En Sıcak Konular

'ZANLI OTOMOBİLİ SATIN ALAN VE BOMBAYI PATLATAN KİŞİ'

8 Ocak 2008 14:35 tsi
'ZANLI OTOMOBİLİ SATIN ALAN VE BOMBAYI PATLATAN KİŞİ' Diyarbakır'da 3 Ocakta askeri servis aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıyı yaptığı gerekçesiyle yakalanan zanlının, bombayı patlatan kişi olduğu bildirildi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 3 Ocakta askeri servis aracının geçişi sırasında düzenlenen ve 6 kişinin ölümü, 67 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı yaptığı gerekçesiyle yakalanan zanlının, bombayı patlatan kişi olduğu bildirildi.
     Zanlının Diyarbakır'ın Kulp ilçesi nüfusuna kayıtlı E.P. (23) olduğu belirlendi.
     3 Ocak günü askeri personeli taşıyan sivil servis aracının geçişi sırasındaki patlamayla ilgili dün gerçekleştirilen operasyonda, saldırının faili olduğu tespit edilen E.P, Diyarbakır kent merkezinin Kayapınar beldesinde yakalandı.
     E.P'nin saldırıda kullanılan bombaların konduğu otomobili satın alan kişi olduğu ve şahsın, otomobili alırken kullandığı paraların üzerindeki parmak izinden yakalandığı bildirilirken, E.P'nin saldırı sırasında bombaları patlatan kişi olduğu kaydedildi.
     E.P'nin 2002 yılında terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak suçundan gözaltına alındığı ve bu suçtan dolayı 5 ay cezaevinde tutuklu kaldığı, zanlının cezaevinden çıktıktan sonra Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarına giderek uzun süre bomba eğitim aldığı ve daha sonra Türkiye'ye gelerek saldırıyı yaptığı ortaya çıktı.
     Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince saldırı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında E.P. dışında 6 kişinin daha gözaltına alındığı ve bunların sorgusunun sürdüğü bildirildi.

DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMADA AĞIR YARALANAN TAŞKAYA ÖLDÜ

DİYARBAKIR - Diyarbakır'daki bombalı saldırıdan sonra ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'ne kaldırılan Engin Taşkaya, 3 yıl önce babası Avni Taşkaya'yı kaybettiği serviste yaşamını yitirdi.
     Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da 3 Ocak tarihinde meydana gelen patlamada ağır yaralanarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi gören dershane öğrencisi Engin Taşkaya gece yaşamını yitirdi.
     Cenazesi Diyarbakır'da sabahın erken saatlerinde toprağa verilen Engin Taşkaya'nın ölümüyle patlamada ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.
     Patlamadan sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavileri sürüyor.
     Dicle Üniversitesi Hastanesi yetkilileri, ağır yaralanan 5 kişiden 2'sinin durumunun ciddiyetini koruduğunu söylediler.



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,497 µs