En Sıcak Konular

JANDARMA GENEL KOMUTANI EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ!

5 Ağustos 2010 16:24 tsi
JANDARMA GENEL KOMUTANI EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ! Org. Işık'ın Yüksek Askeri Şura'da yaşanan atama krizi sonrası Org. Hasan Iğsız'ın yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na önerilmesi bekleniyordu.

Org. Işık'ın Yüksek Askeri Şura'da yaşanan atama krizi sonrası Org. Hasan Iğsız'ın yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na önerilmesi bekleniyordu.

Işık'ın emekliliğini istemesinin ardından gözler Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na kimin önerileceğine çevrildi. Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan ve Işık Koşaner’in ardından Genelkurmay Başkanı olması beklenen Org. Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı olması durumunda 2 yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapıp emekli olacak.

Kıdem sırasına dikkat edildiğinde 1. Ordu Komutanlığı'na atanan Org. Erdal Ceylanoğlu ve hükümetin sıcak bakmadığı, son YAŞ kararları ile KKK Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) olan Org. Saldıray Berk Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na önerilecek diğer isimler arasında sayılıyor.

Org. Ceylanoğlu Sincan’da tankları yürüten komutan olarak bilinirken, Org. Berk Erzurum’da devam eden Ergenekon davasının sanıkları arasında.

OLAYA İLK TEPKİLER

 

Bekir Bozdağ Ak Parti Grup Başkanvekili:
Sayın Işık’ın neden emeklilik istediği hakkında bilgim yok. takdir kendisinindir. Ancak şunu söylemem gerekir yasala uygulanmıyor diye kişiler mağdur olmaz. Yasaların uygulanmamasından dolayı insanlar mağdur olur. Terfilerin nasıl olacağı yasalarla çizilmiştir. Keyfiliğe yer bırakan boşluk yok. burada söylememiz gereken yasaların yerine getirildiğidir.

Mehmet Akif Hamzaçebi CHP Grup Başkanvekili:
İlk kez bir YAŞ toplantısına yargı müdahale etti. İlk kez bu YAŞ ile birlikte bir savcının yaptığı soruşturma Türkiye’nin gündemine gelmiştir. Bir internet andıcı bahane edilerek işlem yapılmaktadır. İnternet andıcı bugünün olayı değildir. Neden bugüne kadar beklenmiştir, olay kasıtlıdır. Bu ortam içinde atamalar yapılmak istenmektedir.

Oktay Ekşi Hürriyet Gazetesi Başyazarı
Samimiyetle söyleyeyim Atilla Işık Paşa’nın neden emeklilik dilekçesi verdiğini bilemiyorum. Hakikaten Ankara, terfiler dönemi içinde nelerin olduğunu takip edemeyecek kadar karışık bir dönem yaşıyor. Bu YAŞ, devleti yönetme kabiliyetinden uzak insanların elinde nelerin olabileceğini gösteren bir resimdir. Daha önceki hiçbir YAŞ’ta böyle bir belirsizlik olduğunu hatırlamıyorum.

Tarhan Erdem
Atilla Işık Paşa’Nın hangi duyguyla, hangi telkinle ayrıldığını bir iki gün içinde öğreneceğiz. Düne kadar KKK için düşünülen bir insanın bugün emekliliğini istemesi, emeklilik ihtiyacından değildir. Bizim ordumuz ve devlet tecrübemiz bu tip problemleri geçebilecek güçtedir.

 Hürriyet



Bu haber 982 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,441 µs