En Sıcak Konular

ERDOĞAN''AÇILIMIN KARŞISINDA DURMAK İHANET OLUR''

22 Haziran 2010 17:30 tsi
ERDOĞAN''AÇILIMIN KARŞISINDA DURMAK İHANET OLUR'' Erdoğan,"Açılım sürecinin sona erdiğini söyleyenler gaflet içindedir. Bunu söyleyenler teslimiyet çizgisi içindedir. Biz geri adım atmayacağız" dedi.

'Ne yalan söylüyorsun' 

Erdoğan: Sizin döneminizde terör nerden sıfırlanmış be? Neden yalan söylüyorsunuz... OHAL istemek terörün diline teslim olmaktır. Geç bunları geç...

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu...

İşte konuşmasından satırbaşları;

Sayın Genelkurmay Başkanımızla Gediktepe'ye gittik. Askerlerimizin mevzilenişlerini gördüm. Muhalefet partilerinin liderleride oraya gitsin bir incelesinler.
Ondan sonra bir değerlendirme yapsınlar.. Askerimizin ve Mehmetçiğimizin morali çok yüksek. Sayın Başbuğ'un askerle yaptığı konuşmadan çok etkilendim. Sınır noktasındaki her askerin gözünde asaleti gördüm.

NE GEREKİYORSA YAPILIYOR

Mehmetçiklerimizin sayesinde ülkenin her yerinde bayrağımız dalgalanıyor. Terörle mücadelede ne gerekiyorsa yapılıyor. Kimse kalkıp da güvenlik güölerimiz şunu talep etti de hükümet yapmadı diyemez.

MEDYA TERÖR ÖRGÜTÜNE YANDAŞLIK YAPIYOR

Meseleyi siyasallaştırmak, polemik malzemesi yapmak yanlıştır. Güvenlik güçlerinin moralini bozmak ancak terör örgütünün işine gelir Terörle mücadele sadece hükümetin ve güvenlik güçlerinin meselesi değildir.

Medya da muhalefet de toplum da kendini taraf olarak görmeli ve sorun yaratmaktan kaçınmalıdır

Görüntülü medyada oradaki ayılıp bayılamaları göstermek kime yarar. Terör örgütüne. Terör örgütünün birinci amacı propagandasını yaptırmaktır.

Medya bilerek ya da bilmeyerek terör örgütüne yandaşlık yapmaktadır. Bu kadar ağır konuşuyorum. Bu konuya milli bir dava olarak bakmıyorsak bakmayanlar da lütfen kendilerini ilan etsinler.

Terör karşısında nasıl muhalefet yapılır, nasıl yayın yapılır bilemiyoruz


GENÇLERİ ALÇAKÇA KULLANIYORLAR

İlk kanlı eylem 1984'de Eruh'ta gerçekleştirildi. 26 yılda bütün kanlı saldırılara tahriklere rağmen hiçbir sonuç alamadılar. Anaların kucağından aldıkları gençleri alçakça, kendi çıkarları için ölüme yolladılar. Bölgenin gençlerini bir piyon gibi intihara gönderdiler hala da göndermeye devam ediyorlar. Çocukları dahi istismar edecek kadar indsanlık onurundan uzaklaştılar. Şidddetin olduğu yerde akıl yoktur. Şiddetin dili egemen oluyorsa sağduyu yok olur.

OHAL İSTEMEK TERÖRÜN DİLİNE TESLİM OLMAKTIR

Eğer olağnüstü hal kalksın diyenler haklı olsaydı, şimdi onu kim talep ediyor, malum muhalefet partisi. Geç o işleri geç, o sizin karakteriniz. sizin zafınız. Olağanüsüt hali de biz kaldırdık. OHAL bizim iktidarımızn karakterinde yoktur. OHAL hangi yaraya merhem oldu, hangi sorunu çözdü. OHAL terörü güçlendidi. OHAL istemek terörün diline teslim olmaktır. Siz terörü neden bitirmediniz? İdam vardı neden sümenaltı ettiniz? Size terörist başını teslim edenler söz aldı. Siz de onu uyguladınız.

TERÖR NEREDE SIFIRLANDI

Ve şimdi bunun faturasını bize kesmeye kalkıyorsunuz. Erken seçim isteyerek mi bu sorunu çözeceksiniz. Siz zaten iktidardaydınız. 'Bizim dönemimizde terör sıfırlandı' diyorsunuz. Sizin döneminizde terör nerden sıfırlanmış be? Neden yalan söylüyorsunuz.

2000’de 41, 2001’de 41 şehidimiz var. Olay sayıları hep binin üzerinde. Hükümeti, güvenlik güçlerini top ateşine tutarak mı bu sorunu çözeceksiniz, cenazelerde slogan atmak suretiyle mi bu sorunu çözeceksiniz.
Bu şehide saygızılıktır. Şehit dua bekler, slogan beklemez. Teör örgütünü yok etmek mümkündü de o zaman neden yok etmedin?

Anamuhalefet partisin iktidarda olduğu dönemlerde şehit sayımız zirve yapmıştır. Yavru muhalefet döneminde de asla sıfırlanmamaıştır. Teörö en aza indirgenebilir ama sıfırlanması mümkün değildir.

AÇILIMIN KARŞISINDA DURMAK İHANET OLUR

Açılım sürecinin sona erdiğini söyleyenler gaflet içindedir Bunu söyleyenler teslimiyet çizgisi içindedir. Biz geri adım atmayacağız. Terör örgütü hiçbir zaman Benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilzisi olmadı, olmayacaktır. Biz açılımı terö örgütü için başlatmadık. Türkiye'nin kronik meselelerini çözmek için başlattık. Açılımın karşısında durmak bu ülkeye ihanet olur.

O ZAMAN AÇILIM MI VARDI?

Açılım terörü azdırdı diyenlere soruyorum: 26 yılda bu ülke teröre 7 bin şehit verdi. O zaman açılım mı vardı?
Muhalefet açılım için bize olumlu cevap vermedi, Şimdi gelmiş bizi eleştiriyorlar. Bu ülkede etnik unsurların sorunları var mı? Var. Bu sorunlaar eğilmek yanlış mı? Sen devletsin. Bir kişi bile olsa o insanın sorununu çözeceksin.

ERKEN SEÇİM

Bu ülkede AK Parti iktidarının erken seçim gibi bir lüksü yoktur. AKP iktidarı güçlüdür ve işinin başındadır. Bu kadar acze düşen bir hükümetde yoktur.

Ülkenin en önemli sorununa muhalefetin kayıtsız kalacağına ihtimal vermemiştik. Yanılmışız.

DEVLET-MİLLET ARASINDAKİ DUVARLARI KALDIRDIK

OHAL'i biz kaldırdık, TRT-ŞEŞ'i açtık, eğitimin kalitesini yükselttik. havaalanları açtık. TüRkiye'nin çehresini değiştirecek yatırımları biz yaptık. Devlet-millet arasındaki duvarları kaldırdık. Dışlannalrı, yok sayılanları biz kucakladık, ezberleri biz bozduk. Van'daki cenazeye 19 AB Büyükelçisi katıldı. Onlar da terörü lanetlediler.

MUHALEFETE ÇAĞRI

Bazıları süreci bulnadırmaya devam etse de biz yolumuza devam edeceğiz. Provokasyonlaar rağmen demokrasiden taviz vermeyeceğiz. Açılımdan geri adım atmayacağız. Eğer açılımdan vazgeçersek terör kazanır. T.C'nin kazanması için yüreğimizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Şehitler üzerinden siyaset yapılmamalıdır. Kardeşiliğin ve dayanışmanın gerekli olduğu bir süreçten geçiyoruz. Kardeşliğin dilini muhafaza edelim. Meseleyi bir AK Parti meselesi gibi kurgulayıp bunun üzerinden isitismar yyapmayın. İsrismar siyaseti kşimseye bişey kazandırmaz. Hiçbirşey için geç değil. Gelin katkı sağlayın. Bu mesele ülkenin meselesi. Gelin milletin huzuru için birlikte hareket edelim.

9 HAKİME CEZA

Karar ilgili yasalara Anayasaya açıkça aykırıdır. Bu bir hukuk skandalıdır. Adeta adamına göre hukuk uygulanmış. Hukuk çiğnenmiştir. Hukuk siyasallaştı diye bas bas bağıranlara soruyorum neden şimdi sesiniz çıkmıyor. Neden bu ideolojik yaklaşımlar sorgulanmıyor. Biz üsütünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunmaya geldik. Bem şimdi sesleniyorum. Durmayın bütün tutuklu olanlar dava açsınlar ..

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://www9.gazetevatan.com/ne-yalan-soyluyorsun/312589/9/Siyaset 
 



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,261 µs