En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''BAŞBAKAN KENDİNİ CUMHURBAŞKANI MI ZANNEDİYOR?''

29 Haziran 2010 19:44 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''BAŞBAKAN KENDİNİ CUMHURBAŞKANI MI ZANNEDİYOR?'' Başbakan Tayyip Erdoğan'ın görüşme davetine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi: Başbakan kendini Cumhurbaşkanı mı zannediyor?

Kendini Cumhurbaşkanı mı zannediyor? 

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın görüşme davetine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi: Başbakan kendini Cumhurbaşkanı mı zannediyor?

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Başbakan'ın görüşme davetine yanıt verdi. Başbakan Erdoğan'ın diğer siyasi parti temsilcilerine davet göndereceğini açıklamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Başbakan kendisini Cumhurbaşkanı mı sanıyor' diye tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Peki CHP iktidara gelirse ne değişecek?" diyenlere de yanıt vererek yoksulluğu nasıl önleyeceklerini maddeler halinde anlattı, Aile Sigortası Kurumu'nu kuracaklarını açıkladı..

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

SORUN ÜRETEN BİR PARTİ

AKP sorun üreten bir parti kimliğine ulaşıp yarattığı sorunların altında eziliyor. Baskı aracı olarak da bürokrasiyi kullanıyor. AKPP sadece iç politikada değil dı şpolitikada da bunu yapıyor. Türkiye'yi kullanılan bir ülke görünümüne sokuyor. Terör Türkiye'nin çok ciddi bir sorunu. Diyarbakır'da STK'lar önemli açıklamalar yaptı. İnsiyatif üstlenerek PKK'ya silah çağrısında bulunmasına katılıyoruz. Terör örgütü koşulsuz silah bırakmalıdır.

Yarın 30 Haziran Dünya Emekliler günü. AKP emeklilere sahip çıkalım derken yanlış yaptı. Emeklilerin mutlaka ikinci sınıf yurttaş olmalarının ortadan kaldırılacağını söylüyoruz. 18 yaşından büyük emekli kızı da sigorta pirimi ödemeksizin sağlık hizmetlerinden faydalanabilmelidir. Çözüm AKP'de değildir. AKP sadece emekliyi değil, esnafı, sanayiciyi sevmiyor. Onların sevdiği kişiler, yalancılar, yağmacılar ve talancılar.

Yakında emekli kardeşlerimizin önüne sandık gelecek ve onlarda AKP'yi malülen emekli edeceklerdir. Yoksulluk kader değildir. bu kaderi değiştirecek olan da CHP'dir. Yoksul sayısının artması AKP'nin işine geliyor. AKP'nin işine yoksulluğun artması geliyor. O yoksul insanlar bilmeli ki onlar verilen bir paket gıdanın çok daha fazlasını hak ediyorlar. Biz yoksulluğun siyasal sömürü alanından çıkması için çaba sarf edeceğiz.

DUT YEMİŞ BÜLBÜL

Anayasasında sosyal devlet yazan bir ülkede 15 milyon yoksul varsa o sosyal devlet sadece Anayasası'nda yazıyor demektir.
Yoksulluk siyasi sömürü alanı olmalı mıdır olmamalı mıdır? Bu bir insanlık suçudur. İnancımıza aykırıdır. Onun için yoksulluk kader değildir. Bunu değiştirecek olan da CHP’dir.
Yoksul sayısının artması AKP’nin işine geliyor. Yoksulluğun artmasıyla oy alma gayretleri başlıyor. İzlenen ekonomi politikasının sonucu tablo nedir? Bir araştırmanın sonucuna göre nüfusun yüzde 20’lik en yoksul kesiminin yüzde 87’si bile gelirinin azaldığını söylüyor. Bundan Recep Bey’in haberi var mı. Tabi ki var ama dut yemiş bülbül gibi bu konulardan hiç konuşmuyor.

YOKSULLUKLA MÜCADELE İÇİN: AİLE SİGORTASI KURUMU

Yurttaşlarımız diyebilir, “Peki siz ne yapacaksınız?” CHP iktidarında önce sağlıklı bir yoksulluk envanteri çıkaracağız. AKP 2002’de yoksulluk envanterini 3 ay içinde yapacağını söylemişti. 8 yıl oldu. Söylem doğru eylem sıfır.
Yoksullukla mücadele için devletin kurumları var bunlar son derece dağınık bir yapıya sahip. Bu dağınık yapıyı sonlandıracağız Aile Sigortası Kurumunu oluşturacağız. Kısa adı ASKUR. Biz bunu kuracağız.
Geliri belli rakamın altında olan ailelere kaynak aktaracağız. Her aile gelecek kaygısı olmadan ben devletin koruması altındayım diyecek.Sadaka dağıtan devletten sosyal devlete geçeceğiz. Yani makarnacı devlet değil, sosyal devlet olacağız.

KAYNAK NEREDEN BULUNACAK?

Kaynak var. Devletin içindeki 10 kuruluş bunların harcamalarını yapıyor zaten. Çözüm yapılan kaynak savurganlıklarını önlemek ve var olan kaynakları akılcı kullanama. Bunu CHP yapar. O kadar gözü dönmüş ki bunların 1 liralık malı 5 liraya alıyor. Yoksulun yoksulluğunu sömürürken bile kendilerini düşünüyorlar. Bundan prim alınacak mı? Hiçbir prim alınmayacak.
Yoksulun yeşil kartı aile sigortası çıktığı zaman elinden alınacak mı?Yeşil kart elinden alınmayacak. Tam aksine onun eşit koşullarda sağlık hizmetlerinden yararlanması için tüm altyapıyı oluşturacağız. Biz yoksul ailede kadının hesabına para yatıracağız. Kadının banka hesabına neden yatırıyoruz. İki nedenden çünkü kadın evin tüketimini en iyi bilendir. Bir ailede kadın evin orta direğidir. Temelidir. Kadın yoksulluğu iliklerine kadar hisseder evinde. Onun için kadını güçlendireceğiz. Evinde güçlü olan kadın güçlü Türkiye demektir.
Eğer gıda ve yiyecek dağıtırsanız kişi minnet duyar. Var olanla yetinme duygusu yaratır. Arkası gelmezse itiraz etme hak aramaz. Kula kul olma mantığını egemen kılar.
İnsanın insana kulluğunu yok etmenin yolu aile sigortasından geçiyor. Yoksulun yoksulluğunu sadece devlet bilecek. Gidip bankadan parasını çekecek. Teşhir edilmeyecek. Yani bizim felsefemize göre sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.

BAŞBAKAN'A CEVAP

Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasının ardından bir grup gazeteciye Başbakan Erdoğan'ın bugün grup toplantısında söylediği, “Muhalefet partilerine en kısa zamanda ben davetimi yapacağım. Bakalım kimler gelecek” şeklinde sözlerini değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı, "Sayın Başbakan kendisini Cumhurbaşkanlığı koltuğunda mı sanıyor bilmiyorum ama biz Sayın Başbakan’ı ziyaret etmesi için bekliyoruz" şeklinde cevapladı.

TOPLU DAVET OLURSA KATILMAM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefet parti liderlerine görüşme için toplu davet yapması durumunda katılmayacağını bildirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin soru üzerine, şunları söyledi: "Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Başbakanlar muhalefet partilerini ziyaret ederler. Yaptıklarını veya düşündüklerini aktarırlar. O çerçevede ya görüşlerini alırlar veya desteklerini isterler ya da sadece durumu aktarırlar. Sayın Başbakan bir ziyaret yapacaksa bizim açımızdan herhangi bir sorun yok. Ama Başbakanların liderleri daveti gibi bir gelenek yok ülkemizde. Daveti Sayın Cumhurbaşkanı yapar. Sayın Cumhurbaşkanı daveti tek tek yapacağı gibi iktidar dahil bütün partilerin liderlerini davet edebilir."
"Sayın Başbakan davetini gelecek hafta için yapacağını söyledi. Gelecek hafta toplu bir davet olursa bu sizin liderler zirvesine katılmayacağını zanlamına mı gelir?" sorusuna karşılık da Kılıçdaroğlu, "Kuşkusuz evet. Açıklama çok net" diye konuştu.(gazetevatan.com)

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://www9.gazetevatan.com/kendini-cumhurbaskani-mi-zannediyor/313854/9/Siyaset
 



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,825 µs