En Sıcak Konular

HAKKARİ SAVAŞ ALANI GİBİ

9 Temmuz 2010 09:41 tsi
HAKKARİ SAVAŞ ALANI GİBİ Beyyurdu Karakolu'na yapılan saldırıda 12 PKK'lının öldürülmesi Hakkari'yi adeta savaş alanına çevirdi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Beyyurdu Karakolu'na yapılan saldırıda 12 PKK'lının öldürülmesi sonrasında Hakkari kent merkezi adeta savaş alanına döndü. Göstericilere müdahale eden bir panzer devrilirken, bir polis memuru kafasından yaralandı.

Beyyurdu'ndaki çatışmada ölen 12 PKK'lının cenazesi dün Hakkari'ye getirildi. Ancak burada cenazeler aileye verilmeyerek, helikopterle Şemdinli'ye götürüldü. Bu durumu protesto etmek amacıyla Hakkari'de dün kepenkler kapandı, kentin birçok noktasında barikatlar oluşturularak gösteriler yapıldı. Gösteriler önceki gün akşam saatlerinde başladı, dün gün boyu ise devam etti.

Göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yer yer çatışmalar yaşandı. Polis, göstericilere gaz bombası, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Gazi Mahallesi'nde 150 kişilik bir gruba 5 panzer desteğinde Çevik Kuvvet ekipleri tarafından müdahale edildi. Müdahale sırasında 1 panzer devrildi. Panzerde bulunan güvenlik görevlilerinden biri kafasından yaralandı. Panzerdeki görevlilere, Çevik Kuvvet ekipleri zamanında müdahale ederek araçtan çıkartıldı. Bu arada, göstericilerin panzerlere yönelik taşlı saldırısı üzerine, güvenlik güçleri havaya ateş açarak karşılık verdi.

Göstericilerin uzaklaştırılmasından sonra panzer, çekiciler yardımıyla çekilerek, bölgeden uzaklaştırıldı. Bu arada, Bayındırlık Mahallesi'nde oturan Rahmi Kara adlı vatandaşın evine gaz bombası isabet etti. Evde bulunan biri çocuk 8 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Kentin, birçok noktasında güvenlik güçleri ile göstericiler arasında yakın mesafeden çatışmalar yaşandı.

Göstericilere gaz bombası, biber gazı, tazyikli su ile müdahale eden polis, zaman zaman da havaya ateş açtı. Kent merkezinde gerginlik gün boyu devam etti. Gösteriler sırasında çok sayıda gösterici de gözaltına alındı. Gösteriler sırasında molotofkokteyli kullanılarak bir polis aracı yakıldı.

HABER3



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,618 µs