En Sıcak Konular

TOKİ'NİN YAPACAĞI GÜVENLİ KARAKOLLARA NE OLDU?

22 Haziran 2010 21:59 tsi
TOKİ'NİN YAPACAĞI GÜVENLİ KARAKOLLARA NE OLDU? Meclis Genel Kurulu'nda partisi adına bir konuşma yapan MHP İzmir Milletvekili K.Erdal Sipahi,"Açılım konusundaki, PKK terörüyle mücadele konusundaki siyasi basiretsizlik bir yana,bir de proje bazında basiretsizlikler var" dedi.

Sorumlu aramayın, aynaya bakın

Meclis Genel Kurulu'nda partisi adına bir konuşma yapan MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi, AKP'nin terörün artmasında sorumlu aramaya devam ettiğini belirterek, 8 yıllık AKP iktidarında yaşanan terör olaylarını ve açılım kronolojisini tek tek sıraladı. Sipahi, "Terör için sorumlu arayanlar aynaya baksın yeter" dedi.

MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi, 2002'de AKP Hükžmeti neredeyse bitmek üzere olan bir terör devraldı ve yedi sene sonra terör olayı sayısı 10 misli -rakamlarla sabittir- şehit sayısı 17 misli artmıştır. Terör için sorumlu arayanlar aynaya baksın yeter " dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda MHP gurubu adına konuşan Sipahi şunları söyledi:

" Bu yetmiyor, bir de PKK açılımı var. 6 Nisan 2009'da Obama Mecliste açılım talimatı veriyor. Bir ay sonra yani 9 Mayıs 2009'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu ABD talimatının Türkçe mealini açıklıyor: "Güzel şeyler olacak." 22 Temmuzda aynı konuda Sayın Başbakanın açılım müjdeleri. 1 Ağustos 2009'da İçişleri Bakanı hem de Polis Akademisi'nde çalıştay başlatıyor; konu malum, 12 ne idiği belirli adamla açılım. Hangi adamlar? Hani hangi yandaş televizyonu açsanız hacıyatmaz gibi orada artık seyretmekten midemizi bulandıran adamlar. Terörle mücadelenin koordinatörü olması gereken İçişleri Bakanı, terörle müzakerenin, PKK ile açılım iş birliğinin ve Habur karşılamasının koordinatörü.
 
HERKES BİLİYOR, HÜKÜMET BİLMİYOR

Hatay Milletvekilimiz Sayın Turan Çirkin 29 Mayıs 2010'da Hatay'da basın açıklaması yapıyor, belgelidir: "Katil terör örgütü Hatay'da üstelendi, Amanoslarda üstlendi. Hatay'da kötü gelişmeler olacak." Evet, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sayın Turan Çirkin'in Hatay basınına yaptığı ve birçok basın organında yapılan açıklama bu. Bunu milletvekilleri biliyor, Hatay halkı biliyor ama İçişleri Bakanı bilmiyor, olaydan on gün sonra "Amanoslarda tedbir alacağız." diyor.

Bütün bunları Hatay'da vatandaşlar bilirken, milletvekillerimiz ikaz ederken, Habur'da teröristleri karşılatan, Ankara'da çuvalcı ABD'li generali bizzat karşılayan İçişleri Bakanı meşgul çünkü Irak'tan aşiret reisi gelecek, onu karşılama hazırlığında. Hangi aşiret reisi? Çok bilmiş bir Bakanımızın "Postal yalayıcısı." dediği, sonra karşıladığı, Dışişleri Bakanının Ağabeyi.
 
AÇILIM KRONOLOJİSİ

11 Ağustos 2009, açılım konusunda Milliyetçi Hareket Partisinin Hükžmeti ikazı. "Bu gidiş tehlikeli, aklınızı başınıza alın. Bu açılımın sonu önce ayrışmaya, sonra çatışmaya, sonunda kardeş kavgasına gider." diyoruz.

17 Ağustos 2009, İmralı'dan açılım konusunda yol haritası açıklanıyor. Böylece ABD talimatılı olduğundan sonra, açılımın İmralı-PKK iş birliği boyutu da ortaya çıkıyor.

Evet, daha sonra, 20 Ağustos 2009'da "Mill” Güvenlik Kurulu toplantısından açılımı destek var" diye bir haber çıkıyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak buna çok sert bir tepki gösterince Genelkurmay bir açıklama yapıp bu konudaki endişelerini dile getiriyor. Böylece de açılımın devlet politikası olduğu, bütün kurum ve kuruluşların desteklediği şeklindeki Hükümet açıklamalarının yalan olduğu belgeleniyor.

Sonuç: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Güzel şeyler olacak." sözünden, yani açılımında bu yana, 18 Haziran 2010 itibarıyla açılımın bedeli 97 Mehmetçik, 6 kahraman polis, 14 geçici köy korucusu olmak üzere 117 şehit. Demek ki Hükümetimizin mantığıyla güzel şeyler bunlar. Söylenecek bir tek şey var: Sakın başka sorumlu aramayın, lütfen aynaya bakın.
 
TOKİ'NİN YAPACAĞI GÜVENLİ KARAKOLLARA NE OLDU

Açılım konusundaki, PKK terörüyle mücadele konusundaki siyasi basiretsizlik bir yana bir de proje bazında basiretsizlikler var. Nedir o? 3 Ekim 2008'de Aktütün olayından sonra Sayın Başbakanın girişimiyle TOKİ, hani o meşhur TOKİ, harikalar yaratan TOKİ iç güvenlik ve sınır karakollarının yapımı için görevlendiriliyor. Yirmi aydan fazla geçti, yüz elli dört tane karakol yapılacak, yapılan bana bir tane örnek gösterin.
 
En hassas olan Aktütün Karakolu. Geçenlerde oraya giden kum kamyonlarına PKK eylem yapıyor, Aktütün, en hassas durumda karakola daha kum yeni gidiyor, takdirlerinize sunuyorum.

 

14.11.2008 tarihli "TOKİ, karakolları 75 günde bitirecek" haberi için tıklayınız:

http://www.hurriyetemlak.com/real_estate/emlakyasam/haber_detay.php?cid=6819

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=sorumlu-aramayin-aynaya-bakin&id=16713



Bu haber 1,134 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,652 µs