En Sıcak Konular

EDİRNE'DEKİ MADEN GÖÇÜĞÜNDE İŞÇİLERİN CESETLERİNE ULAŞILDI.

10 Temmuz 2010 10:10 tsi
EDİRNE'DEKİ MADEN GÖÇÜĞÜNDE İŞÇİLERİN CESETLERİNE ULAŞILDI. Edirne'deki bir kömür madeninde mahsur kalan 3 işçinin cesetlerine ulaşıldı..

Keşan Küçükdoğanca Köyü'ndeki Kae Madencilik Şirketi'ne ait kömür ocağında geçtiğimiz çarşamba günü saat 10.00'da çıkan yangının ardından meydana gelen göçükte mahsur kalan işçiler Yunus Aktaş (35), Halil Açıkgöz (48) ve Volkan Hamarat (30) için sürdürülen kurtarma çalışmalarında umutlu bekleyiş sona erdi. Göçüğü kaldırmak için 9 mühendis ve 70 işçi dönüşümlü olarak çalışmalarını sürdürürken saat 21.00 sıralarında, madenin 12'nci katında, ocağın ağzına 900 metre mesafede, 3 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki galeride mahsur kalan işçilerin cansız bedenlerine 3'üncü gün 59 saat sonra ulaşılabildi. Acı haberi alan madencilerin yakınları ile mesai arkadaşları, büyük üzüntü yaşarken Vedat Hamarat'ın babası Ali Hamarat ile Halil Açıkgöz'ün kızı Emine Açıkgöz fenalık geçirdi. 112 acil servis ekipleri fenalık geçiren madenci yakınlarına müdahale etti.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, maden ocağı önünde yaptığı açıklamada, çarşamba günü çıkan yangın ve sonrasında oluşan göçük nedeniyle ocakta mahsur kalan madencilerin cesetlerine ulaşıldığını söyledi. Olayın kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Sözer, ''Saat 21.002 saat önce göçük tamamen açıldı. Arama ve kurtarma çalışmaları sonunda 12. katta ocağın ağzına 900 metre mesafede maalesef 3 arkadaşımız ölü olarak bulunmuştur'' dedi.

Saat 21.30 sıralarında işçilerin cesetleri vinç yardımıyla, vagonların içinde yer üstüne çıkartıldı. Maden önünde bekletilen ambulanslara konulan cesetler, Keşan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayın duyulmasının ardından Kütahya'nın Emet, Karabük'ün Yenice ve Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinden Küçükdoğanca Köyü'ne gelen maden işçilerinin yakınları ve mesai arkadaşları, cesetlerin çıkarılması sırasında sinir krizleri geçirdi.

Gökçebeyli Volkan Hamarat, 3 yıl önce de Zonguldak'taki özel kömür ocağında, 1 arkadaşının yaşamını yitirdiği grizu patlaması sırasında yaralanmıştı. Kütahya Emetli Halil Açıkgöz'ün emekliliğine bir ay kaldığı öğrenilirken, Yunus Akbaş'ın Karabük Yeniceli olduğu kaydedildi.

Kale Madencilik Şirketine ait ocakta, raylar döşenirken yapılan kaynaktan kıvılcım sıçraması sonucunda Çarşamba günü saat 10.00 sıralarında yangın çıkmış, ardından da göçük oluşmuş, işçilerin çoğunluğu dışarıya çıkmayı başarırken, Yunus Aktaş, Halil Açıkgöz ve Volkan Hamarat ocakta mahsur kalmıştı.

HABER3



Bu haber 1,053 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,374 µs