En Sıcak Konular

ÇAPULCU BARZANİ' NİN GELDİĞİ NOKTA

26 Temmuz 2010 09:37 tsi
ÇAPULCU BARZANİ' NİN GELDİĞİ NOKTA BDP, Kürt sorunun barışçıl çözümü için “Kürt Konferansı”nın toplanması için harekete geçti.

BDP, Kürt sorunun barışçıl çözümü için 2009 yılında gündeme gelen “Kürt Konferansı”nın toplanması için harekete geçti. Kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı siyasi yasaklı Ahmet Türk ve kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı eski Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve bazı BDP yöneticileri 28 Temmuz’da Bölgesel Kürt Yönetim Lideri Mesud Barzani ile görüşmek için Kuzey Irak’a gidecek. BDP heyeti, Barzani ile Kürt Konferansı’nın toplanması için “hazırlık komisyonu” oluşturulması konusunda görüş alış verişinde bulunacak. BDP heyetinin ziyareti 3 gün sürecek. BDP’lilerin Erbil temaslarında ana gündem maddesini “Uluslararası Kürt Konferansı” oluşturacak. Heyet ayrıca Erbil’de siyasi partiler ile toplum önderleri ile de görüşmelerde bulunacak. “Uluslararası Kürt Konferansı” Kürt soruna taraf olan tüm kesimleri, Avrupa’da bir kentte bir masa etrafında buluşturmayı hedefliyor. Uluslararası Konferans, 2009 yılının ilk aylarında gündeme gelmişti. Ancak Kürt sorunun taraflarından Ankara, PKK ile aynı masada oturmayı kabul edilebilir bulmadığını açıklamıştı. Ankara, “Uluslararası Kürt Konferansı”nın, PKK’ya “silah bıraktırma” amacını taşıması gerektiği görüşünde. Soruna taraf olanlar arasında görüş ayrılığı da bu noktada çıktı. PKK üst yönetimi geçen yıl yaşanan tartışmalarda “Silah bıraktırma baskısı ile yapılacak konferansa katılmayı kabul etmeyeceğini” dile getirmişti.

BDP temasları sırasında Erbil’de temsilcilik açmak için de temaslarda bulucak. BDP, Erbil temsilciliğine parti üyesi Avukat Ruşen Çakıroğlu’nun atanması kararını aldı.

Berivan’ı karşılama hazırlığı

Kamuoyunda “taş atan çocuklar” olarak bilinen çocukları da kapsayan, 6008 Sayılı “Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, Resmi Gazete’de dün yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yasaya göre, gösterilerde polise direnen ve propaganda suçu işleyen çocuklar terör örgütü üyeliği suçundan yargılanamayacak olması en çok aileleri sevindirdi. Batman’ın Aydınkonak Köyü’nde oturan Sayaca ailesi de heyecanla çocuklarına kavuşmayı bekliyor. İlköğretim 8’inci sınıfta okuduğu sırada, düzenlenen bir gösteride güvenlik güçlerine taş attığı iddiasıyla 9 ay önce tutuklanarak Diyarbakır Cezaevi’ne konuan 15 yaşındaki Berivan’ı karşılama hazırlıkları başladı. Ailesinin geçimini çiftçilikle sağlayan Selim Sayaca, çok zor koşullarda çocuklarını okutmaya çalıştığını anlatırken, “Berivan, 1 taş attı diye neredeyse hayatı karartılacaktı. 9 aydır, ölüp ölüp diriliyoruz. Bu çocukların özgürlüklerine kavuşması bizi çok mutlu etti. Bu yasanın çıkmasında emeği geçenlere ve yasayı onaylayan Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkür ediyoruz. Berivan çıktığında yarıda bıraktığı okuluna devam etmesi için destek vereceğiz. Onu her şeyden önce sosyal yaşama ayak uydurması için ailece yanında olacağız” dedi. Anne Meryem Sayaca ise mutluluğunu “Berivan’ın cezaevinden bana yazdığı mektupları yanımda saklıyorum. Onları yanımda tutacağım. Kızım 9 ay cezaevinde büyük sıkıntılarla karşılaştı. O cezaevinde, ben de dışarıda eriyordum. Berivan’ımı çok, ama çok seviyorum. Yasanın çıkarılmasından dolayı o kadar mutluyuz ki söyleyecek kelimeler bulamıyorum. Kızım yakında özgürlüğüne kavuşacak diye evimizde bayram var” diye anlatıyor.

Vatan



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,283 µs