En Sıcak Konular

ASKERE DÜŞMANLIK: DÜŞMANA ASKERLİK YAPMAKTIR.

28 Temmuz 2010 17:54 tsi
ASKERE DÜŞMANLIK: DÜŞMANA ASKERLİK YAPMAKTIR. Darbe, muhtıra ve siyasete müdahaleyi eleştirmek demokratik bir haktır. Başta askeri vesayet olmak üzere vesayetin her türüne karşı olmak da anlaşılır bir durumdur. Yanlışlık yapanın, zalim tavır içinde olanın, ülkeye ve millete zararı olanın mesleği deği

Darbe, muhtıra ve siyasete müdahaleyi eleştirmek demokratik bir haktır. Başta askeri vesayet olmak üzere vesayetin her türüne karşı olmak da anlaşılır bir durumdur. Yanlışlık yapanın, zalim tavır içinde olanın, ülkeye ve millete zararı olanın mesleği değil eylemleri önemlidir.
Ancak din adamının yanlışı kurum olarak Diyanetin, öğretmenin yanlışı Milli Eğitimin, hakimin yanlışı yargının yerden yere vurulmasını gerektirmez. Aynı şekilde herhangi bir veya birkaç askerin yanılışı da Türk Silahlı Kuvvetlerine zalimce saldırmanın gerekçesi olamaz! Kaldı ki Türkiye’nin zor bir dönemeçten geçtiği, askerin moral ve motivasyona en fazla ihtiyaç duyduğu bu dönemde askere PKK’dan da etkili vuruş yapmak vatansever birilerinin yapacağı iş değildir.

TSK’ya yönelik saldırılar!
Küresel güç ABD, Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgeyi yeniden dizayn etmek için Irak’tadır. Bu amaca paralel yürüyen, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yönelmiş ciddi bir bölücü terör Türkiye’nin içinde ve dışında sürmektedir. Asker bir yandan gün aşırı şehit vermektedir. Diğer yandan da sınırda hem de cephede teröristlerle boğaz boğaza çarpışan ordunun komutan(lar)ı -haklı ya da haksız- tutuklanmaktadır.
Unutmamak gerekir ki Türkiye’ye yönelik olarak küresel güçler bugün doğrudan müdahale düşünemiyorlarsa bunun tek nedeni TSK’dan çekindikleri içindir. TSK da dış saldırılara yönelik olarak kendisini konumlandırdığından içeriden, suret-i haktan görünerek kendisine yönelik olarak yürütülen  “asimetrik psikolojik savaş” a gerekli cevabı verememektedir. Bu kadar çok saldırıya muhatap olan askerden başarı beklemek doğru değildir. 

YAŞ öncesi ilginç yöntemler!
İlker Başbuğ’un Genelkurmay Başkanı olacağı YAŞ toplantısı öncesinde Ağlama Duvarı önünde çekilmiş fotoğrafları basına servis edilmesi tesadüf değildi.
Benzer bir provokasyon Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a da yapılmıştı.
Yolu malum, hedefi belli bir gazete, TSK bünyesinde general, albay ve daha başka rütbelerdeki onlarca subayın PKK, Dev-Yol, TKP/ML ve DHKP/C gibi terör örgütüne üyelikten yargılanan akrabaları olduğunu yazdı. Subayların isimleri teker teker gazete sütunlarında yer aldı. Aynı gazete daha önce de Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un oğlunun bir grupla çektirdiği fotoğrafı kullanarak benzer bir iddiada bulunmuştu. Yine bu gazete son icraat olarak listeler halinde subay yakınlarının askerlik yaptıkları yerleri yayınlamıştır. Bu gazeteye göre üst düzey komutanların yakınları hep tatil beldelerinde ya da ikametgâhlarına yakın bölgelerde askerlik yapmış! Elbette böyle bir durum söz konusu ise bu eleştirilmeyi hak ediyor. Ancak bunları yayınlayanların amacının bir şeylerin düzelmesini sağlamak değil her olguyu (haklı/haksız, doğru/yanlış) kullanarak askeri yıpratmak olduğu açıktır.
Kendi ülkesinin askerine nefret saçan, savaş açan mahfillerin yoğunluğundan vatansever insanların ürkmesi gerekir. Unutmamak gerekir ki, kendi ordusuna karşı adeta savaş açanlar, ülkesine düşmanlardan daha büyük zarar vermektedir. TSK’nın moral ve motivasyonunun kırılması PKK’nın moral ve motivasyonuna yapılan katkı anlamına gelmektedir. Kuşkusuz tercihini yapmış olanlar için böyle bir sonucun fazla bir önemi yoktur. Ancak bütün bunların tarihe kayıt düşülmesinin önemi vardır.

Özcan Yeniçeri

Yeniçağ Gazetesi

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=14246



Bu haber 946 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,208 µs