En Sıcak Konular

SURİYE KADAR OLAMADINIZ

9 Temmuz 2010 16:14 tsi
SURİYE KADAR OLAMADINIZ Vatanın bölünmesini konuşmaktan bu kadar zevk alan aydınları başka ülkede göremezsiniz herhalde. Etnik politika yapanlar da, yapmayanlar da, yapmaz görünenler de, bir oturdular mı masanın başına, gerçekten de inanılmaz bir konuşma “şehvetiyle”

Vatanın bölünmesini konuşmaktan bu kadar zevk alan aydınları başka ülkede göremezsiniz herhalde. Etnik politika yapanlar da, yapmayanlar da, yapmaz görünenler de, bir oturdular mı masanın başına, gerçekten de inanılmaz bir konuşma  “şehvetiyle”  anlatıyorlar, anlatıyorlar, anlatıyorlar...
Bölünmesini istemeyenler, diyelim, onlar da konuşalım da gerçekler ortaya çıksın, bu işin olmazlığı belli olsun diyorlar ama büyükler  “şuyuu vukuundan beter”  demişler. Konuştukça yaklaşıyoruz.
“Ayrılmak istemiyoruz”  diyenlere bakın bir kere. İstedikleri şey  “ayrılmak” tır. Yükü cumhuriyete yükleyip bölgenin servetine İsrail adına el koymaktır. Bir avuç BDP’li kim bilir ne hayaller içindeler ki güneydoğumuzdaki yüzde doksanı bu gibi işlere karışmamış olan halkı sokaklara sürüklemekten kaçınmıyorlar. Ne kaçınması, bunu zorla yapıyorlar. O halkın çoğu Türkmen’dir, bir çoğu Kürtleşmiş Türkmen’dir; bir kısmı, mübadelelerde o bölgelere yerleştirilmiş göçmenlerdir. Babam Iğdır’da görev yaparken Bulgaristan göçmenleri gelmişlerdi de küçücük evlerine gidip misafir olmuştuk, hatırlarım. Bir kısmı Azeri’dir.

Suriye
Evvelki sene Suriye’ye gitmiştik basın mensuplarıyla. Milli tavırlarına hayran olmuştum. Hele Halep müftüsüne bayılmıştım. Çok iyi yetişmiş saygın insanlardı. Sokaklarda Beşşar Esad’ın, babasının, hatta bazı yerlerde kardeşinin resimleri
asılıydı. Suriyelilerin bundan rahatsız olduklarına dair bir belirti görmedim.
On beş gün kadar önce duyduk. Beşşar Esad ya da yönetim diyelim, PKK’ya karşı  “radikal”  önlemler aldı. Hatta yardım ve yataklık edenler için bile önlemler aldı. Verilmiş topraklar ellerinden alınacak. Tanıdığım Suriyeli bir hanım vardır. Bizim PKK cinayetlerini dinledikçe hayret ederdi.  “Bizde böyle şeyler olmaz”  diye televizyona bakakalırlardı. PKK’nın ve bağlantılarının da Meclis’e girmeleri mümkün değilmiş. Vatan böyle korunur. Beşşar Esad’ın bizim iktidarı eleştirmesini de bu muhtevada değerlendiriyorum. Onlar oyun oynamıyorlar, siyaset yapıyorlar. İran örneğini vermeye lüzum görmüyorum. Önlem almaz, cezalandırmazsanız kendi masum evlatlarınız ölür. Suriye veya İran televizyonlarında PKK sözcülerinin ya da özerklik taleplerinin bizdeki gibi rahat konuştuklarını ve rahat konuşulduğunu da zannetmiyorum. Bağımsız olmaz veya bağımsız olmaya çabalamazsanız vatanınızı koruyamazsınız.

Siz terörü bitiremezsiniz. Çünkü...
Genelkurmay Başkanının konuşmasını dinlerken düşündüm. Evet, Başkanın belli ki canı yanıyor, uykuları kaçıyor ama söyledikleri hep  “tespit” lerdi. Tespitlerden nasıl bir çözüm bekleyebilirsiniz?
Kaç gündür yazıldığı gibi, eğer bir Amerikan savcısı yedi yıl önce gelip bizim savcılarla gizli görüşmeler yaparsa, İskenderun’daki sekiz denizcimizin katli faciasını önleyemezsiniz. Çünkü, Dursun Çiçek’in gözyaşları içinde anlattığı gibi, eğer o, görevinin başında olsaydı bu katliam olmazdı.

* * *

AKP’liler ABD elçisi Edelman’a TSK’ya ait belgeler götürüp onu şikayet ediyorlar. TSK darbe yapacakmış. Ne günlere kaldık! Eskiden darbeleri ABD yapardı şimdi darbe vehimlerini ABD’ye şikayet ediyorlar.
Türkiye terörünün olmazsa olmazı şudur: Kara harekatına, ABD izin vermediği için bu harekat yapılamıyor. Oysa ABD bilfiil terör değil, sadece tehdit algılaması sebebiyle Afganistan’ı tarumar etmişti.
İkiz yasalarınızla, bölgesel kalkınma ajanslarıyla özerklik taleplerine zemin hazırlamıştınız. İşte sonuçlar alınıyor.
AB yasaları ve talepleriyle ve özelleştirme adı altında bölgedeki, halkın geçim kaynağı olan fabrikaları, kombinaları kapattınız.
Siz terörü önleyemezsiniz. Çünkü bağımsız değilsiniz.

Yeniçağ Gazetesi

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=13995



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,069 µs