En Sıcak Konular

"FENERBAHÇE' YE ÇOK ÜZÜLDÜM."

5 Ağustos 2010 17:55 tsi
Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, "Samimiyetle söylüyorum Fenerbahçe'nin elenmesine çok üzüldüm" dedi. Sağlam, geleceği ile beklentileri oluduğunu belirtirken, Bursa'da olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Süper Kupa'yı müzelerine götürmek istediklerini söyledi. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden elenmesine çok üzüldüğünü ifade eden Sağlam, "Bunu bir taraftan farklı gelir kaynaklarının bizim kasamıza girmesi olarak düşünebiliriz. Ama bence önemlisi, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edip ülke puanına yapacağı katkıydı. Samimiyetle söylüyorum. Fenerbahçe'nin elenmesine üzüldüm. Ama kimsenin şüphesi olmasın tek temsilcisi olarak Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi başarıyla temsil edeceğiz" dedi.

Cumartesi oynanacak Süper Kupa maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Sağlam, Insua ve Hüseyin Çimşir'in sakatlığının sürdüğünü son transferler Stepanov ve Nunez'in Süper Kupa maçına yetişmeyeceğini söyledi. Eksiklerin kendisini endişelendirmediğini kaydeden Sağlam, "Bütün oyuncularım formayı kapma yarışında. Kıyasıya mücadele ediyorlar" diye konuştu. Sağlam, İstanbul takımlarının yaşadığı sorunların aşılabileceğini, çözümü kendi içlerinde aramaları gerektiğini ifade etti.

"FAİR PLAY KARŞILAŞMASI OLACAK"
Trabzonspor ile yapılacak Süper Kupa maçının önemine dikkat çeken Ertuğrul Sağlam, "Öncelikle Turkcell Süper Ligi kupasını müzemize koyduktan sonra bir ilki başaracak olmanın heyecanı içindeyiz. Trabzonspor'la oynayacağımız karşılaşmada da geçtiğimiz sezonun devamı olarak kaldığımız yerden devam ederek iyi mücadele iyi futbol ve iyi sonuç alarak Süper Kupa'yı müzeye götürmek istiyoruz. Müzemize getirirken bu kupanın bize ne kadar katkı sağlayacağının bilincindeyiz. Sezona kupayla başlamak sonraki süreçte yoğun döneme üst seviyede moralli çıkmak istiyoruz. O yüzden Cumartesi günü akşam oynayacağımız karşılaşmada taraftarımızın yoğun ilgi gösterip Olimpiyat Stadı'nı karnaval yerine dönüştürmelerini istiyoruz. Bilet satışlarında Trabzonspor'un önümüzde olduğunu biliyoruz. Taraftarlarımızdan sorumluluk alıp fedakarlık yapıp bizi Cumartesi günü Olimpiyat Stadı'nda yalnız bırakmamalarını istiyorum. Bizim için onlar çok önemli. Süper Kupa finalinin iki güzide Anadolu takımı arasında oynanması da çok güzel bir durum. Dostluk ve fair-play'in ön plana çıkacağını ve iki kulüp arasındaki kardeşliğin artacağını düşünüyorum" dedi.

INSUA VE HÜSEYİN ÇİMŞİR SAKAT
Takımda Insua ve Hüseyin Çimşir'in sakatlığının devam ettiğini Stepanov ve Nunez'in ise yetişemeyebileceğini anlatan Sağlam, "Oyuncu kadrosuyla alakalı rahatlıkla ortaya koyduğumuz gerçek takımda her oyuncu bizim için önemli ve değerli. Oyuncu ayrımı yapmadan görev vereceğiz. Bütün oyuncularımız formayı almak için kıyasıya mücadele içinde, arzulu. İsimlere fazla takılmadan istediğimiz oyuncuyu çok rahatlıkla oynatabiliyoruz. Her hangi bir oyuncunun yokluğunda onun yokluğunu telafi edecek oyuncular kenarda bekliyorlar. Trabzon karşısında tam kadro hazırlanmayı isterdik ama forma vereceğimiz her oyuncunun sorumlulukla mücadele edeceğine inanıyoruz. 3-4 önemli oyuncumuzun olmayışı beni endişeye sürüklemiyor. Forma giyecek her oyuncunun bir beklenti içinde olduğunu biliyorum. Bcevap verecek düzeyde olduğunu da biliyorum. Nunez ve Stepanov'u kadroya alabiliriz. Ama oyuna başlarken düşünemeyeceğimiz oyuncular. Oynayacak arkadaşlarımızın sorumluluk alarak bize keyif yaşatacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

"KİMSENİN BİZDEN ŞÜPHESİ OLMASIN, ÜLKEMİZİ ÇOK İYİ TEMSİL EDECEĞİZ"
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden elenmesine samimi bir şekilde üzüldüğünü anlatan Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Olay farklı değerlendirilebilir. Fenerbahçe'nin elenmesine çok üzüldüm. Bunu bir tarafımdan Bursaspor'un Fenerbahçe'nin elenmesiyle beraber farklı gelir kaynaklarının bizim kasamıza girmesi olarak düşünebiliriz. Ama bence önemlisi şuydu Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edip ülke puanına yapacağı katkı bundan sonraki seneler için belki bizim de kaderimizi etkileyecek. Keşke Fenerbahçe elenmeyip bir üst tura çıkıp bizimle ülkemizi birlikte temsil edebilseydi. Ama futbolda zaman zaman bu tür sonuçlar olabiliyor. Dolayısıyla üzüldüğümü çok samimi şekilde belirtirken, bundan sonrasıyla alakalı Şampiyonlar Ligi'nde tek temsilci olarak sorumluluğumuzu üzerimizde hissederek bu duyguyla bundan sonraki çalışmalarımız devam edecek. Şampiyonlar Ligi'nde kimse şüphe etmesin, tek takımı olarak ülkemizi başarıyla temsil edeceğiz."

"İSTANBUL KULÜPLERİ SORUNLARINI AŞAR. SORUNLARI KENDİ İÇLERİNDE ÇÖZMELERİ LAZIM"
Sağlam, bir soru üzerine, Bursaspor Teknik Direktörü olarak Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın sorunlarıyla alakalı değerlendirme yapamayacağını kaydetti. Sağlam, "Sezon başı olması nedeniyle onlar da adaptasyon sorunu yaşayabilir. Yeni gelen oyuncuların uyumu zaman alabiliyor. Farklı hoca farklı sistem sorunları yaşanıyor. Ama hepsinde yetenekli kaliteli kadro var. Sezon başında yaşanan sıkıntılar bundan sonra azalacaktır. Sezon başında yaşanan bu sıkıntılar bir çok takımda olabilir. Bu sıkıntılar bazen pahalıya mal olabiliyor. Bu sorunları kendi içlerinde çözmeleri lazım. Bizim ilgilendiğimiz konu kendi içimizdeki durum ve süper kupayla beraber yoğun sürece nasıl hazırlayacağımız" diye konuştu.

Sağlam transferi bitirmediklerini, 31 Ağustos'a kadar yapılacak karşılaşmalara göre yeni oyuncu transfer edebileceklerini hatırlattı.

"BURSASPORDA HUZURLU VE MUTLUYUM"
Sağlam, bir soru üzerine ise, bir Türk antrenörü olarak koyduğu hedefe ulaştığını, Anadolu Kulübü'nü şampiyon yaparak tarihe geçtiğini söyledi. Sağlam, "27 yıl sonra bir başka Anadolu takımının şampiyonluğunu yaşayarak tarihe geçtik. Bundan sonraki süreçte Bursa'da çok mutluyum, içtenlikle huzurluyum. Elde ettiğimiz başarıyı burada halk, taraftar, Bursaspor'u sevenlerle beraber kalıcı hale getirmek bundan sonraki hedeflerimiz arasında. İnsan mutlu olduğu zaman bir yerden ayrılmayı istemez. Benim de geleceğimle alakalı beklentilerim var. Yaşım daha genç. Bu hedeflerimize zamanımız var. Geçtiğimiz sezonki başarıyı bu sezona nasıl taşırız. Türkiye Kupası'na nasıl ulaşırız. Onun hedefindeyiz" şeklinde konuştu.

Ajansspor



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,798 µs