En Sıcak Konular

KANDİL'E KARDAK MODELİ MÜDAHALE!

22 Haziran 2010 10:34 tsi
KANDİL'E KARDAK MODELİ MÜDAHALE! Bir zamanlar Kardak’a yapılan operasyona benzer bir operasyon da Kandil’e yapılmalıdır. Kandil’e Türkiye bayrak dikmelidir.

Kandil'e Kardak modeli müdahale!

Terörün hamileri “devlete diz üstü çöktürmekten”, “kentleri cehenneme çevirmekten” söz ediyor. İmralı’daki hükümlü tehdit ediyor. Terör kan döküyor. Türkiye kan ağlıyor. Evlatlarını kaybeden anneler Türkiye’de her zamankinden daha çok ağlıyor.
Türkiye’ye kan ağlatanlar, ölmeye ve öldürmeye kendini adamış kesin inançlı PKK’lı teröristlerdir. Barındıkları yerler bellidir. Onlara içeriden ve dışarıdan kimlerin hamilik yaptıkları da bilinmektedir. Fiili liderleri Kandil’de ise doğal liderlerinin eli/kolu bağlı olarak İmralı’dadır. Teröristlerin barındıkları, eğitilip, Türkiye’ye yönelik olarak eyleme gönderildiği topraklar fiilen Irak/Barzani yönetiminin denetimi altındadır.
Kısacası terör örgütü neyi, nerede, ne zaman ve nasıl yapacağını biliyor. Silahlandırılmış bu terörist gurupların hedefleri bellidir. Türkiye’yi ve Türk milletini düşman olarak biliyorlar. Türkiye’yi teröre boğarak kendilerini muhatap kılmak istiyorlar.
İktidar, terörü yanlış algılıyor!
Teröristlerin kesin inançlı olmasına karşın Türkiye’deki iktidar, terörle mücadele ile müzakere arasında gidip geliyor. AKP iktidarının kafası iyiden iyiye karışıktır. AKP ve yandaş kalemleri terörü “Ergenekon”a, “İsrail’e” ve “Türkiye’nin Ortadoğu’da aldığı yeni inisiyatiflere” bağlamaktadır. İktidar; “Demokratik Açılım”la “Kürt Sorunu”nu çözüyorduk, buna “muhalefet ile PKK engel oldu” diyor. İktidar deve kuşu gibi gerçekte olanı biteni anlamamak için adeta kafasını kuma gömüyor.
Sorun terör ya da teröristler değildir. Her zaman her yerde bir takım insanlar teröre baş vurmaya kalkabilirler. Kimisinin amacı mafyatik kimisinin amacı da siyasi olabilir. Bu tür terör uygulayan eli kanlı gurupların ikna edilerek, taviz vererek ya da rica edilerek ellerindeki silahı bıraktıkları görülmemiştir. Teröristin ya da düşmanın merhametiyle var olmuş bir devlet ya da millet de yoktur.
Terörizm ve terörist yenilmelidir!
Türkiye bölgede var olmak istiyorsa kendisine karşı açılmış bu savaşı kabul etmek ve bu savaşı açanları yenmek zorundadır. Bunun yolu da Kandil’i ulaşılmaz ve teröristleri de öldürerek yok edilemez olduğunu ilan etmekten geçmez. Elbette dağa gidişin yolunu kesmek, dağdakileri besleyen, eğiten, teçhiz eden ve finanse edenleri bundan caydıracak sosyal, siyasal ve ekonomik düzenlemeler yapmak gerekir. Bunun yolu herhalde elinde silah, dağlarda gezenler için “açılım” üstüne “açılım” yapmaktan geçmez. Türkiye, hem terörü hem de teröristi yenmek zorundadır. AKP iktidarı Kürt asıllı yurttaşları kan döken ve kan içen PKK/BDP ikilisinin umuduna terk etmekle en büyük yanlışı yapmıştır. Öncelikle bu yanlıştan dönmelidir. Demokrasi için öncelikle onu gerçekleştirecek bir otoriteyi bölgeye taşıması gerekir.
Kandil’e Kardak usulü müdahale!
PKK, kendisini Kandil’de özgür ve dokunulmaz hissettiği sürece terörden vaz geçmeyecektir. Her terör eylemi sonrası PKK sığındığı Kandil’de tehlikeden uzak kalabilmekte, kayıplarını telafi etmekte, eğitimini yapmakta ve silah tedarikini sağlamaktadır. Bu yüzden PKK’nın kökünü kazımak uzun yıllar mümkün olamamaktadır. Türkiye’de yapılacak çeşitli sosyal ve ekonomik düzenlemelerle de bunu gerçekleştirmek mümkün değildir. Tek çıkar yol Kandil’i PKK için barınak olmaktan çıkarmaktan geçmektedir. Tıpkı bir zamanlar Kardak’a yapılan operasyona benzer bir operasyon da Kandil’e yapılmalıdır. Kandil’e Türkiye bayrak dikmelidir. Ancak ondan sonrasını ABD/Irak ve Barzani ile PKK’nın akıbetini konuşmak mümkün olabilir. TSK’ya bu görev verilmelidir. Daha sonra isterseniz Kardak’a bayrak diken kahramanlara yaptığınız muamelenin benzerini Kandil’e bayrak dikenlere yaparsınız! [1]

Bütün yollar Kandil’e çıkıyor!

Türkiye ya terörle idare edecek ya da Kandil’e müdahale edecektir. Bunun üçüncü bir yolu yoktur. Türkiye bir ve bütün olarak kalacaksa Kandil’deki teröristler olmayacak demektir. Türkiye’nin güvenliği doğrudan doğruya Kandil’deki PKK varlığıyla bağlantılı hale gelmiştir. Kandil ve bitişiğindeki dağ silsileleri ve vadiler arasına yerleşmiş yüzlerce terör yuvalarının (kamplar) tümüyle imha edilmesi şarttır. Teröristlerin üslendiği, sığındığı, teçhiz edildiği ve beslendiği mekânların yok edilmesi PKK’nın kolunu koparır, belini kılar.
Mümkün müdür? Tabii ki mümkündür. Yeter ki uluslararası dengeler iyi gözetilsin ve siyasi irade karar versin.
Barzani ve ABD faktörü!
Böyle bir müdahale sırasında iki hususa dikkat etmek gerekir: Birincisi ABD’nin tutumu diğeri de ABD’nin koruyup kolladığı Barzani’nin durumudur. TSK, Kandil’e müdahale ettiğinde -zorunlu olarak edecektir- kampların birer birer düşmesinin ardından PKK’lı caniler Barzani’nin bölgesine sığınacaklardır. Bu durumda TSK, Barzani’nin yönetiminde bulunan bölgeye de girmek zorunda kalacaktır. O zaman Barzani zor durumda kalabilecektir.
TSK’nın müdahalesine karşı çıkacak olan en önemli aktör ABD olacaktır. ABD, her zaman olduğu gibi TSK’nın teröristlere müdahalesinin çok sınırlı olmasına onay verecek ancak Türkiye’nin terörü Kandil’den süpürmesine razı olmayacaktır. TSK, ABD’ye rağmen müdahale ederse ABD, TSK’nın müdahale sonrasında hemen bölgeden çekilmesini isteyecektir. ABD’nin Türkiye’yle ne çatışma ne de Türkiye’yi gözden çıkarma gibi bir lüksü yoktur. İsrail ve ABD ile son restleşmelere rağmen Türkiye’nin bölgedeki konumu her iki ülkeyi de dikkatli olmaya zorlayacaktır. ABD, Türkiye’nin teröre karşı yürüteceği bu en meşru ve yasal müdahalesine saygılı olmak zorunda kalacaktır. ABD aksi bir tavır içinde dahi olsa Türkiye, güvenliği ve bütünlüğü için gerekirse bütün riskleri üstlenmelidir.
Devlet Bahçeli’nin önerileri!
Yapılması gerekenleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin  Başbakan Erdoğan’a yönelik olarak yaptığı somut önerilerde bulmak mümkündür. Bahçeli’nin önerileri şunlar:
* PKK terörü ve etnik bölücülük özel gündemiyle yapılacak toplantıda terörle mücadele için kapsamlı önlemler karara bağlanmalı ve PKK açılımı zırvasından vazgeçildiği ilan edilmelidir.
* Bu kapsamda terörün iç kaynakları ve unsurlarına karşı gerekli tedbirlerin alınabilmesi için Anayasanın 120. maddesine göre bölgede Olağanüstü Hal ilan edilmelidir.
* Kuzey Irak’a karşı siyasi, ekonomik ve askeri tüm imkânlar kullanılarak etkili bir caydırıcılık stratejisi uygulamaya konulmalıdır.
* Terör saldırılarının kaynaklandığı bu bölgeye geniş çaplı bir kara harekatı yapılmalı ve teröristlerin geçiş yollarını emniyete almak üzere Kuzey Irak’ta askeri ihtiyaçları karşılayacak geçici güvenlik kuşağı oluşturulması için gerekli hazırlıklara süratle başlanmalıdır.
* Kandil dağındaki terör elebaşlarına ve altyapısına karşı etkili bir askeri harekat icra edilmelidir. Kandil terör karargahı olmaktan kalıcı bir şekilde çıkarılmalıdır.
* Terör örgütünü İmralı’dan serbestçe yöneten terörist başının yakınları ve avukatları ile irtibatı ve dış dünyayla temas kanalları bütünüyle kesilmelidir.
Terörle mücadelede de bütün yollar Kandil’e çıkıyor. Demek ki aklın yolu birmiş. Çankaya’da toplanıp, dağılmakla ya da “terör örgütü amacına ulaşamayacak”  türünden temennilerle terörün önlenmesi mümkün değil. Terörü kaynağında boğmak gerekir. TSK, bunu yapacak yeteneğe sahiptir. Yeter ki sivil, siyasi irade inisiyatif alsın ve kendi ordusunun arkasında dursun! [2]

Özcan Yeniçeri-Yeniçağ

 

Kaynak. YENİÇAĞ GAZETESİ

[1].http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=13750

[2].http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=13762



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,466 µs