En Sıcak Konular

SOYLU: SAĞDA BİRLEŞMEYİ 6 AYIN ÖTESİNE UZATMAMAK GEREKİR

8 Ocak 2008 18:25 tsi
SOYLU: SAĞDA BİRLEŞMEYİ 6 AYIN ÖTESİNE UZATMAMAK GEREKİR Demokrat Parti'nin (DP) yeni Genel Başkanı Süleyman Soylu, merkez sağda birleşmeyi 6 ayın ötesine uzatmamak gerektiğini söyledi...

ANKARA - Demokrat Parti'nin (DP) yeni Genel Başkanı Süleyman Soylu, merkez sağda birleşmeyi 6 ayın ötesine uzatmamak gerektiğini, siyasetin belirsizliği ve boşluğu kaldırmayacağını belirterek, ''6 aylık süreçte bu yapılmalıdır. 6 aylık süre iyi niyet olursa uzun bir zamandır'' dedi.
     Soylu, gelecek günlerde Mayıs'ta yapılacak olağan kongre için takvimi belirleyeceklerini, teşkilatlardaki boşlukları dolduracaklarını ifade etti.
     Parti tüzüğünü hemen demokratik bir anlayışla değiştireceklerini belirten Soylu, ''Şahsi kanaatim; merkez sağa iki parti fazla geliyor. ANAVATAN cephesinde nasıl bir gelişme oluyor bunu biliyor değilim ama bizim tarafımızda, gezdiğim 52 ilde birleşmeye yönelik bir eğilimin olduğunu gördüm. Bunu biz kendi tabanımızda değerlendireceğiz. Ama bunu 6 ayın ötesine uzatmamak gerekir. Biz bu konuda iyi niyetliyiz. Doğru adımlar atılmalıdır" dedi.
     Tabanın DP isminin yeniden DYP olarak değiştirilmesi konusunda olağanüstü, yüksek bir talebi bulunduğunu belirten Soylu, ''Ancak hem isim değişikliği, hem birleşme hem de tüzük değişiklikleriyle ilgili tabanda ve kamuoyunda araştırmalar yapacağız. Yere sağlam basarak gideceğiz'' dedi.
     Soylu, tüzük değişikliğinde DYP isminin yenden gündeme gelebileceğini, bu konunun tabanın gündeminde olduğunu ifade etti.
     Kendisiyle ile ilgili ortaya atılan ''Emanetçi'' iddialarıyla ilgili olarak ise Soylu, şunları söyledi:
     ''Emanetçilik meselesinde dönüp sormak lazım ama sorulara cevapları ben veriyorum. Bu parti ciddi bir partidir. Bu parti ve misyon emanetçi bir genel başkan taşıyamaz. Türkiye'nin önünde önemli meseleleri var. 25 bin kilometre yol yaptım. Bu hangi emanetçilik adına yapılabilir?"


Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,434 µs