En Sıcak Konular

İNTİKAM PANKARTI AÇIP POLİSE SALDIRDILAR

9 Temmuz 2010 17:34 tsi
İNTİKAM PANKARTI AÇIP POLİSE SALDIRDILAR BDP Milletvekili İbrahim Binici’ye yönelik eleştirilerine yanıt olarak, ’Başbuğ, dağa çıkarız, hesabını sorarız’ yazılı pankart taşıdı. Kalabalık, bölücübaşı Abdullah Öcalan lehinde slogan attı.

UYAN ANKARA!

 
Bölücüler yakıp yıkıyor, devlete meydan okuyor. İktidar izliyor...

İntikam pankartları açıp polise saldırdılar
HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde gösteri yapan bölücüler, polis araçlarını ateşe verdi, açık dükkanları yağmaladı. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde öldürülen PKK’lı İbrahim Başak’ın cesedini alamadan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine dönen yakınları ise bebek katili Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın da aralarında bulunduğu BDP’li grup tarafından karşılandı. Bu sırada, örgüt üyeleri “Başbuğ dağa çıkarız, hesabını sorarız” yazılı pankart açtı. Adana’daki eylemde ise yine çocuklar polisle çatıştı...    

Bölücüler yine kudurdu
Yüksekova’da izinsiz gösteri yapan terör örgütü PKK yandaşı bir grup, polise taş ve sopalarla saldırdı. Muş’un Varto ilçesinde ise, uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açılan karakolda 4 polis memuru yaralandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapılan izinsiz gösteriye polis müdahale etti. BDP il binası önünde toplanan bir grup, Özgürlük Meydanı’na kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasının ardından gruptan bazı kişiler, Cengiz Topel Caddesi’nde toplandı. Yola barikat kurup ateş yakan grup, polise taşla saldırdı. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan göstericilere, basınçlı su ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Çıkan olaylar sırasında, 1 polis memuru kafasına isabet eden taş nedeniyle yaralandı. Polis, müdahalenin ardından Şemdinli yolu üzerinde bir araya gelen grubu güçlükle dağıttı.

Polis aracına saldırı
Öte yandan, Yüksekova’da yola döşenen patlayıcı, polis aracının geçişi sırasında infilak etti. Önceki gece Yüksekova-Şemdinli kara yolundaki polis kontrol noktasından ilçe merkezine doğru seyir halinde olan Yüksekova Emniyet Müdürlüğü’ne ait zırhlı aracın geçişi sırasında, yol kenarına yerleştirilen patlayıcı infilak etti. Ölü ve yaralının olmadığı patlamada, zırhlı araç ile çevredeki ev ve iş yerlerinde büyük hasar oluştu. Güvenlik güçleri, patlamanın ardından çevrede geniş çaplı inceleme başlatırken, patlayıcının türünün araştırıldığı bildirildi.

Adana’da 15 gözaltı
Adana’da ise, Şakirpaşa ve Dağlıoğlu mahallelerinde, Güneydoğu’daki terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonları bahane eden PKK sempatizanları tarafından önceki gece izinsiz gösteri düzenlendi. Traktör lastikleriyle yolu kapatan göstericiler, polise taş, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcıları fırlattı. Grubun etrafını çeviren güvenlik güçleri panzer ve Toplumsal Olaylar Müdahale Aracı desteğiyle ani baskın düzenledi. Kaçmaya fırsat bulamayan 15 kişi, ellerindeki molotofkokteylleriyle yakalandı. Bazı zanlılar ise molotofkokteyli ile patlayıcı maddeleri taşıdıkları poşet ve çuvalları atarak kaçtığı görüldü.

Polis karakoluna taciz ateşi
Bu arada, Muş’un Varto ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince polis karakoluna açılan taciz ateşinde 4 polis memuru yaralandı.  Polislerin karşılık vermesi sonucu teröristlerin, olay yerinden uzaklaştığı, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.
 
Başbuğ’a ‘tehdit’ gibi pankart!
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde geçen hafta güvenlik güçleri ile girilen çatışmada öldürülen PKK’lı İbrahim Başak’ın cesedini almak için Şırnak’a giden yakınları, teröristin cenazesini alamayarak önceki akşam Suruç’a geri döndü. Başak ailesi ilçeye gelişerinde, aralarında BDP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın da bulunduğu yaklaşık bin kişi tarafından karşılandı.

‘Dağa çıkarız, hesabını sorarız’
Başak ailesinin gelişi öncesi BDP ilçe binası önünde toplanan kalabalık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, ’İntikam’ pankartı nedeniyle BDP Milletvekili İbrahim Binici’ye yönelik eleştirilerine yanıt olarak, ’Başbuğ, dağa çıkarız, hesabını sorarız’ yazılı pankart taşıdı. Kalabalık, bölücübaşı Abdullah Öcalan lehinde slogan attı.

Bölücü yandaşları Urfa’da yine çocukları kullandı. Göstericiler “Başbuğ, dağa çıkarız, hesabını sorarız” yazılı pankart  taşıdı.
Terör örgütü yandaşları, ortalığı yakıp yıktı. Güvenlik güçleri, kendilerine taş ve sopalarla saldıran göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Kaynak: Yeniçağ ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=37193



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,091 µs