En Sıcak Konular

AKP AÇILDI AÇILALI 135 ŞEHİT VERDİK

24 Haziran 2010 17:32 tsi
AKP AÇILDI AÇILALI 135 ŞEHİT VERDİK Açılım " sürecinde teröre 11 ayda 135 şehit verildi. Cumhurbaşkanı Gül, PKK açılımının başlangıcı olan 27 Temmuz 2009'da " Türkiye'de güzel şeyler olacak " demişti. Başbakan Erdoğan da o günden bu yana, açılımdan vazgeçmenin" ihanet olacağını söylüy

AKP açıldı 135 şehit geldi

Açılım " sürecinde teröre 11 ayda 135 şehit verildi. Cumhurbaşkanı Gül, PKK açılımının başlangıcı olan 27 Temmuz 2009'da " Türkiye'de güzel şeyler olacak " demişti. Başbakan Erdoğan da o günden bu yana, açılımdan vazgeçmenin" ihanet olacağını söylüyor. O da "İyi şeyler olacak" demeyi sürdürüyor.

 Anaların gözyaşı dinmedi

GÜL -Erdoğan ikilisinin "İyi şeyler olacak" diyerek başattıkları ve adını devamlı değiştirdikleri "PKK açılımı" anaların gözyaşını dindirmedi. Gözyaşları daha da sel oldu. Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetinin tüm üyeleri milletin bağrını yakan teröre çare aramak yerine, kendi ürettiği komplolara ve Barzani'ye sığınıyor. 8 yıldır tek başına iktidar olduğunu unutup terörün faturasını muhalefete kesiyor.

İlk olarak 2009 Temmuz ayında ortaya konulan açılımdan bu yana şehit cenazesinin olmadığı gün yok.

Açılımın kanlı bilançosu

7 Aralık 2009'da saldırılar Tokat Reşadiye'deki 7 askerin şehit olmasıyla başladı. 1 Mayıs 2010'da Tunceli'deki karakol baskınında 5 asker şehit oldu. PKK, 31 Mayıs'ta da İskenderun'da 6 askeri şehit etti.19 Haziran'da Hakkari Şemdinli'den 11 şehit haberi geldi.
 
Son olarak da İstanbul Halkalı'daki olay meydana geldi ve 4 asker bir asker kızı şehit oldu. Aynı biçimde bir süre önce de, Osmaniye'de bir Teğmen'in eşi PKK saldırısında, evinin balkonunda otururken katledilmişti.
 
Erdoğan'ın savunduğuna bak

REŞADİYE saldırısından bu yana da 65 şehit verilirken, 27 Temmuz 2009 gününden bu yana şehit sayısı 135 oldu. Resmi rakamlara göre ise 1984'ten bu yana PKK terörü nedeniyle 42 bin kişi can verdi. Açılım politikası Türkiye'nin altına dinamit koyarken, Başbakan h‰l‰ bunu savunuyor: "Açılımın karşısında durmak, bu ülkenin gençlerine çocuklarına ihanet olur. Milletin hayal kırıklığı yaşamasına izin vermeyeceğiz" diyebiliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatan evlatlarının can verdiği terör saldırılarından da "seçim primi" çıkarmak için her yolu deniyor. Gül -Erdoğan ikilisinin "İyi şeyler olacak" diyerek başattıkları ve adını devamlı değiştirdikleri "PKK açılımı" anaların gözyaşını dindirmedi. Gözyaşları daha da sel oldu. Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetinin tüm üyeleri milletin bağrını yakan teröre çare aramak yerine, kendi ürettiği komplolara ve Barzani'ye sığınıyor. 8 yıldır tek başına iktidar olduğunu unutup terörün faturasını muhalefete kesiyor.

BUNLAR GÜZEL ŞEYLER Mİ?

Önce "Kürt açılımı" ardından da "Demokratik açılım" adı verilen süreç, terör olaylarının artmasıyla birlikte kesintiye uğrasa da, hükümet "Geri adım yok" dese de, vatandaşlar giderek artan terör olaylarından "Açılım politikasını" sorumlu tutuyor. Şehit cenazelerinde de açılım aleyhtarı sloganlar yükseliyor.

İlk olarak 2009 Temmuz ayında ortaya konulan ve 2 Ağustos 2009 günü Ankara Polis Akademisi'nde hükümet yetkileri ile gazeteciler ve akademisyenlerle yapılan ilk toplantı sonucu hayata geçirilen açılımdan bu yana meydana gelen terör olaylarında 135 şehit verildi.

KANDİL İLE BAŞLAYAN SÜREÇ

Kandil ve Mahmur'dan gelen PKK'lıların Habur'daki görüntüleri ile devam eden süreçte, Reşadiye'den İstanbul'a kadar yurdun her yerinde önemli saldırılar meydana geldi.
 
Cumhurbaşkanı Gül 27 Temmuz 2009 günü, Kayseri'de gazetecilerin 'Kürt açılımı'yla ilgili sorularına "Türkiye için güzel şeyler olacaktır. Bunlar tartışılarak, büyük bir sorumluluk duygusu içinde hep yapılacak şeylerdir. Türkiye bu çeşitli meseleleri demokrasinin standartlarını yükselterek, kendine öz güven duyarak, farklılıklarını zenginlik olarak halledecektir" demişti.

HER GÜN ŞEHİT CENAZESİ

Gül, kısa süre önce de Kore ziyaretinde, Türkiye'deki terör saldırılarının artması üzerine bu sözleri hatırlatıldı ve "Hala umudunuzu koruyor musunuz?" sorusuna da "'Türkiye terörden kurtulacak. Biraz yoluna girerken baltalayanlar olur, bu işlerin devam etmesini isteyenler olur. Bu işlerden kurtulacağız. Eskiden tabu olan şeyler tabu olmaktan çıkmış vaziyette. Türkiye'nin demokrasi standartları, terörü ve teröristi izole etme açısından çok önemlidir" dedi.
 
Gül'ün sürecin başlangıcı olan 27 Temmuz 2009 günü yaptığı açıklamada "Türkiye'de güzel şeyler olacak" sözü mazide kalırken Türkiye'de şehit cenazesinin olmadığı gün yok.

NİSAN AYIYLA BİRLİKTE TIRMANIŞA GEÇTİ 

Güneydoğu'daki çatışmalar açılım politikası sürerken de devam etti ve 7 Aralık 2009'da Tokat Reşadiye'deki saldırı geldi. Çarşı izninden dönen 7 askerin şehit olmasıyla başlayan saldırılar, 2010'un ilk aylarında azaldı ancak Nisan ayıyla birlikte terör yeniden tırmanışa geçti.

Nisan ayının ikinci yarısında hemen her gün terör saldırısı yaşandı.

1 Mayıs tarihinde Tunceli'deki karakol baskınında 5 asker şehit oldu. PKK, 31 Mayıs'ta da İskenderun'da 6 askeri şehit etti. 19 Haziran'da Hakkari Şemdinli'de sınırı geçen teröristlerin Gediktepe'deki birliğe yaptıkları saldırıda ise 9 asker şehit oldu. Aynı gün iki asker de mayına basarak şehit düştü.

Son olarak da İstanbul Halkalı'daki olay meydana geldi ve 4 asker e günahsız bir asker kızı şehit oldu. Aynı biçimde bir süre önce de, Osmaniye'de bir Teğmen'in eşi PKK saldırısında, evinin balkonunda otururken katledilmişti. Reşadiye saldırısından bu yana da 65 şehit verilirken, 27 Temmuz 2009 gününden bu yana şehit sayısı 135 oldu. 
 
ERDOĞAN'IN AÇILIM SEVDASI

Açılım politikası Türkiye'nin altına dinamit koyarken, Başbakan h‰l‰ bunu savunuyor: "Açılımın karşısında durmak, bu ülkenin gençlerine çocuklarına ihanet olur. Biz bu ihanetin içinde olmayacağız" diyen Erdoğan, "26 yılda 20 bin şehit verdik. O zaman açılım mı vardı? Hayır. 'Açılım bitti'diyenler, terör örgütünün kampanyasına boyun eğmişlerdir. Milletin hayal kırıklığı yaşamasına izin vermeyeceğiz.

Açılım sürecinde muhalefetten destek istedik ama onlar olumlu cevap vermedi. Açılım sürecine karşı duranlar demokrasiye ve terörle mücadeleye de engel oluyor" diyebiliyor

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=16739



Bu haber 921 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,650 µs