En Sıcak Konular

TARAF’A REKLAM VERMEYEN…

1 Temmuz 2010 18:09 tsi
TARAF’A REKLAM VERMEYEN… Taraf Gazetesi’ne maddi ve manevi katkıda bulunup,haber ve yazar desteği veren Zaman Gazetesi,son olarak bu gazete için işadamlarından reklam istedi.

TARAF’A REKLAM VERMEYEN…

TARAF Gazetesi’ne maddi ve manevi katkıda bulunup, haber ve yazar desteği veren Zaman Gazetesi, son olarak bu gazete için işadamlarından açıktan reklam istedi. Taraf’a reklam vermeyen işadamları “ilkesizlikle” suçlanırken, “Ergenekon’dan korkuyorlar… Herkes kendisine yakışanı yapar” şeklinde aba altından sopa da gösterildi.

Kendisini Fethullah Gülen’in “yakın dostu” olarak tanımlayan Zaman Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce bugünkü yazısında Abant platformunun ve Müslümanların demokratlığının ne kadar önemli olduğunu anlattığı sonra satır aralarına, tehditle karışık şu talebi sıkıştırdı:

“Ergenekon dava süreci de gösteriyor ki, hepimiz, her kurum demokratlık sınavından geçiyor. Kimileri, vesayet ile demokrasi arasındaki maçın nasıl biteceğini kestiremedikleri için ilkesiz duruşlar sergiliyor. Mesela Taraf gibi, bugün demokratikleşme sürecinde ilkeli ve cesur duruşuyla medyada ayrı bir yeri olan gazeteye, reklam vermekten kaçınan işadamları var. ‘Ergenekon ters tepebilir, asker geri dönebilir’ diye hesap yapanlar var. Bürokraside de, yüksek yargıda da, medyada da, iş dünyasında da var böyleleri... Ne diyelim, herkes kendisine yakışanı yapar…”

Cumhuriyet Gazetesi, Tuncay Özkan veya Atatürkçü Düşünce Derneği’ne verilen destek ve yapılan yardımlara, “Ergenekon’un mali kanadı” yaftasını yapıştıran,

Silivri’de öldüğünde defnedilecek parası bile olmayan Kuddusi Okkır’ı ya da Kıbrıs davası ve Rauf Denktaş’a destek toplantıları düzenlediği için ATO Başkanı Sinan Aygün’ü “Ergenekon’un kasası” ilan eden,

Ve yazılarını beğenmedikleri Bekir Coşkun, Yılmaz Özdil gibi isimlerin kovulmasını isteyenlerin,

Taraf Gazetesi’ne reklam toplamak üzere böylesine açık çağrıda bulunmaları, katkı vermeyecekleri de peşinen “ilkesizlik ve Ergenekonculukla” suçlamaları acaba nasıl bir “ilkelilik ve demokratlık”tır?

Gülerce’nin bu çağrısı, Zaman Grubunun Taraf için yaptığı ilk girişim değil. Söz konusu gazete geçen yıl mali sıkıntıya girdiğinde de kolları sıvamışlardı.

Hatta Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, TESEV’in kurucusu, Alarko Holding patronu İshak Alaton’la bizzat gerçekleştirdiği röportajda, “Ergenekon davası, Güneydoğu’daki kuyulardan çıkan kemikler ve muvazzaf askerlerin tutuklanması” ile ilgili görüşlerini aldıktan sonra konuyu Taraf Gazetesi’ne getirdi. Dumanlı ve Alaton, Taraf hakkında şunları konuştular:

Dumanlı: Taraf gazetesinin varlığını önemsediğinizi söylüyorsunuz...

Alaton: Her zaman söyledim ve buna devam da ediyorum. Yabancı dostlarım beni ziyaret ettikleri zaman, fırsat buldukça Taraf gazetesinin Türkiye’ye çok önemli hizmette bulunmakta olduğunu açık bir şekilde ifade ediyorum. Türkiye’nin demokratikleşmesi, şeffaf ve saygın bir ülke olma yolundaki arayışına Taraf önemli katkı sağlıyor.

Dumanlı: Mali açıdan sıkıntı yaşadılar.

Alaton: Onu hallettiler. Hallettiklerini büyük bir mutluluk içerisinde duydum. Ben değil, başka iş adamları gazetenin maddi imkânlarını desteklediklerini bana ifade ettiler. Özellikle memnun oldum. İlan bakımından da çok büyük bir sıkıntı çekmediklerini söyleyebiliriz. İlan veren bir grup olmadığımız için bir yaklaşımımız olmadı. Biz sadece Alarko Carrier’in kedili reklamını veriyoruz.”

Müyesser Yıldız
Odatv.com

Kaynak: ODATV.COM,http://www.odatv.com/n.php?n=tarafa-reklam-vermeyen--0107101200

 



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,576 µs