En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞL: ''TAŞERONUN ARDINDA KİM VAR,AÇIKLAYIN!''

21 Haziran 2010 12:56 tsi
KILIÇDAROĞL: ''TAŞERONUN ARDINDA KİM VAR,AÇIKLAYIN!'' Kılıçdaroğlu, son günlerde sık sık PKK’yı ‘taşeron bir örgüt’ olarak niteleyen Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi: "Kim taşeron olarak kullanıyor? Açıklasın"

Taşeronun ardında kim var, açıklayın!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde sık sık PKK’yı ‘taşeron bir örgüt’ olarak niteleyen Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi: Bir ülkenin başbakanı bunu söylüyorsa, demek ki bildiği çok önemli gerçekler var. O zaman terör örgütünü taşeron olarak kullanan güçler kim? Bu güçlerle siyasal iktidar ne tür bir mücadele verecek, Başbakan’ın bunu açıklaması gerekiyor!.
 
‘Kimin taşeronu açıkla’ çağrısı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, PKK’nın taşeron bir örgüt olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, “Terör örgütünün arkasında başka güçlerin bulunduğunu söyledi. Kim taşeron olarak kullanıyor? Açıklasın” dedi
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin soruları üzerine Başbakan Erdoğan’ın PKK’nın taşeron bir örgüt olduğuna yönelik açıklamasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Başbakan bu terör örgütünün bir taşeron örgüt olduğunu ve arkasında başka güçlerin bulunduğunu söyledi. Bir ülkenin başbakanı bunu söylüyorsa, demek ki bildiği çok önemli gerçekler var. O zaman terör örgütünü taşeron olarak kullanan güçler kim? Bu güçlerle siyasal iktidar ne tür bir mücadele verecek, Başbakan’ın bunu açıklaması gerekiyor” dedi.

Ordu siyasetin emrinde
Kılıçdaroğlu,  11 şehit haberinden sonra, “Genelkurmay’dan tatmin edici bir açıklama bekliyorum” şeklinde açıklama yapan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Sayın Şahin terör sonrasında diyor ki, ’Ordudan açıklama bekliyoruz’ Sayın Şahin, ordunun siyasi iktidarın emrinde olduğunu bilmiyor mu? Açıklama yapması gereken siyasi iktidar değil mi? Eğer ordudan yanıt bekleniyorsa, o zaman siyasal iktidarın ülkeyi yönetimindeki işlevi nedir?”

İstihbarat zaafiyeti var
Terörle mücadelede büyük bir istihbarat zafiyeti olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Kılıçdaroğlu hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Yapılan açıklamalarda, terör örgütüne mensup 250 kişinin gece baskın düzenlediği söyleniyor. Eğer 250 kişi sınırı aşıp geliyorsa ve siz bilgi alamıyorsanız demek ki çok ciddi bir istihbarat zafiyeti var. Bu zafiyeti nereden kaynaklanıyor? Bunun çok iyi sorgulanması lazım. Eğer siz kendi ülkenizin istihbaratını başka ülkelerin vereceği bilgilere bağlamışsanız, o zaman ülkenizin istihbaratı çok ciddi zafiyetler yaşıyor demektir. Eğer istihbarat açısından bu zafiyeti yaratıyorsanız, o zaman ülke yönetiminde çok ciddi gedikler açmışsınız demektir.”

Açılım diye toplumu böldüler
Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’de mitingte vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, “(Açılım açılım) diye yola çıktılar, toplumu böldüler, duvara tosladılar. ’Açılım açılım’dediler ülkeyi bölme noktasına getirdiler” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “analar ağlamasın” dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Bugün Babalar Günü ’analar ağlamasın’ deniliyor. Öyle bir noktaya gelindi ki sadece analar değil, babalar da ağlıyor” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu memlekette babalar, anneler çocuğunu, askere gönderiyorsa ve gözü arkada kalıyorsa bakın orada Recep Bey’in ve yandaşlarının uslanmaz, bilinmez politikaları vardır” diye konuştu.(Haber: Salim YAVAŞOĞLU-YENİÇAĞ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=36233



Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,331 µs