En Sıcak Konular

FETİH GÜNÜ AYİN VAR

13 Temmuz 2010 23:56 tsi
FETİH GÜNÜ AYİN VAR 15 Ağustos 1461 Trabzon’un Rum Pontus’un tarihin sayfalarına gömüldüğü gün. Bu tarih ayrıca, PKK’nın ilk kahpe kurşununu attığı tarih.

Ayin Alarmı

Trilyonlar harcayıp kiliseleri ihya eden AKP, katılımcılar için de ‘güvenlik’ emri verdi
Trabzon’un fetih tarihini, Sümela Kilisesi’nin ibadete açılış günü olarak seçen Rumların bu isteği de AKP iktidarı tarafından geri çevrilmedi.
AKP iktidarının restore için tam 3 trilyon lira
harcadığı Akdamar Kilisesi 19 Eylül’de Ermenilerin
ibadetine açılacak.
 
Bakanlık yazı gönderdi
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, 15 Ağustos’ta Trabzon Sümela Manastırı’nda, 19 Eylül’de Van Akdamar Kilisesi’nde düzenlenecek ayinler için İçişleri Bakanlığı aracılığıyla polis ve jandarmaya yazı göndererek konukların güvenliği için koordinasyon sağlanmasını istedi.
 
Ermeni ve Rum’a koruma
ERMENİ Patrikhanesi’nin Akdamar’daki ayini 12 Eylül’de yapmak istediği hatırlatılan yazıda, “12 Eylül’deki referandum nedeniyle patrikhaneyle görüşülüp 19 Eylül tarihi üzerinde anlaşmaya varıldı. Katılımcılar, ayin öncesinde ve sonrasında sıkı şekilde korunacak” denildi. 
 

Kiliselerde ayin için alarm verildi
Van’daki Akdamar Kilisesi’nde yapılacak ayin öncesi polis ve jandarmaya talimat yağdı.
Hristiyanlığa hizmette sınır tanımayan AKP iktidarı,  Trabzon’daki Sümela Manastırı ile Van’daki Akdamar Kilisesi’nde düzenlenecek ayinler için güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Ayin nedeniyle polis ve jandarma çalışmalarını yoğunlaştırdı. Hürriyet gazetesinin haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçen hafta İçişleri Bakanlığı aracılığıyla jandarma ve polise bir yazı göndererek, Sümela Manastırı’nda İstanbul Fener Rum Kilisesi’nin 15 Ağustos’ta, Akdamar Adası’nda Türkiye Ermeni Patrikhanesi’nin 12 Eylül’de ayin düzenlemek istediği hatırlatılarak, “Van’daki ayin tarihinin 12 Eylül’deki referanduma denk gelmesi nedeniyle patrikhaneyle yapılan görüşmeler sonucunda 19 Eylül’de düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı” denildi. Bakanlık, jandarma ile polisin ayinler öncesinde kente gelecek ziyaretçilerin güvenliğinin sağlanması konusunda koordinasyonu sağlaması istendi. Trabzon ve Van’a gidecek ziyaretçiler için 3 aşamalı güvenlik planı uygulanacak. Futbol karşılaşmalarında olduğu gibi Ermeni ve Rum ziyaretçiler ayin öncesi, ayin anı ve ayin sonrası olmak üzere polis ve jandarma tarafından sıkı şekilde korunacak.

İbadet tarihi de çok ilginç
Hatırlanacağı gibi, Anadolu’daki kiliselere oluk oluk para akıtan AKP iktidarı, 15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’nda 1 günlüğüne ayine izin vermişti. Sümela Manastırı’nda ayin yapılacak günün tarihi de çok ilginç.

15 Ağustos 1461 Trabzon’un fethinin tarihi. Bir başka deyişle, Rum Pontus’un tarihin sayfalarına gömüldüğü gün. Özenle seçilmiş bu tarih ayrıca, PKK’nın ilk kahpe kurşununu attığı tarih. AKP iktidarının hizmetleri bununla da kalmamıştı. Van Valiliği’nin Akdamar Kilisesi ile ilgili başvuruya  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay onay vermişti. AKP iktidarı, Türkiye’ye “soykırımcı” diyen ve bunu dünyanın dört bir yanında her fırsatta dile getiren Ermenistan’ı memnun edebilmek için devletin kasasından 3 milyon TL harcayarak Van Akdamar Kilisesi’ni onarıp törenle hizmete açmıştı.

Kaynak: Yeniçağ ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=37425



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,546 µs