En Sıcak Konular

PKK'YI DESTEKLEYEN ABD İLE DOST OLMAK İHANETTİR!

24 Haziran 2010 11:35 tsi
PKK'YI DESTEKLEYEN ABD İLE DOST OLMAK İHANETTİR! TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, PKK saldırıları üzerine “Genelkurmay tatmin edici bir açıklama yapmalı” buyurdular! Aslında açıklama yapması gereken, kendisinin de içinden çıktığı AKP hükümeti.

PKK’yı destekleyen ABD ile dost olmak ihanettir!  

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, PKK saldırıları üzerine “Genelkurmay tatmin edici bir açıklama yapmalı” buyurdular! Aslında açıklama yapması gereken, kendisinin de içinden çıktığı AKP hükümeti.
Neden mi?
PKK bir terör örgütü ve bizim stratejik ortağı olmakla övündüğümüz ABD’nin PKK ile  “mükemmel!” ilişkileri var.
İşte bu konuda bir demet örnek:
1. PKK’nın lider kadrosundan Zübeyir Aydar, Yunanistan’da yayınlanan Elefterotipia gazetesine verdiği beyanat:
“ABD bizim uzaktan gelen koruyucumuzdur. Bölgede bulunmasını, oynadığı rolü genelde olumlu buluyoruz. ABD askeri bu bölgeden kesinlikle çekilemez. Eğer buradan giderlerse o zaman Kürdistan’daki katliamlar tahmin edilemez boyutlara ulaşır.
Bizim hedefimiz yerel parlamentosu ve özerk yönetimi olan Katalonya modelidir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde son zamanlarda demokratik değişimler meydana gelmiştir. Bunlar AB’nin desteği ve diretmesi ile atılan adımlardır. Kürtçe televizyonlar ve radyoların açılması olumlu ancak yetersiz. Türkiye’nin AB yolunda ilerlemesini istiyoruz, bu yoldan çıkarsa daha militarist olur ve işte bu durumda bölgede daha çok kan dökülür.”
2.Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nde konuşan ABD’nin Irak’taki Komuta Merkezi CENTCOM’un başında bulunan Oramiral William Fallon da Türkiye’ye şu tavsiyede bulunuyor:
 “Ancak sanırım burada kilit mesele, Türklerin PKK konusuyla yüzleşmesi için bir yol bulunması, Türklerin PKK’yı sadece askeri yoldan tasfiye etmesi değil. PKK kesinlikle Türkiye’de birçok soruna ve can kaybına yol açtı. Ama bunun durması için gerçek çözüm, bu grupla bir çeşit uzlaşıya varılması.”
3. Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nde konuşan ABD’nin Irak’taki Komuta Merkezi CENTCOM’un başında bulunan Oramiral William Fallon da Türkiye’ye şu tavsiyede bulunuyor:
 “Ancak sanırım burada kilit mesele, Türklerin PKK konusuyla yüzleşmesi için bir yol bulunması, Türklerin PKK’yı sadece askeri yoldan tasfiye etmesi değil. PKK kesinlikle Türkiye’de birçok soruna ve can kaybına yol açtı. Ama bunun durması için gerçek çözüm, bu grupla bir çeşit uzlaşıya varılması.”
4. Bununla birlikte, ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey uzmanlarından Prof. Dr Michael Gunter’in 1998’de Şam’da, CIA ajanı Graham Fuller’in 19 Ocak 1999’da Roma’da Abdullah Öcalan’la yaptığı görüşmeler, ABD-PKK ilişkisinin sorgulanmasında ileriki bölümlerde masaya yatıracağımız temel taşlar arasında yer alacaktır.
5. Fransız Le Monde Gazetesi, 3 Ekim 2005 tarihli nüshasında şu habere yer verir: “ABD gizli servisi CIA, PKK’nın lider kadrosundan Nizamettin Taş ile üç kez görüştü”.
6. Aynı doğrultuda diğer bir haber:
“21 Ocak 2002 tarihinde PKK Başkanlık Konseyi’nden ABD Dışişleri Bakanlığı’na bir yazı gönderildi. Bu yazı ABD ile PKK arasındaki görüşmenin ayrıntılarını ortaya koyuyordu. PKK ile ABD arasındaki buluşma bir Ortadoğu ülkesinde gerçekleştiriliyor. Amerika tarafında Pentagon, CIA görevlileri ve o ülkenin ABD elçisi, PKK tarafında ise Başkanlık Konseyi üyesi Mustafa Karasu bulunuyor”.
Bu bağlamda, Abdullah Öcalan’la birlikte bir dönem örgütün komuta kademesinde yer alan, ağabeyinin tutuklanmasıyla birlikte 1999’dan 2003’e kadar örgütün liderliğini yürüten Osman Öcalan’ın açıklamalarına da yer vermemiz gerekir. İHA Irak Temsilcisi Sadık Kahraman’a mülakat veren Osman Öcalan şunları söylüyor:
“Örgütün başında olduğum dönemlerde Irak’a yönelik askerî müdahaleden kısa bir süre sonra, ABD makamları ile Dışişleri Bakanlığı nezdinde yazışmalarda bulunduk. PKK adına yazılan mektupların çoğunu ben yazdım. Mektuplarımızın hepsi kabul gördü. Mektupları buradaki özel temsilcilere de gönderdik. Ağırlıklı olarak buradaki temsilcilerle yazıştık. Bazen Dışişleri makamlarına da mektuplar gönderdik. Mektuplarımız ABD tarafından alınmış, cevap verilmiştir.
Ancak zaman zaman temaslar da olmuştur. Bu temaslarda görüşmeler hep olumlu geçmiştir. Bazı görüşmeler ise dolaylı yollardan da olsa ABD’li generallerle yapılmıştır.”  PKK liderinin “görüşmelerimiz hep olumlu geçti” diye önemle vurguladığı ABD’li yetkililerle buluşmalar ve gizli görüşmeler, PKK’nın kuruluş sürecinden itibaren sıklıkla gerçekleşen görüşmelerdir.
7.Newyork Times Gazetesi muhabiri Sabrina Tavernise Kandil Dağı izlenimlerini şöyle yazıyor:
“PKK’lılar burada bir konuk gibi rahatlar. Onlara asla dokunulmuyor. PKK’nın dokunulmazlığının kökleri, dört yıl önce ABD’nin Irak’ı işgali ile başlayan karmaşık ilişkiler ve ihtiraslar ağında bulunuyor.
Daha uzun yazmaya gerek yok.
ABD, PKK’yı destekliyor, moral veriyor, diplomatik görüşmeler yapıyor, Kandil Dağı’nda misafir olarak ağırlıyor, yukarıda yer vermedim; silah ve para yardımı yapıyor, muhatap kabul ediyor.
Sorun şu:
Biz de ne utanmaz politikacılar var ki “Türkiye’yi yıkmaya çalışan bir örgütü destekleyen ABD’ye bunun hesabını sormak yerine “müttefik olma” ile övünürler sonra da PKK’dan şikâyet ederler.
Sayın Mehmet Ali Şahin “genelkurmay’dan” tatmin edici bir açıklama beklemek yerine, yukarıda anlattığım ABD-PKK ilişkisi konusunda ve Türkiye’nin Pentagon kapılarına koşup “bizi kullanmaya devam edin” diye yalvarmalarına tatmin edici bir açıklama yapsın hele! 
 
Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10002776&tarih=2010-06-24



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,854 µs