En Sıcak Konular

ALMANYA DÜNYA 3.'SÜ OLDU : 3-2

10 Temmuz 2010 23:55 tsi
ALMANYA DÜNYA 3.'SÜ  OLDU : 3-2 Lugano'nun ilk 11'de yer aldığı maçta Uruguay'ı çekişmeli ve gollü geçen mücadele sonrasında 3-2 mağlup eden Almanya, Dünya 3.'sü oldu..

NOTLAR.. NOTLAR..
2010 Dünya Kupası 3.'lük maçında Uruguay ile Almanya karşı karşıya geldi. Port Elizabeth'deki 46 bin seyirci kapasiteli Nelson Mandela Green Stadı'ndaki karşılaşmayı Benito Archundia (Meksika), Hector Vergara (Kanada) ve Marvin Cesar Torrentera Rivera (Meksika) yönetti.

LUGANO 11'DE
Sakatlığı nedeniyle Uruguay'ın Hollanda ile yaptığı yarı final maçında forma giyemeyen Fenerbahçeli Diego Lugano, Almanya karşısında ilk 11'deki yerini aldı ve kaptanlık pazubandını koluna taktı.

KLOSE OYNAMADI..
Almanya'da, Dünya Kupaları'nın en golcü ismi olan Brezilyalı Ronaldo'nun 15 gollük rekoruna 1 gol uzaklıkta bulunan Miroslav Klose ise hastalığı nedeniyle yedekler arasında yer aldı ve bu maçta forma giyemeyerek Ronaldo'yu geçme şansını yakalayamadı.

ALMANYA DİREĞE TAKILDI
Temposuz başlayan ilk yarının ilk tehlikesini Almanya yarattı. 10. dakikada Mesut'un sağdan kullandığı köşe vuruşunda Friedrich'in kafa vuruşu üst direkten geri geldi, boşta kalan topu Uruguay savunması uzaklaştırdı.

MÜLLER 5'LEDİ
Almanya 19. dakikada öne geçti. Schweinsteiger'in uzak mesafeden çektiği sert şut Muslera'dan döndü.. Dönen topu iyi takip eden Müller, plase bir vuruşla turnuvadaki 5. golüne imza attı.

SCHWEINSTEIGER KAPTIRDI, GOL GELDİ
Uruguay 28. dakikada skora denge getirdi. Orta sahada topla çok oynayan Schweinsteiger'den topu kapan Perez'in pasıyla meşin yuvarlakla buluşan Suarez, soldan Cavani'yi kaçırdı.. Golcü oyuncu da ceza sahasına girdiği anda topu köşeden ağlara yolladı..

URUGUAY HIZLI BAŞLADI, FORLAN DA 5'LEDİ
İkinci yarıya çok iyi başlayan ve 48. dakikada Suarez ile mutlak bir golden yararlanamayan Uruguay, 51'de öne geçmeyi başardı. Defansın bir anlık boşluğundan yararlanan Arevalo sağdan ceza alanına ortasını yaptı, sağ dış köşeden nefis bir vole deneyen Forlan'ın şutu yerden de sekti ve Butt'un bakışları arasında kaleye gitti.. Yıldız golcü de Müller gibi turnuvadaki gol sayısını 5'e çıkardı.

ALMANYA HATAYI AFFETMEDİ
Öne geçtiği maçta geriye düşen Almanya 56. dakikada eşitliği yakaladı. Sağdan Boateng'in ceza alanına etkili ortalasında, yan toplarda büyük zaafı olan Fernando Muslera çıktı ama topa dokunamadı, arkasında bekleyen Marcell Jansen kafayla topu ağlara gönderdi..

KHEDIRA AVANTAJI GETİRDİ
Skoradaki dengeyi bozan taraf 82. dakikada Almanya oldu. Mesut'un sağdan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Friedrich topa dokundu, altıpas önünde Lugano'ya çarpan top boşta kaldı, Khedira'nın kafa vuruşunda ise top köşeden ağlara gitti..

MESUT ÇIKTI, SERDAR GİRDİ
Karşılaşamanın son dakikalarında Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil, yerini bir başka Türk kökenli Serdar Taşçı'ya bıraktı. Serdar, Dünya Kupası'nda çok kısa süre olsa da forma şansı bulmuş oldu.

SON ŞANS DİREKTE PATLADI
90+2. dakikada Uruguay maçtaki son fırsatı yakaladı. Freidrich'in Suarez'i ceza yayı içinde düşürmesi kazanılan serbest vuruşu Forlan kulllandı, üst direğe çarpan top auta gitti ve maç Almanya'nın 3-2'lik üstünlüğü ile bitti.

ALMANYA 4. KEZ DÜNYA 3.'SÜ
Uruguay'ı önce öne geçtiği, sonra geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup eden Almanya, 2010 Dünya Kupası'nın 3.'sü oldu. Almanya daha önce 1934, 1974 ve 2006 Dünya Kupaları'nda da 3. olmuştu. 2002'de finalde Brezilya'ya yenilerek 2'nci olan Almanya, böylece son 3 Dünya Kupası'nda ilk 3'e girmiş oldu. 3 kez kazandığı Dünya Kupası'nda 7 kez final oynayan Almanya 11'inci kez ilk 3 takım arasında yer aldı.

URUGUAY YİNE KAZANAMADI
Daha önce Dünya Kupaları'nda 2 kez 3.'lük maçı oynayan; 1954'te Avusturya'ya, 1970'de Batı Almanya'ya yenilen Uruguay, talihini Almanya karşısında da değiştiremedi ve yine 4.'lükle yetindi.

URUGUAY'IN 82 YILLIK HASRETİ
82 yıldır Almanya'yı yenemeyen Uruguay, bu mağlubiyetle, kupayı 4'üncü sırada tamamladı. Güney Amerika ekibi, Almanya'yı son olarak 1928'de yenmişti.

İstatistikler: Uruguay Almanya
Topla Oynama Yüzdesi: 48 52
Şut Sayısı: 16 18
Kaleyi Bulan Şut Sayısı: 7 7
Korner: 6 12
Ofsayt: 2 3
Faul: 13 11
Sarı Kart: 1 3
Kırmızı Kart: - -

::VE MAÇ::

URUGUAY: 2 - ALMANYA: 3

Stat: Nelson Mandela Bay

Hakemler: Benito Archundia (Meksika), Hector Vergara (Kanada), Marvin Cesar Torrentera Rivera (Meksika)

Uruguay: Fernando Muslera, Diego Lugano, Diego Godin, Jorge Fucile, Maximiliano Pereira, Diego Perez (Dk. 77 Walter Gargano), Egidio Arevalo, Edinson Cavani (Dk. 88 Sebastian Abreu), Martin Caceres, Luis Suarez, Diego Forlan

Almanya: Hans-Joerg Butt, Marcell Jansen (Dk. 81 Toni Kroos), Arne Friedrich, Per Mertesacker, Jerome Boateng, Thomas Müller, Dennis Aogo, Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger, Cacau (Dk. 73 Stefan Kiessling), Mesut Özil (Dk. 90+1 Serdar Taşçı)

Goller: Dk. 19 Müller, Dk. 56 Jansen, Dk. 82 Khedira (Almanya), Dk. 28 Cavani, Dk. 51 Forlan (Uruguay)

Sarı kartlar: Dk. 5 Aogo, Dk. 7 Cacau, Dk. 90+3 Friedrich (Almanya), Dk. 61 Perez (Uruguay)


Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,136 µs