En Sıcak Konular

KÜRDİSTANINIZ BATSIN!

23 Temmuz 2010 15:31 tsi
KÜRDİSTANINIZ BATSIN! Ahmet Davutoğlu, Türkiye’den toprak isteyen Amerikan kuklası çapulcuyu resmen tanıyan ilk Dışişleri Bakanı oldu

Üst düzey ağırlama
ABD’nin ‘Kürdistan kurdurtma’ planı için her türlü gayreti gösteren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çapulcubaşını Ankara’da ‘devlet başkanı’ gibi ağırlamıştı.


Resmi yazıda ‘Başkan’ ifadesi
ABD’nin, Irak’ın kuzeyinde kurdurmaya gayret ettiği Kürdistan devletini, teslimiyetçi AKP iktidarı resmen ilan etti. PKK teröristlerini Kandil’de besleyen Peşmergebaşına her fırsatta övgüler yağdıran ve “Terörle mücadelede iş birliği içindeyiz” diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Kürdistan Devlet Başkanı” ifadesini de devlet arşivine soktu.
 
Kırmızı çizgiler yerle bir
“IRAK’ın kuzeyi “, “Kuzey Irak“, “Kürt bölgesi” diye ifade edilen resmi söylem, AKP’nin teslimiyetçi politikalarıyla değişti. Erbil’i ziyaret eden ilk Bakan unvanına sahip Ahmet Davutoğlu, Ankara’da ’devlet başkanı’ sıfatıyla ağırladığı Barzani’ye gönderdiği resmi yazıda da, “Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı” sıfatını kullandı.

 
Resmen ‘Kürdistan’ oldu
Türkiye’nin kırmızı çizgilerini ayaklar altına alan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Kürdistan” ifadesini kullandı. Davutoğlu, peşmerge liderine, “Irak Kürdistanı Bölgesi Başkanı Sayın Başkan Mesud Barzani” diye hitap etti
 
Haber: Macit SOYDAN
AKP iktidarı, Türkiye’nin kan dökerek oluşturduğu kırmızı çizgileri siliyor. Türkiye’de “Kuzey Irak”, “Irak’ın Kuzeyi” ve “Irak Kürt bölgesi” olarak ifade edilen resmi söylem Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile değişikliğe uğradı. Davutoğlu, Irak’ın kuzeyi için “Kürdistan” ifadesini kullandı.  Davutoğlu, 15 Temmuz akşamı Süleymaniye’de bir otelde çıkan yangında 28 kişinin hayatını kaybetmesi, 22 kişinin ise yaralanması nedeniyle peşmerge lideri Mesut Barzani’ye bir başsağlığı mesajı gönderdi. Kürt internet sitelerindeki habere göre Davutoğlu, Barzani’ye, “Irak Kürdistanı Bölgesi Başkanı Sayın Başkan Mesud Barzani” diye hitap etti.
Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Mart 2009 tarihinde Irak’a giderken uçakta, “Kuzey Irak Yönetimi” yerine, ilk defa “Kürdistan Bölgesel Yönetimi” söyleminde bulunmuştu. Bir gazeteci “Kürdistan mı dediniz?” diye sorunca Gül “Ne diyeceğim? Kendi anayasalarında yazıyor” cevabını vermişti. Uçakta bulunan Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, Gül’ün, Kuzey Irak yönetiminden ilk defa “Kürdistan bölgesel yönetimi” olarak bahsettiğini aktarmıştı.

K. Irak diyenleri eleştirdi
AKP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 4 Ocak 2010 tarihinde yaptığı açıklamada, Kürdistan ifadesini kullanmıştı. Irak’ın kuzeyinde Kürdistan’ın varlığından söz ederek, buraya “Kuzey Irak” diyenleri eleştiren Fırat, “Kürdistan’a niye ’Kuzey Irak’diyorsunuz, orası Kürdistan! Türkiye dahil herkes Irak’ın federal yapı öngören Anayasasına saygı göstermeli. Irak dışında hiçbir ülke orayı eleştirme lüksüne sahip değil. Türkiye, birçok ülkeyle yaptığı gibi en kısa sürede Irak’la, Kürdistan’la da vizeyi kaldırmalı. Çünkü çok sıcak bir ilişki var, ticari ilişki var. Kürdistan’la 5 milyar dolarlık ticaret hacmimiz var” demişti.

Rice’ın yolundan gittiler
ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, 1 Mart 2007 tarihinde ABD Senatosu’ndaki oturumda PKK’dan bahsederken, Kürdistan ifadesini kullanmıştı. Irak’ın kuzeyini “Kürdistan” diye tanımlayan Rice, “Bizim terörist örgüt olarak listemize aldığımız PKK ile ilgili. Türkiye ile Kürdistan arasındaki sınırda faaliyet gösteren PKK, Türkiye içlerine saldırılardan sorumlu” demişti.
 
Kırmızı çizgileri sildiler
çapulcuya boyun eğdiler
AKP iktidarı, terör örgütü PKK’ya hamilik yapan peşmerge liderine şehitlerimizin hesabını sormak yerine ona boyun eğmeyi yeğledi.
 
Erbil’e konsolos atandı
* 5 Mart 2010
Türkiye, Devlet Başkanlığı’nı Mesud Barzani’nin yaptığı kukla Kürdistan Devleti’nin Başkenti Erbil’e Washington Büyükelçiliği müsteşarlarından Aydın Selcen’i konsolos olarak atadı. Selcen ilk olarak Türkiye Başkonsolosluğu’nun hizmet binasını belirleyecek. Erbil’le birlikte Türkiye’nin Irak’taki temsilcilik sayısı dörde çıkmış oldu.
 
Türkiye’ye davet etti
* 28 Nisan 2010
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, peşmerge lideri Barzani’yi “Kürdistan Bölgesi Başkanı” sıfatıyla Ankara’ya ilk kez davet eden isim olarak da tarihe geçti. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Faruk Sinirlioğlu’nu Barzani’nin ayağına göndererek, Ankara’ya davet mektubunu elden sunan Davutoğlu, “Irak’taki bütün gruplarla yakın ilişki içinde olmak noktasında Türkiye yoğun temasları bulunmaktadır” dedi. Resmi daveti memnuniyetle kabul eden Barzani uygun bir zamanda geleceğini açıkladı.
 
Krallar gibi ağırlandı
* 3 Haziran 2010
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, dış politikada yaşadığımız hezimetlere bir yenisini daha ekledi. Davutoğlu, AKP’li Cemil Çiçek’in ‘postal yalayıcı’ ismini taktığı Barzani’yi, ‘Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı’ sıfatıyla Ankara’da ağırladı.  PKK hamisi peşmergeyi baş tacı yapan Davutoğlu, başkentte krallar gibi karşıladığı Barzani’ye Kandil’deki hain yuvalarının hesabını soramadı. Görüşmelerde güvenlik ağırlıklı bir konuyu oluştururken “tam ekonomik entegrasyon” kararı da verildi.

Küstah tehditleri bitmiyor
Peşmenge lideri Mesut Barzani, Türkiye’nin Kerkük meselesine müdahale etmesi durumunda kendilerine de Diyarbakır’a müdahale hakkı doğacağı iddiasında bulunarak, “” Türkiye’nin Kerkük’te hakkı varsa bizim de Diyarbakır’da var “ demişti. 8 Nisan 2007 tarihinde El Arabiya televizyonuna konuşan Barzani şu ifadeleri kullanmıştı: ” Türklerin Kerkük’e müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Burası tarihsel ve coğrafi olarak bir Kürt kentidir ve Kürdistan’ın parçasıdır. Onlar birkaç bin Türkmen için içişlerimize karışırlarsa elbette bizim de 30 milyon Kürt için hiçbir şey yapmadan durmamız sözkonusu olamaz. “ Bu sözleriyle Türkiye’yi tehdit edip etmediği sorulan peşmerge başı, sözlerinin, ” müdahale etmesi durumunda “ Ankara’ya olacakları söylemekten ibaret olduğunu belirtmişti.

Toprak istemişti
Mısır’da yayın yapan OTV Televizyonu’na konuşan peşmerge lideri Barzani, yine haddini aşarak, Türkiye, İran ve Suriye’yi parçalayıp ‘Büyük Kürdistan’ı kuracaklarını açıklamıştı.

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=37785



Bu haber 967 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,805 µs