En Sıcak Konular

AYTAÇ NE DEMEK İSTEDİ

13 Temmuz 2010 10:40 tsi
AYTAÇ NE DEMEK İSTEDİ "Öcalan’ın kan dökülmesini engelleyecek bir irade kullanmasını ve kendisine Tanrı’nın ona vereceği kadar bir ömür diliyorum."

ATMA ÖNDER AYTAÇ DİN KARDEŞİYİZ

Polis Akademisi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Önder Aytaç, Taraf gazetesindeki yazıları ve Ergenekon operasyonu sürecinde yargılanan sanıkları “terör örgütü üyesi” olmakla itham ederek ortada henüz bir mahkeme kararı yokken insanları mahkum eden çıkışlarıyla biliniyor. Aytaç, en son, artan PKK saldırılarına karşılık önerdiği Abdullah Öcalan’ın “terörü bitirmemesi hâlinde asılması” fikriyle gündeme geldi.

Aytaç, Kürt cephesinden gelen sert açıklamaların ardından, önce haberturk.com sitesine Kandil’deki üst düzey PKK yöneticilerinden Cemil Bayık’ın, “Apo öldürülsün diyenlere sesleniyorum: Kimin öldürüleceği belli olmaz!” diyerek kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü. Daha sonra, bu kez Hürriyet Pazar için Gülden Aydın’a yaptığı açıklamalarda, “Derin yapının içinde, artık Öcalan’dan kurtulma konusunda çalışmaların yapıldığı bir süreçte, akıllı düşman ve aptal dostların şimşeklerini de üstüme çekmek pahasına, Öcalan’sız bir Kürt hareketinin düşünüldüğünü birkaç kanalda dile getirdim. Getirdim ki, Öcalan’ın güvenliğinin daha da sağlanılması ve ona yapılacak bir yok etme planı sonucunda oluşacak kaosa engel olmak için. Öcalan’ın kan dökülmesini engelleyecek bir irade kullanmasını ve kendisine Tanrı’nın ona vereceği kadar bir ömür diliyorum. Türkiye’de ne PKK sorunu ne Alperenler açmazı ne de Ergenekon problemi vardır. Olan yalnızca derin devletin vesayet sorunudur,” diyerek daha önce Öcalan için “Terör bitmezse seni idam ederim” biçimindeki ifadelerinin kendisine ait bir öneri değil, yalnızca başka birtakım güçlerin “Öcalan’sız bir PKK” yaratma planına atıf amaçlı olduğunu iddia etti.

CEMİL BAYIK TEHDİT ETMİYOR

Oysa, ne Cemil Bayık’ın Aytaç hakkındaki açıklamaları ne de Aytaç’ın inkâr etme yoluna gittiği açıklamaları Aytaç’ın aktardığı gibi görünüyor. Cemil Bayık’ın açıklamaları incelendiğinde, “Apo öldürülsün diyenlere sesleniyorum: Kimin öldürüleceği belli olmaz!” gibi bir sözünün olmadığı anlaşılıyor. Bayık’ın sözleri şöyle: “Taraf gazetesinde yazan Önder Aytaç diye biri var. Polis Akademileri’nde ders veren biridir. Bir psikolojik savaş uzmanıdır. Son dönemlerde açık açık Önderliğin imhasından bahsediyor. Devlet gidip Apo’ya ‘ya bu savaşı durdur ya da durdurmazsan sana bir ay müddet seni öldürürüz demelidir’ diyor. ‘Apo bunu kabul etmezse idam edilmelidir’ diyor. Açıkça Önderliğin imhasını istiyor. Önder Apo’nun imhasını istemek demek PKK’nin ve Kürt’ün imhasını planlamak, bunu dile getirmek demektir. Her onurlu ve vicdan sahibi Kürt’ün bunu görmesi ve anlaması gerekiyor. Önderlikten başlatılarak Özgürlük Hareketi ve bir bütün Kürt toplumu imha edilmek isteniyor. Siyaseten, fiziken imha edilmek isteniyor. Onurlu olan, vicdan sahibi olan hiçbir Kürt bunun karşısında evinde rahat oturamaz. İmhayı boşa çıkarmak için ne gerekiyorsa onu yapar. Bu artık Kürtler için onur meselesidir, kendini yaşatma meselesidir. Eğer kendini korur, onurunu korursa özgürlüğünü kazanabilir. Başka türlü özgürlüğünü kazanamayacağını, yok olacağını bilmelidir.” (Kaynak: Fırat Haber Ajansı)

Önder Aytaç’ın kendi fikri olmadığını iddia ettiği ve Öcalan’ın idam edilmekle tehdit edilmesini önerdiği açıklamaları incelendiğinde de Aytaç’ın bunları ifade ederken başkalarına atıfta bulunmadığı, kendi önerileri olarak savunduğu, dahası Fethullah Gülen cemaatinin yayın grubu Samanyolu Televizyon Grubu’na bağlı Küre TV’nin de kendi internet sitesinde Aytaç’ın açıklamalarını, “Önder Aytaç’tan PKK’yı bitirecek teklif” başlığıyla verdiği görülebiliyor. Aytaç’ın cümleleri kelimesi kelimesine şöyle: “Abdullah Öcalan madem sizin elinizde, alırsınız ve dersiniz ki, ‘Bir ay içerisinde, Türkiye’de bir tane yaprak kıpırdamayacak şekilde, bu terörü bitirmezsen seni öldürürüm, seni idam ederim, seni asarım!’ Bakın bütün olayların hepsini bitirirsiniz. Bitmiyor mu; asarsınız, öldürürsünüz.” Aytaç, bu sözlerinin ardından, önerisini, “bugün gelinen noktada yapılan eylemlerden daha kötü üst bir düzeyin olmadığını” iddia ederek savunmaya devam ediyor.

Kaynak: Odatv ,http://www.odatv.com/n.php?n=onder-aytac-1207101200



Bu haber 1,288 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,138 µs