En Sıcak Konular

KKTC'DE SENDİKALAR KUR'AN KURSU'NU BASTI

2 Temmuz 2010 11:29 tsi
KKTC'DE SENDİKALAR KUR'AN KURSU'NU BASTI KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Dairesi'nin ortak hazırladıkları müfredata göre işlemeye başlayan yaz Kur'an kurslarına, sendikalar yine müdahale etti.

KKTC'de sendikalar Kur'an kursu bastı

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Dairesi'nin ortak hazırladıkları müfredata göre işlemeye başlayan yaz Kur'an kurslarına, sendikalar yine müdahale etti.

 Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yetkilileri ile Orta Eğitim Müdürleri Derneği'nden yetkililer, öğretmen ve öğrencileri okuldan dışarı çıkararak gösteri yaptı.

Yaz tatilinin başlamasıyla beraber çocuklarının dini eğitim almasını isteyen velilerin talebi üzerine harekete geçen KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Dairesi, yaz Kur'an kurslarının okullarda verilmesini kararlaştırmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda, Din İşleri Dairesi'nin ise camilerde yapılmasını istediği yaz Kur'an kursları KKTC'de yine baskınla gündeme geldi. Adnan Eraslan başkanlığındaki KTOEÖS heyeti ve Orta Eğitim Müdürleri Derneği Başkanı Niyazi Şafakoğlu, ilk önce Demokrasi Ortaokulu'nu basarak öğretmen ve öğrencileri dışarı çıkardıktan sonra okullarda Kur'an kursu açılmasını protesto etti. Ardından "din eğitiminin verildiği" başka bir okul olan Değirmenlik Lisesi'ne giderek tepkilerini dile getirdi.

Bu baskılara tepki gösteren KKTC Din İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Suiçmez, Cihan'a yaptığı açıklamada, toplumun taleplerine cevap vermek istediklerini ve bunu Milli Eğitim Bakanlığı'yla koordineli bir şekilde götürdüklerini vurguladı. Suiçmez, "Sendikaların bu tavrı sürerse yasal işlem başlatılacak. Herkes sınırlarını bilmeli." şeklinde konuştu. KTOEÖS Başkanı Adnan Eraslan ise Demokrasi Ortaokulu'nda yaptığı açıklamada, "AK Parti destekli Kur'an ve Arapça kursları verilmesine karşıyız." dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/kktc-de-sendikalar-kur-an-kursu-basti-168865.htm



Bu haber 1,046 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,311 µs