En Sıcak Konular

AKP' den, CHP İTİRAFI!

28 Temmuz 2010 15:49 tsi
AKP' den, CHP İTİRAFI! Adalet Bakanı Ergin: CHP de AK Parti'nin iktidara gelmesinde büyük çaba sarfetti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, son günlerde meydana gelen terör olaylarını değerlendirirken, "Terör örgütünün amacı kardeşi kardeşe düşman etmek, kaotik bir ortam oluşturulmaya çalışmaktır. Biz bu amaca hizmet etmeyeceğiz. Sabırlı davranmaya ve sağduyuya ihtiyacımız var" dedi. Ergin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "27 Nisan e-muhtırası AKP’yi yeniden iktidara getirmek için yapıldı" şeklindeki sözlerini ise "Sayın Kılıçdaroğlu’nun önermesi doğru ise o zaman Ak Parti’nin iktidara gelmesi için CHP’de gayret sarf etmiştir" sözleri ile değerlendirdi.

Ergin, meslek öncesi eğitim sürelerini başarıyla tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen 8. ve 9. dönem 348 adli yargı hakim ve savcı adayının, Noterler Birliği Salonu’nda yapılan ad çekme törenine katıldı. Bakan Ergin, törenin ardından gazetecilerin soruların yanıtladı. Türkiye’de son günlerde yaşanan terör saldırılarının anımsatılması üzerine Ergin, şöyle konuştu: "Terör örgütünün amacı kardeşi kardeşe düşman etmek, kaotik bir ortam oluşturulmaya çalışmaktır. Biz bu amaca hizmet etmeyeceğiz. Sabırlı davranmaya ve sağduyuya ihtiyacımız var. Halkı kışkırtmaya yönelik eylemlere fırsat vermeyeceğiz. Biz görevimizi yapacağız. Bu tür halkı kışkırtmaya dönük eylemlere vatandaşlarımızın itibar etmeyeceğini düşünüyorum. Etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde bu illetten de inşallah kısa sürede kurtulmayı ümit ediyoruz."

"CHP AK PARTİ’Yİ İKTİDARA TAŞIDI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "27 Nisan e-muhtırası AKP’yi yeniden iktidara getirmek için yapıldı" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: "O zaman CHP’de Ak Partiyi iktidara taşımak için yardımcı oldu. Hatırlarsanız o muhtıranın yayınlanmasından sonra CHP sözcüleri muhtıranın içerisindekileri teyit ettiklerini ve katıldıklarını ifade ettiler. Muhtıraya karşı bir tavır almak yerine onunla birlikte hareket ettiler. Sayın Kılıçdaroğlu’nun önermesi doğru ise o zaman Ak Parti’nin iktidara gelmesi için CHP’de gayret sarf etmiştir."

"KONUŞMAM DOĞRU OLMAZ"

İstanbul’da "Balyoz Harekat Planı" davasına yönelik bir soru üzerine Bakan Ergin, devam etmekte olan bir davayla ilgili olarak konuşmayacağını ifade etti. Ergin, "Baştan beri bıkmadan usanmadan şunu söylüyorum; devam etmekte olan soruşturma ve kovuşturmalara dönük herhangi bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Adalet Bakanı olarak bu tür değerlendirmelerde bulunmamız yanlış algılanabilir. Bu açıdan sürmekte olan davalara ilişkin bir açıklama yapmayacağım. Ancak yargılama süreci sona erdikten sonra elbette ki yargı kararları eleştirilebilir değişik değerlendirmelere tabi tutulabilir. Ama şu anda devam eden süreçler var. Ben bu süreçlere ilişkin açıklama yapamam" diye konuştu.

"BAŞBAKANLA 24 SAAT GÖRÜŞÜRÜM"


Ergin bir gazetecinin geçtiğimiz günlerde "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ sürpriz bir şekilde bir araya geldi. Başbakan aynı gece sizi de Ankara’ya çağırıp bir görüşme yaptı. Görüşmenin içeriği hakkın da bilgi verir misiniz" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Genelkurmay Başkanımız Başbakanımıza karşı sorumlu bir güvenlik bürokratıdır. O görüşmede herhangi bir olağanüstülük yok. Adalet Bakanı da bu kabinenin bir üyesidir. Başbakanla 24 saatin her saatinde görüşür. Bu görüşmelerde sizinle paylaşabileceğimiz şeyleri çok rahat paylaşırız. Ama zaman biz de kalması gereken şeyler varsa da onlarda bizde kalır." Ayrıca, Adana’da şehit 4 polis için düzenlenen törende İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın "Balyoz Harekat Planı" davası kapsamında aranan Korgeneral Nejat Bek’le aynı fotoğraf karesinde yer aldığının hatırlatılması ve Adalet Bakanı olarak fotoğrafa ilişkin görüşü sorulan Ergin, törenin atmosferinin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Milliyet


Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,949 µs