En Sıcak Konular

YALÇIN TOPÇU: İDAM YASASI TBMM'DEN HEMEN ÇIKARILMALIDIR

22 Haziran 2010 16:38 tsi
YALÇIN TOPÇU: İDAM YASASI TBMM'DEN HEMEN ÇIKARILMALIDIR BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu idamın ivedilikle TBMM’de görüşülmesini istedi

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu idamın ivedilikle TBMM’de görüşülmesini istedi.

İşte o açıklama:

"Son zamanlarda artan terör saldırıları karşısında TBMM’nin artık iktidarı ve muhalefeti ile birlikte Milli Birlik Şuuru içerisinde harekete geçmesi gerekmektedir. Günü kurtaracak açıklamalar yapmak, şehitlerimizin ardından ağlamak ve hamaset cümleleriyle olayları geçiştirmek durumun vahametini görmemek demektir.

PKK artık sivillere de saldırmaya başlamıştır. PKK’ya ‘taşeron örgüt’ demek Yetmez. Bir Başbakan bu şekilde şikâyetçi olmaz. Bu konularda samimi olan bir Başbakan, terörle mücadele için gerekli yasaları hemen çıkartır, müteahhitlerini ilan eder içeride ve dışarıda gereğini yapar devletin kuvvetlerini hemen harekete geçirir, ABD’ye, İsrail’e ve AB’ye karşı gerekli tavrı alır. Kandil’i söndürür, İmralı’daki caniyi sonsuza kadar susturur.
 
Öte yandan terör meselesi sadece hükümetin meselesi de değildir. Bundan önceki hükümetlerin sorumluluğu da büyüktür. Çekiç Güç’e oy verenler AB Uyum Yasaları’nı, İkiz Yasalar’ı TBBM’den geçirenler, idam cezasının kalkmasını sağlayanlar, yani; iktidar ve meclis içi muhalefet terörün bu noktaya gelmesinde sorumludurlar. Dolayısıyla herkes sorumluluğunun farkında olarak hareket etmelidir.

Öncelikle belli başlı suçlar için TBMM’de idam cezası yeniden kanunlaştırılmalıdır. Hatta bu konuya MHP ve CHP grubu öncülük etmeli ve kanun teklifini hemen vermelidir. Siyasal bölücülerin dokunulmazlıkları ile ilgili TBMM’deki partiler üstüne düşeni yapmalıdır. Hükümet AB ülkelerinde konuşlanan PKK diasporasının yok edilmesiyle ilgili süreci kararlılıkla başlatmalı bu noktada AB üyelik sürecini dondurmalıdır.
 
Mobil birlikler kurularak terör örgütünün tüm silahlı unsurları yok edilmelidir. Teröre karşı topyekun bir savaş başlatılmalıdır. PKK, Kürtlerin temsilcisi değil ihanet şebekesi benzine bulanmış Büyük Türk Milleti’nin üzerine atılmış bir paçavradır ve ABD’nin, İsrail’in, AB’nin İsrail Hükümetlerinin oyuncağıdır. Bu bütün okullarda öğretilmelidir.

BBP olarak daha önce şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun sağlığında devletin bütün üst kurumlarına terör ile ilgili çözüm önerilerimizi içeren raporumuzu sunmuştuk. Hükümete düşen görev, önerilerimizi dikkate alarak bir an önce uygulamaya geçirmesidir.

TBMM’de bulunan iktidarı ve muhalefetiyle bütün partiler ve tabii ki meclis dışı muhalefet partileri bölücü terörün yok edilmesine karşı bir ve beraber olmalıdır. Bu konu üzerinden siyaset yapılmamalıdır. El birliğiyle bu habis ur kesilip atılmalıdır. Bu duruş Büyük Türk Milleti’nin düşmanlarının moralini çökertecek, Büyük Milletimizin moralini yükseltecektir.

Gün birlik günüdür. 73 Milyon’un düşmanı, PKK ve onun destekçisi ülkelerdir.
Şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık, Büyük Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum." 

YALÇIN TOPÇU: TSK ve HÜKÜMET ELİNDE İMKAN OLDUĞU HALDE NELERİ YAPMADIKLARINI KENDİLERİNE SORSUNLAR!

Yalçın Topçu, BBP Mersin İl Başkanlığı’nın 1998 yılından bu yana ilk defa gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türkiye’de çok ciddi bir güvenlik sorunu olduğunu savunarak, terörle mücadelede bir dizi öneriyi gündeme taşıdı. Sınır karakollarının kapatılıp, yerine ’mobil ekipler’ kurulmasını öneren Topçu, sınır bölgelerinde de yapay barajlar kurulmasını, Türkiye’nin uzaya kendi uydusunu göndermesi gerektiğini söyledi.

Topçu, Büyük Birlik Partisi Mersin İl Başkanlığı’nın 1998 yılından bu yana ilk defa gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılarak, burada son yaşanan terör saldırılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bugün gelinen noktada Türkiye’nin 3 ayrı terör kıskacıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Topçu, bunların da ’bölücü terör’, ’ahlaki terör’ ve ’ekonomik terör’ olduğunun altını çizerek, bugüne kadar iktidara gelen partilerinse bu konularda doğru teşhis koyamadığı için doğru tedavi metodunu da uygulamaya geçiremediğini vurguladı. Son yaşanan terör saldırılarına dikkat çekerek, bu tablonun asla Türkiye’nin kaderi olamayacağını vurgulayan Topçu, "Binlerce yıldır birlikte yaşamış, kardeş olmuş bu insanlar asla ve asla birbirinin kanını dökemez. Buna neden olanları sinek gibi ezmeye bu milletin de, bu devletin de gücü yeter… Teröre destek veren iç finans kaynakları, uyuşturucu ve mafya tarzı örgütlenmeler de yok edilecek şekilde çökertilmelidir.

Terörün dış kaynaklarına karşı ise, haricî destek ve finans sağlayan kaynaklar üzerinde, devletin kesin kararlı ve gerekirse “misli ile karşılık verme” politikası son derece etkili rol üstlenecektir. " dedi.

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU ’GÜVENLİK’ SORUNUDUR

Türkiye’nin öncelikli sorununun ’terör’, bir başka ifadeyle de ’güvenlik sorunu’ olduğuna işaret eden Topçu, yıllardır güvenlik sağlanamadığı için insanların doğduğu yerde doymadığı gibi üretime de doğrudan katkıda bulunamadığını, bu durumun doğal bir sonucu olarak da şehrin varoşlarına doğru göç yaşandığını anlattı. Merhum BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu tarafından terörle mücadele yöntemleri ve çözüm önerileriyle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı’na 55 sayfadan oluşan bir rapor sunduklarını hatırlatan Topçu, söz konusu raporda yer alan tedbirlerden birkaçının uygulanması halinde bugün bu kadar çok şehit verilmeyeceğini iddia etti. Topçu, " Neydi o sunduğumuz çözüm önerileri? Çok iyi yetiştirilmiş asker ve emniyet personelinden müteşekkil olacak tamamen yasal ve hukuk güvencesinde olacak birimler ihdas edilmeli.  Bunlar, terör örgütünün taktik, metot strateji ve eylem niteliklerini bilen, buna göre vatandaştan teröristi ayıracak ve vatandaşa zarar vermeden enterne edecek yeteneklere sahip olacaktır. Sadece militan unsurlarla değil, onlara lojistik destek ve para veren yurt içi ve dışı tüm unsurlarla karşı, öncesi sonrası veya okyanus ötesi diye ayırmadan etkin ve kararlı mücadele edilmeli dedik…

Sabit karakol sistemi değiştirilmelidir dedik. Belirli ve güvenlikli lojistik ve intikal merkezleri dışında karakol olmamalıdır. Stratejik noktalara sızarak konuşlanan geçici ve hareketli timlerle bu ihtiyaç karşılanmalıdır. Dedik ki, Türkiye bu kadar tecrübeden sonra başta ABD olmak üzere istihbarat işbirliği ve paylaşımına güvenerek hareket etmemelidir. Mutlaka kendi bağımsız istihbarat örgütü ile bu mücadeleye devam etmelidir. İstihbarat birimleri arasında koordinasyonu sağlayacak ve değerlendirilecek bir yapı kurulmalıdır.  Yahu Amerika Birleşik Devletleri diyorsunuz. Bu adamlar, yıllardır askeri hukuka bile riayet etmiyorlar. Atlantik ötesinden gelmiş, Afganistan ve Irak’ta kendi güvenliğini alıyor. Hiç ciğer kediye teslim edilir mi? Zaten onlar değil mi ’çekiç güç’ diye o eşkıyayı bölgede besleyen?" diye konuştu.

SINIR KARAKOLLARINI KAPATIN, YERİNE ’MOBİL EKİPLER’ KURUN

Türkiye’nin Sınırlarımız bizzat Türk uydu sistemleri tarafından takip edilmelidir. Aynı zamanda Uydudan kontrol edilecek sensörler aracılığı ile mayın taramaları yapılmalıdır. Böylelikle sınırdaki hareketliliğin takip edilerek gerekli önlem ve tedbirlerin de alınabileceğini belirten Topçu, dünyanın hiçbir yerinde ’yanaşık düzen eğitimi almış ordular’ ile terörle mücadele olmayacağı gibi bunun terörle mücadelenin doğasına da aykırı olduğunu, söz konusu konseptin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini gündeme taşıdı. Sınır karakollarının kapatılması önerisinde bulunan Topçu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Güvenlik öyle bir tehlikeyle karşı karşıya ki, kendi elinle yaptığın karakola bile ’Ulaşamadık’ diyorsun. O zaman o karakolları kaldırın. Yerine de ’mobil ekipler’ kurun. Hakları hukukları bile farklı olan ve inisiyatif alabilecek bu ekipler, önüne gelen yılanı imha etsin. Eğer ’mobil ekipler’ kurulsaydı Sarıçiçek ve Aktütün gibi facialarla birlikte Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde yaşananlar da olmazdı. Eşkıya ile kendi anlayacağı dille konuşursan o zaman kaçacak delik arar. Bunları daha önce de dile getirmiştik. Ama dinlemediler. TSK iki senedir profesyonel orduya geçeceğiz diyor ama bir türlü bu projeler hayata geçmiyor…İktidara geldiğimizde bu çalışma bize nasip olacak."

Konuşmasının ardından partililerin kendisine sunduğu Kur’an-ı Kerim’i alan Yalçın Topçu, öpüp başına koyduktan sonra hediyeyi kabul etti.

Bu arada protokolün oturduğu oturma grubunun ortasındaki koltuğa kırmızı karanfillerle süslenen ve üzerinde 'Muhsin Yazıcıoğlu Davan Davamızdır’ ifadesinin yer aldığı fotoğrafın yerleştirilmesi dikkat çekti...

BBP GENEL BAŞKANI YALÇIN TOPÇU ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ÖMER KARA’NIN CENAZE VE DEFİN TÖRENİNE KATILDI

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır Mersin İl Başkanı Kaptan Kartal Adana İl Başkanı Ahmet Şahin ve İl yöneticilerininde aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet ile birlikte, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada 8 askerin şehit olması ardından, bölgeye giderken aracın mayına basması sonucu şehit düşen uzman çavuş Ömer Kara'nın Mersin Tarsus'taki baba ocağındaki cenaze ve defin törenine katıldı. Şehit Ömer Kara'nın cenazesi gözyaşları arasında Hacıhamzalı Köyü'ne getirildi. Burada okul içinde şehidin cenazesi ailesine gösterildikten sonra okulun bahçesindeki katafalka konuldu. Yağmur altında Mersin Müftüsü Niyazi Ersoy'un cenaze namazını kıldırmasının ardından cenaze top arabası ile köy mezarlığına götürüldü.

Şehit uzman çavuşun dedesi, annesi Elmas Kara Şehidimizin babası Mehmet Kara ve ağabeyi Ramazan Kara’yı ziyaret eden Yalçın Topçu onları teskin etti…

YALÇIN TOPÇU: KANDİL'İ SÖNDÜRÜR, İMRALI'YI SUSTURUR, 26 YILLIK TERÖRÜN HESABINI SORARIZ !

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Seyhan Kültür Merkezi’nde düzenlenen BBP Adana İl Kongresi’ne katıldı... 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne çağrıda bulunarak, “Terör saldırılarında ulaşamadığınız karakollara Mehmet’i göndermeyin.” dedi.

Seyhan Kültür Merkezi’nde düzenlenen BBP Adana İl Kongresi’nde konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Genelkurmay İç Güvenlik Harekât Dairesi Başkanı Tümgeneral Fahri Kır’ın, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden verilen 11 şehit öncesi yaptığı ‘terör saldırıları artacak’ açıklamasını da eleştirdi. Topçu, “Milletin güvenliğinden sorumlu bir yetkili çıkıp, milletin gözüne baka baka, “Terör saldırıları artacak” diyor.  Aklımıza iyilik sağlık… Bizi koruyacak icra makamındaki yetkili askeri makamlar kimi kime şikayet edip kime ne anlatmak istiyor? Bir şey biliyor ve öngörüyorsun tedbirini alır başını ezersin… Basın toplantılarında saçma sapan ve gülünç öngörüler yapacağına tedbirini al gereğini yap! Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşları hükümette olsa bu açıklamanın hesabını sorar mı sormaz mı? Bunu yetkilinin burnundan fitil fitil getirir mi getirmez mi?” sorusunu yöneltti.

TÜRKİYE ABD ve İSRAİL İLE İSTİHBARAT İŞBİRLİĞİ VE PAYLAŞIMINA SON VERMELİDİR

İktidara geldiklerinde AB uyum yasalarını çöpe atacaklarını ve idamı geri getireceklerini söyleyen ve "Bize 367'yi verin, Kandil'i söndürür, İmralı'yı sustururuz. 26 yıllık terörün hesabını sormazsam namerdim" diyen Topçu, Türkiye’nin işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk sorunlarını konuşması gerekirken, gündemini dış güçler tarafından beslenen terörün oluşturduğunu söyledi. Ülkenin bölücü terör, ahlaki terör ve ekonomik terör kıskacında olduğunu savunan Topçu bölücü terör örgütünün milleti asla birbirine düşüremeyeceğini kaydetti. Terör sorunun 26 yıldır Türkiye’yi meşgul ettiğini anlatan Topçu, ” Bir kere, hükümetin bu soruna teşhis koyup gerekli etkin psişik, sosyal, ekonomik, istihbârî ve inzibati tedbirleri yeterince almış olduğu kesinlikle söylenemez. Türkiye bu kadar tecrübeden sonra başta ABD olmak üzere istihbarat işbirliği ve paylaşımına güvenerek hareket etmemelidir. Mutlaka kendi bağımsız istihbarat örgütü ile bu mücadeleye devam etmelidir. İstihbarat birimleri arasında koordinasyonu sağlayacak ve değerlendirilecek bir yapı kurulmalıdır. Türkiye’de, ayrılıkçı siyasî Kürtçülük başta olmak üzere bilumum etnik bölücü hareketlerin daima, İmparatorluk zamanından bu yana, ideolojik ve ekonomik olarak merkezi, finansörü ve destekçisi dışarısı olmuş ve maalesef Türkiye bunlara karşı yeterli önlemler almakta başarısız kalmıştır. Biz iktidar olduğumuzda bunlar ortadan kalkacak. AB yasalarını yırtıp atacağız. Türk İslam Birliği’ni kuracağız. İktidarımızda bölücülere ve sapıklara idam cezasını geri getireceğiz.” diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, terör olaylarını sona erdirmek kesin çözümün kendilerinde olduğunu belirterek, "5.5 ay süren acemi birliğinde 15 gün yanaşık eğitim alan tecrübesiz Mehmetçikleri, ulaşamadığın karakollara gönderiyorsun. Oysa bin kişilik özel birlik ile 6 ay süren eğitimden ve 6 ay süren imha ile terörü bitiririz. Devlete baş kaldıranı ezeriz. Aklın yolu birdir... " dedi.

Konuşmanın ardından yapılan seçimlerde mevcut il başkanı Adem Arık aday Ahmet Şahin’in hazırladığı tek listeyle gidildi. Kongrede Yaren Uzundal isimli küçük bir kızın merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na ait ”Üşüyorum” adlı şiiri okuması salondakileri gözyaşına boğdu.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, öldürenlere, çalanlara, soyanlara, soyduranlara hesap soracak tek kadronun Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarında olduğunu iddia ederek, "Bugün Türkiye, ahlaki, bölücü ve ekonomik terörün baskısı altındadır. Bu üçlü teröre Millet olarak bir şey yapamıyoruz. Ama iktidara gelirsek, her şeyin hesabını soracağız" dedi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır'ın divan başkanlığını yaptığı İl kongresinde tek liste ile seçime gidildi.

Ahmet Şahin'in İl Başkanı olduğu kongrede yönetim kurulu üyeliklerine Abdulkadir Coşkun, Osman Yılmaz, Hasan Kaya, Mustafa Arı, Fatma Gezer, Emin Karakuzu, Ramazan Görgün, Bekir Sami Gül, İnci Andaç, Nülifer Velioğlu, Nafiye Kartal, Oğuz Arık, Yener Karimoğlu, Recep Polat, Ali Rıza Develi,Savaş Gündüz,Ali İhsan Okçu, Ahmet Mercankaya ve Ahmet Karakuş seçildi.

YALÇIN TOPÇU MAVİ MARMARA GEMİSİNDE ŞEHİT DÜŞEN ÇETİN TOPÇUOĞLU’NUN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır “Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım` sloganı ile İsrail kuşatması altındaki Gazze`ye yardım için yola çıkan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda çıkarma yapan İsrail askerleri tarafından vurularak şehit edilen Adanalı Avrupa  ve Dünya Tekvando Şampiyonu Çetin Topçuoğlu`nun ailesini ziyaret etti…

Şehit Cetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu ve oğlu Aytek Topçuoğlu’na taziyelerini sunan ve şehadetlerini tebrik eden Yalçın Topçu “İnsanlık için bir araya gelen bu küçük topluluk, kahramanca ve asil bir davranış göstererek insanlık adına insanlık tarihine geçecek onurlu bir mücadele göstermişlerdir. Nemrut’un ateşine su taşıyan karıncalar gibi, İsrail’in vahşetine ve yıllardır bölgeyi yakıp yıkan terör ateşine bir damla su dökmek için canlarını feda etmişler ve dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışmışlardır. Evet onlar başardılar. Dünya kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardılar. Şehitler verildi, masum kanlar aktı ama dünyanın dikkati çekilmiştir. İsrail’in kirli yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Allah onları yanına almıştır. Onlar insanlığın medar-ı iftiharıdırlar.” Dedi…

 

NOT: Bu haber BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BASIN MERKEZİ tarafından gönderilmiştir.



Bu haber 948 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,103 µs