En Sıcak Konular

BAHÇELİ;"MHP, TCK'NIN 301. MADDESİYLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİĞE TAMAMİYLE KARŞIDIR'

8 Ocak 2008 13:16 tsi
BAHÇELİ; Bahçeli,"Bilinmelidir ki MHP, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesiyle ilgili değişikliklere tamamıyla karşıdır, her türlü teklife kapalıdır" dedi...

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır'daki terör eyleminin, yalnızca TSK'ya değil, Diyarbakır halkına yönelik hunhar bir saldırı olduğunu belirterek, ''Bu kanlı eylemleri yapanları terörist olarak adlandırmayan işbirlikçilerinin maskesini düşüren bir elim hadise olarak görüyorum'' dedi.
     Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında, "Gelişmeler, teröristlerin kentlerde özellikle sabotaj ve kundaklama eylemlerine yönelmeye başladığım göstermektedir" diye konuştu.
     Geçmiş dönemlerde, bölücü terör örgütünün sıkıştığında hedef genişletmek ve taraftar kaybetmemek için Karadeniz ve Akdeniz bölgelerine yaptığı açılımların hüsranla sonuçlandığını, bu yeni eylemlerin de güvenlik güçlerinin yoğun ve etkili çalışmaları ile son bulacağını vurgulayan Bahçeli, "Hükümeti, araç ve ev kundaklama ile bombalı eylemlerden zarar gören vatandaşlarımızın kayıplarını bir an önce karşılamaya ve bu konuda gereken tedbirleri almaya çağırıyorum. Aksi halde öfkeden doğacak bireysel hak arama çabaları telafisi mümkün olmayan gelişmeleri de beraberinde getirecektir" dedi.
     TCK'nın 301. maddesinin değiştirilmesinin tekrar gündeme geldiğini de hatırlatan Bahçeli, "Bilinmelidir ki MHP, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesiyle ilgili değişikliklere tamamıyla karşıdır, her türlü teklife kapalıdır. Maddenin mevcut ifadesinden rahatsızlık duyanlarla mücadeleye ise sonuna kadar kararlıdır" diye konuştu.
     "Geçtiğimiz yıllar içindeki teslimiyetçi politikalarıyla AB'nin dayatmalarına boyun eğen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin milli birlik ve bölünmez bütünlüğü aleyhindeki fiilleri ve terör propagandası yapmayı suç olmaktan çıkaran AKP, şimdi kendisine verilen bir görevi daha yapmak üzere harekete geçmiştir" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bize göre, hiçbir şart altında değişmesine gerek olmayan bu yasa maddesinin tartışmaya açılması; özellikle toplumsal huzurun yara aldığı ve kutuplaşmaların tehlikeli boyutlara tırmandığı bugünkü şartlarda yeni gerginlikler üretmeye müsait bir ortam da yaratacaktır.
     Bizler için vazgeçilmez kutlu değerler olan Türklüğü, Cumhuriyet ve devlet organlarını, sipariş dayatmalarla aşağılamanın Hükümet nezdinde önemli olmadığı anlaşılmaktadır.
     Aslında, şartlara göre milliyetçi söylemlere yönelen Sayın Başbakan'ın Türk tarihine ve milli değerlere bağlılığı ile mensubu olduğu zihniyetin gerçek kimliği böylece ortaya çıkmıştır."

Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,892 µs