En Sıcak Konular

CEMİL ÇİÇEK AB'Yİ PKK'YI DESTEKLEMEKLE SUÇLADI

21 Haziran 2010 10:02 tsi
CEMİL ÇİÇEK AB'Yİ PKK'YI DESTEKLEMEKLE  SUÇLADI Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Avrupa Birliği’nin Türk milletinin önüne ‘milli ideal’ olarak dayatan bir hükümetin üyesi değilmiş gibi konuştu.

Hükümet suçlu arıyor  

Her fırsatta Avrupa Birliği’ne olan sevdasını dile getiren hükümet, son terör olayları üzerine bu defa Avrupa’ya yüklenmeyi seçti. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Avrupa ülkelerinin terör örgütü PKK’yı himaye ettiğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Avrupa Birliği’nin Türk milletinin önüne ‘milli ideal’ olarak dayatan bir hükümetin üyesi değilmiş gibi konuştu. Avrupa ülkelerinin terör örgütü PKK’yı himaye ettiğini belirten Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Bu alçaklar topluluğu, uluslararası terörün menfaatlerini temsil ediyor. Bugüne kadar bir tek teröristi iade etmediler. Sözleşmelerin altında yazıyor. Bu it ve köpeği ya yargıla, ya iade et. Ne yargılıyorlar, ne iade ediyorlar. Yaptıkları şey himaye etmek. Silah vermek, mühimmat vermek” dedi.

Bakan Cemil Çiçek, Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen ülkeler olduğunu belirterek, “Hemen terör meselesini iktidar üzerinden eleştiri malzemesi yapıyor. Halbuki teröre en büyük desteklerden birisi de, terörü iyi anlamamak ve bunu iç siyasette malzeme olarak kullanmaktır. Zaten terörün varmak istediği de budur. Görüşümüz, kararımız ne olursa olsun, birbirimize saygımız olmalıdır. Terör bir iktidar meselesi değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin meselesidir. En baş sorunumuz da varlık sorunudur. İktidarda hangi partinin var olduğuna bakmaz. Onun hedefi devlete yöneliktir. Allah’ın izniyle yarın bugünden daha güçlü olacağız. Kim ki meseleyi hükümet meselesi olarak anlarsa yanlış yapar. Bizim yeteri kadar tecrübemiz var bu konuda. İşte 80 öncesi yaşadık. ‘Bu iktidar gider, terör biter’ diyenler oldu. Ama ‘bu iktidar uzaklaştı, yerine ben gelirsem bu iş biter’ diyenler döneminden bir tespit olarak söylüyorum; eskiden 10 kişi ölüyorsa, günde 20 kişi ölmeye başladı. Demekki, bu bir parti, bir iktidar meselesi değil. Milletimizin yıldızının her zaman parlaması lazım” diye konuştu.

Cemil Çiçek yeni mi anladı?

“Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız olanlar var” diyen Bakan Çiçek, “Bakmayın siz PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiklerine. Bu güne kadar bir tek teröristi iade etmediler. Halbuki sözleşmelerin altına atılan imza o ülkenin, devletin namusudur. Ne yazıyor onun altında? Bu it ve köpeği ya yargıla, ya iade et. Ne yargılıyorlar, ne iade ediyorlar. Yaptıkları şey himaye etmek. Silah vermek, mühimmat vermek. Bu alçaklar topluluğu hiç kimseyi temsil etmiyor. Bu ülkenin hiçbir kesimini temsil etmiyorlar. Bu vatanın esas sahipleri bizler değiliz, aziz şehitlerimizdir. Bir başka ülkenin toprağını 2–3 metre kazarsınız petrol çıkar, kömür çıkar. Ama bizim vatan coğrafyamızın toprağını 2 metre kazın altından şehit kemikleri çıkar. Böylesine mübarek bir coğrafyada bize düşen bir an evvel güçlenmektir” dedi.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10002720&tarih=2010-06-21
 



Bu haber 856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,010 µs