En Sıcak Konular

BAYKAL: BAŞBAKAN'IN NE KADAR ZAM YAPTIĞINDAN HABERİ YOK

8 Ocak 2008 16:37 tsi
BAYKAL: BAŞBAKAN'IN NE KADAR ZAM YAPTIĞINDAN HABERİ YOK CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, elektrik zammının ''ölçüsüz'' olduğunu savunarak, ''Başbakan'ın, ne kadar zam yaptığından haberi yok. Yüzde 2 verdiğin insanlara, şimdi yüzde 20 zam yaptın'' dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, elektrik zammının ''ölçüsüz'' olduğunu savunarak, ''Başbakan'ın, ne kadar zam yaptığından haberi yok. Yüzde 2 verdiğin insanlara, şimdi yüzde 20 zam yaptın'' dedi.
     Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
     Bütün işaret ve belirtilerin, ekonomide güç günlerin geldiğini ortaya koyduğunu ileri süren Baykal, mali istikrar tablosunun ''sağlam temellere dayanmadığını'' savundu.
     Büyüme hızının düşmeye başlandığını anlatan Baykal, enflasyonla mücadelede de başarısız olunduğunu, enflasyonun kronikleşmeye başladığını öne sürdü.
     Deniz Baykal, açıklanan enflasyon rakamlarını da eleştirerek, ''TÜİK'in tüketim sepeti ne, Ankara'nın gecekondu bölgesinde yaşayan, asgari ücretle geçimini sürdürmeye gayret eden ailelerin aylık tüketim sepeti ne?'' diye sordu.
     Memur ve emekli aylıkları ile işçi ücretleri ve asgari ücrette yapılan artışların, elektrik ve doğalgaz zammının altında kaldığını savunan CHP lideri Baykal, hükümetin, bir eliyle verir gibi yaptığını, öbür eliyle fazlasıyla geri aldığını iddia etti. Baykal, ''Kaşıkla verdiğini, kepçeyle almıştır'' dedi.
     Deniz Baykal, elektrik zammındaki ölçüsüz uygulamanın Bakanları bile şaşırttığını savunarak, ''(Ya o kadar mı zam yapmışız) diyor. Kim diyor? Başbakan, diyor. Başbakan'ın ne kadar zam yaptığından haberi yok. Evet, yüzde 20 zam yaptın Sayın Başbakan. Yüzde 2 verdiğin insanlara, şimdi yüzde 20 zam yaptın'' diye konuştu.
     Elektrik ve doğalgaz zamlarının süreceğini iddia eden CHP Genel Başkanı Baykal, ''Elektrik de otomatiğe bağlandı. Bundan sonra zamlar otomatik. Arkasından tak, tak, tak gelecek. Bu bir başlangıç. Artık yeni bir süreç geliyor, zamlar dönemi geliyor. Zam yağmurları başlıyor'' dedi.
     CHP lideri Baykal, hükümetin, finansal kiralama işlemlerindeki KDV oranını, yüzde 1'den yüzde 18'e yükseltmesini de eleştirdi.
     Türkiye'de finansal kiralama yoluyla 35 milyar dolarlık yatırım yapıldığını, sistemin çok başarılı bir şekilde işlediğini anlatan Baykal, bu nedenle yeni düzenlemenin hiçbir şekilde mazur görülemeyeceğini söyledi.
     Deniz Baykal, sosyal güvenlik yasa tasarısıyla da işçi, memur, emekli, dul ve yetimlerin, ''kazanılmış haklarının alınacağını'' iddia ederek, ''Bir darbe de oradan geliyor'' diye konuştu.

BAYKAL: KİMSE, TÜRK MİLLETİ KAVRAMINI SULANDIRMAYA ÇALIŞMASIN

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kimsenin, etnisite kavramını, anayasaya, devlete taşımaya kalkmamasını isteyerek, "Kimse, Türk milleti kavramını sulandırmaya, zaafa uğratmaya, gizlemeye, maskelemeye çalışmasın. Bu çabalarla, terörü önlemeniz mümkün değildir, olsa olsa terörü azdırırsınız" dedi.
     Partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada terör konusuna değinen Baykal, Irak'ın kuzeyine yönelik askeri harekatın, Türkiye'yi rahatlatmaya başladığı şeklinde düşünülmeye başlanırken, terör örgütünün, mücadelesinden vazgeçmediğine tanık olduklarını belirtti.
     Hükümetin, Irak'a yönelik askeri harekat sonrası, "acaba ne zaman af çıkarırız, nasıl müzakere zemini yakalarız" anlayışında olduğunu savunan Baykal, şimdi bu gerçeklerle karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Baykal, bu gerçeklerin, vaatle, sırt sıvazlayarak, göz yumarak değişeceğini umut etmenin, temel bir yanılgı olacağını söyledi.
     Türkiye'nin, insan hak ve özgürlükleri açısından geri kalabileceği hiçbir noktanın bulunmadığını, ne gerekiyorsa yapıldığını ve yapılacağını belirten Baykal, "Dünyanın en ileri demokrasisinde, insan hak ve özgürlükleri açısından ne varsa Türkiye'de de mutlaka olacaktır, olmalıdır, bu konuda tereddütümüz yok. Bu bizim Cumhuriyet projemizin özüdür. Biz, demokrasi dersimizi kimseden almadık, demokrasi hedefini biz koyduk ve onun gereğini yaptık. Demokrasi yolunun yolcularıyız" dedi.
     "Kimse kıvırmasın, saklamaya, bahane bulmaya çalışmasın, Türkiye'de yaşanan olayın adı; terördür" diyen Baykal, bunu, "şiddet" diye tanımlamanın, izah etmenin, meşrulaştırmanın, hakkaniyet kazandırmanın mümkün olmadığını belirtti.
     Siyasetin terörle değil, fikir ve düşünceyle yapılacağını vurgulayan Baykal, kimsenin, "eli, beli silahlı ya da beli silahlı birini arkasına alarak, çağdaş, demokratik siyaset yapamayacağını" belirtti.
     Türkiye'de bazı çevrelerin "çıpa" arayışında olduğunu ifade eden Baykal, " IMF çıpasına bağlanalım" ya da "AB çıpasına bağlanalım" denildiğini söyledi. Baykal, "Çıpa arıyorsan, çıpa ne AB ne IMF'dir, çıpa Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasıdır" dedi.
     Topyekun bir anayasa değişikliğinin, Türkiye'nin tarihsel, ulusal bütünlüğüne, temel hassas dengelerine, hukukun üstünlüğüne zarar vereceğini savunan Baykal, şunları kaydetti:
     "Kimse etnisite kavramını, anayasaya, devlete taşımaya kalkmasın. Kimse, Türk milleti kavramını sulandırmaya, zaafa uğratmaya, gizlemeye, maskelemeye, göstermemeye çalışmasın. Bu çabalarla, terörü önlemeniz mümkün değildir, olsa olsa terörü azdırırsınız."



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,220 µs