda sağ ayağının dışıyla güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere atarak hem takımını 1-0 öne geçirdi, hem de yeni takımı adına ilk resmi golüne imzasını attı.
41. dakikada ceza alanına topla giren Necip, son çizgide meşin yuvarlağı Bobo'ya bıraktı. Brezilyalı oyuncu önünü boşaltıp vurdu, ancak kaleciden seken topu Limbersky çizgi üstünde kornere attı.
44. dakikada Limbersky'nin soldan ortasında ceza alanında savunmadan seken topu önünde bulan Jiracek, sert bir şekilde kaleye göndermek istedi. Ancak ilk maçın kahramanı Hakan, önce ayaklarıyla önlediği meşin yuvarlağı daha sonra yatarak kontrol etti.
Beşiktaş, mücadelenin ilk yarısını da 1-0 önde tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
50. dakikada Bobo'nun uzak mesafeden sert şutunda, kaleci topu kornere tokatladı.
57. dakikada Beşiktaş ve maçın yıldızı Quaresma'nın soldan ortasında altı pasta bomboş pozisyonda topla buluşan Delgado, meşin yuvarlağı kafayla boş kaleye atarak takımına 2 farklı üstünlüğü getirdi: 2-0
65. dakikada Quaresma'nın pasında ceza alanın sağ çaprazında topla buluşan Bobo, dönerek yerden sert vurdu, ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.
71. dakikada Holosko, harika bir gole imza attı. Uzak mesafede sol çaprazda topla buluşan Slovak oyuncu, kalecinin ileriye çıktığı anda plase bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere attı: 3-0
72. dakikada sağdan kullanılan kornerde Tabata, topu Quaresma'ya çıkardı. Bu oyuncunun sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.
74. dakikada Necip'in uzak mesafeden sert şutunda, kaleci son anda meşin yuvarlağı kornere tokatladı.
83. dakikada Tabata'nın ceza alanı önünden yerden şutunda, top direğin dibinden auta gitti.
86. dakikada Viktoria Plzen savunmasının hatasında topu kazanan Beşiktaş, ani atak geliştirdi. Tabata ceza alanına girdiği anda müsait pozisyonda kötü vurunca, kaleci meşin yuvarlağa sahip oldu.
87. dakikada Nihat'ın ara pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda savunmanın arkasında topla buluşan Holosko, dönerek sert vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

Beşiktaş, 9 kişi kalan rakibini 3-0 yenerek play-off turuna yükseldi.

BEŞİKTAŞ: 3 - VİKTORİA PLZEN: 0
Stat:
BJK İnönü
Hakemler:
Jerome Efong Nzolo, Joel De Bruyn, Michael Gerard (Belçika)
Beşiktaş:
Hakan, Erhan, Zapotocny, İbrahim Toraman (Dk. 46 Ferrari), İbrahim Üzülmez, Quaresma, Ernst, Necip, Holosko, Delgado (Dk. 60 Tabata), Bobo (Dk. 68 Nihat)
Viktoria Plzen:
Krbecek, Rajtoral, Navratil, Bystron, Limbersky, Horvath (Dk. 83 Rydel), Rada, Jiracek, Petrzela (Dk. 76 Aruska), Kolar (Dk. 75 Hajovsky), Rezek
Goller:
Dk. 39 Quaresma, Dk. 57 Delgado, Dk. 71 Holosko (Beşiktaş)
Sarı Kartlar:
Dk. 21 Limbersky, 45+1 Rezek (Viktoria Plzen), Dk. 30 Delgado (Beşiktaş)
Kırmızı Kartlar:
Dk. 32 Navratil, Dk. 52 Limbersky (Viktoria Plzen)


SPORX



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,285 µs