En Sıcak Konular

TAYYİP BEY'İN ÜRKÜTEN VAAZLARI VE 70 BİN SENE YANMAK!

25 Haziran 2010 13:02 tsi
TAYYİP BEY'İN ÜRKÜTEN VAAZLARI VE 70 BİN SENE YANMAK! Sanki siyasi hesabı adına her gün farklı kılığa giren siyaset erbabı değil de, kıyamete yakın cihana nizam tesisi adına Yaradan’ın gönderdiği Mehdi Aleyhisselam!

Tayyip Bey’in ürküten vaazları ve 70 bin sene yanmak!

Yıllar önceydi.
Yaz tatilimi geçirmek için baba ocağı Ardeşen’deydim.
Esnaf bir akrabamla Cuma namazına gittik.
Vaaz kürsüsündeki hoca efendi o dönem yöreye akın eden Rus kadınları (Nataşa) konusunda yöresel şiveyle kıyameti koparır bir üslupla şunları söylüyordu:
-Nataşa demek, cehennem demektur. Bir Nataşa ile zina etmek 70 bin sene cehennemde yanmak demektur. 10 Nataşa ile zina edersenuz 700 bin sene eder ki, bunun indurumi da yoktur.
Camii Şerif’de müthiş bir korku ve sessizlik.
Derken beraber namaza gittiğim akrabam kulağıma eğildi ve şunları söyledi:
--Sabahattin Ağabey ben cideyurum.
Şaşırdım ve  “Nereye” dememle aynen şu karşılığı aldım:
-Ağabey Hoca’nun hesabına göre benum cehennemde birkaç milyon sene yanmam garanti... Öyle ise bu Ağustos sıcağında burada ne işum var.
Zerre mübalağasız yaşadığım bu örnekte de görüldüğü gibi  inançlarımız sadece siyasallaştırma ile değil aynı zamanda yukarıdaki bakış ve sunuş sığlığı ile bağnaz bir imaja sokulmuştur.
Mukaddes ve şanlı dinimizi ateş ve sopa ile sunmak ona yapılan en büyük haksızlık değil midir?
Öyle ama Türkiye’deki din ve vaaz kültürü maalesef bu eksendedir.
Dahası, din kültürü içinden süzülüp gelenlerde de bu özellik alenen görülüyor.
İşte Tayyip Erdoğan örneği ortadadır.
Tıpkı camideki vaiz misali kendisini adeta Yüce Yaradan’ın vekili gibi görür bir edayla kesin hükümlü ve paylayıcı kanaatler ortaya koyuyor.
Bir gün muhalefete, ertesi gün askere, bir diğer gün yargıya, akabinde iş dünyasına, medyaya ve hatta dünyaya ayar veriyor!
8 yıldır yaptığı tek şey, vaazlarla toplumu afyonlamak ya da illüzyon yapmak!
Sanki siyasi hesabı adına her gün farklı kılığa giren siyaset erbabı değil de, kıyamete yakın cihana nizam tesisi adına Yüce Yaradan’ın gönderdiği Mehdi Aleyhisselam!
Değil Türk, dünya tarihinde bu kadar çok konuşan ve bu özelliği ile insanı çıldırtan başka bir lideri sakın aramayın çünkü öyle biri yok!
İlginç olan, ardı ardına yalanlanmasına rağmen yüzünün kızarmamasıdır!
Son olarak iki gün önce OHAL için attığı nutuk örneği ortada... Meclis’de partisinin grup toplantısında destansı bir eda ve şiir üslubu ile  “OHAL’ı biiiizzzz, AKKKK Parttiiimizz kaldırdııııı”  dedi.
Doğru değil, OHAL’i kaldıran AKP öncesinin iktidarı ama hakikat olmayan bir şeyin üstünden bile bu olayda görüldüğü gibi istismar ve prim peşinde koşabiliyor!
Keza hiç sıkılmadan, aslında partisinin vurgun yediği son bölücü terör olaylarını, PKK’yı alet ederek, bölücü örgüt propagandası yapılıyor  diye medyanın dilini ve yayınlarını hedef alabiliyor!
Amacı PKK’nın yararlanması şu bu değil; AKP’nin şehit haberlerinden olumsuz etkilenmesi ama o vaazını başka şekilde sunuyor!
Hani bir söz var, yarım hoca dinden, yarım doktor candan eder diye... Tayyip Erdoğan gibi siyasetçiler de ülkeyi bütünlük ve bağımsızlıktan eder!

YAKIŞIYOR MU...
Yuhalanırım endişesiyle şehit cenazesi yerine tepeye gitti...
 Neymiş efendim, muhalefet de oraları görmeli imiş. Dahası bunu Genelkurmay Başkanına da söylemişmiş! Tayyip Erdoğan’dan söz ediyorum. 9 Mehmetçiğin şehit edildiği Şemdinli’deki karakol tepesine  gitti ya, şimdi onu istismar ediyor. Önce bir şeyin altını çizelim. Oraya gittin de ne yaptın? Havada uçan helikopterlere ve binlerce kişilik korumaya rağmen ayakta bile duramayıp kurşun yerim korkusu ile  sipere yattın!.. Soruyorum her fırsatta kader ve inanç istismarı yapan birine böyle bir çömelme yakışıyor mu? Demek ki bizim Başbakanımızın cesareti ve Kasımpaşalılığı PKK’ya karşı değil, garibe, yetime ve zavallıyadır. Hem oraya gitmenin adı gerçekte TSK’ya destek olmak değil, medyaya görüntü vermektir. Gözün yiyorsa bir şehit cenazesine gitsene. Gidemezsin; çünkü yuhalanacağını biliyorsun!

KURU SIKI...
Nerede İsrail için alacağınız kararlar?
Yandaş medya sadece AKP’ye bülten olmuyor, aynı zamanda yalan haberler yayınlayarak olmayan şeyi var gösteriyor ve bu şekilde AKP’nin imajını tamire uğraşıyor. Hatırlayın, İsrail’in Gazze’ye giden yardım olayındaki çirkin tutumu sonrasında kamuoyumuz galeyana gelince, AKP lafla neredeyse İsrail ile ilişkileri kesme noktasına kadar gelmişti ama dediğimiz gibi sadece lafla. Akabinde kamuoyu bastırıp hani kararlar deyince, yandaş medya apar-topar;  “Bunlar olacak, karar alındı, İsrail’e tokat atılacak”  diye bir haber yayımladı... Sonrası mı?.. Ne  atılan bir tokat, ne alınan bir karar var!.. Görüyorsunuz, sadece hamaset yapıp istismarlar yapıyorlar ama tek bir adımları yok!.. Tersine ABD’ye heyetler gönderip oradaki Musevi lobilerinden aman deyip af diliyorlar. AKP ve Tayyip Erdoğan işte budur ve sadece kuru sıkı atar ve de ses bombası patlatır... Öyle değil diyenler cevap versin, AKP günlerce meydanlarda sövdüğü İsrail için hangi kararı aldı?

 

Sabahattin Önkibar-Yeniçağ

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=13817



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,397 µs