En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU, TBMM BAŞKANI ŞAHİN’E TEPKİ GÖSTERDİ

20 Haziran 2010 15:47 tsi
KILIÇDAROĞLU, TBMM BAŞKANI ŞAHİN’E TEPKİ GÖSTERDİ Kılıçdaroğlu şehit haberinin ardından TSK'ya yüklenen Meclis Başkanı Şahin'e sert çıktı.

Kılıçdaroğlu'ndan Şahin'e sert tepki 

Kılıçdaroğlu şehit haberinin ardından TSK'ya yüklenen Meclis Başkanı Şahin'e sert çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Esenboğa Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. terörle mücadelede bir istihbarat zafiyeti olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Terör örgütünü taşeron olarak kullanan kim, Başbakan bildiklerini açıklasın" dedi. Kılıçdaroğlu, Şemdilli'den gelen 11 şehit haberinden sonra, "Ordudan tatmin edici bir açıklama bekliyoruz" diyen Meclis Başkanına Mehmet Ali Şahin’e de tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenboğa Havalimanı’na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın dün PKK’nın taşeron bir örgüt olduğuna yönelik açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Sayın Başbakanın yaptığı açıklamaları anlamakta zorlanıyorum. Sayın Başbakan bu terör örgütünün bir taşeron örgüt olduğunu ve bunun arkasında başka güçlerin olduğunu ima etti, açıkça söyledi. Bir ülkenin başbakanı bunu söylüyorsa, demek ki bildiği çok önemli gerçekler var. O zaman terör örgütünü taşeron olarak kullanan güçler kimdir? Bu güçlerle siyasal iktidar ne tür bir mücadele verecektir, başbakanın bunu oturup açıklaması gerekiyor.”

KILIÇDAROĞLU, TBMM BAŞKANI ŞAHİN’E TEPKİ GÖSTERDİ

Kılıçdaroğlu, Şemdilli'den gelen 11 şehit haberinden sonra, "Genelkurmay’dan tatmin edici bir açıklama bekliyorum" şeklinde açıklama yapan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Sayın Şahin yaptığı açıklamada, terör sonrasında diyorki, ‘Ordudan açıklama bekliyoruz’ Sayın Şahin, ordunun siyasi iktidarın emrinde olduğunu bilmiyor mu? Açıklama yapması gereken siyasi iktidar değil mi? Eğer ordudan yanıt bekleniyorsa, o zaman siyasal iktidarın ülkeyi yönetimindeki işlevi nedir?”

“TERÖRLE MÜCADELEDE BİR İSTİHBARAT ZAFİYETİ OLDUĞU ORTADA”

Yaşanan terör saldırısı sonrasında, terörle mücadelede büyük bir istihbarat zafiyeti olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Kılıçdaroğlu hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Yapılan açıklamalarda, terör örgütüne mensup 250 kişinin gece baskın düzenlediği söyleniyor. Eğer 250 kişi sınırı aşıp geliyorsa ve siz bilgi alamıyorsanız saldırı anına kadar, demek ki çok ciddi bir istihbarat zafiyeti var. Bu istihbarat zafiyeti nereden kaynaklanıyor, kimden kaynaklanıyor? Bunun çok iyi sorgulanması lazım. Eğer siz kendi ülkenizin istihbaratını başka ülkelerin vereceği bilgilere bağlamışsanız, o zaman ülkenizin istihbaratı çok ciddi zafiyetler yaşıyor demektir. 8 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz, eğer istihbarat açısından bu zafiyeti yaratıyorsanız, o zaman ülke yönetiminde çok ciddi gedikler açmışsınız demektir.”

“UYGULANAN GÜNLÜK POLİTİKALAR, İKTİDARI AÇMAZA GÖTÜRDÜ”

Terörle mücadelede uygulanan politikalarla çıkmaza girildiğini savunan Kılıçdaroğlu, açılım politikasının iflas ettiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu şunları ifade etti: “Terörle mücadelede günlük politikalarla yola çıkmak sonuçta siyasal iktidarı açmaza götürür. Nitekim geldiğimiz nokta da budur. Günlük politikalarla yola çıkıldı ve ciddi açmazlarla karşı karşıya kalındı. ‘Terör sorununu çözeceğiz’ denildi, toplumun bütün kesimleri dışlandı. Hiç kimseye bilgi verilmedi. Kafalarının arkasında ne olduğunu bilmediğimiz bir açılım politikasıyla başladılar ve bugün geldiğimiz noktada bu politikanın açıkça iflas ettiğini gösteriyor.”

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/kilicdaroglundan-sahine-sert-tepki/312237/1/Gundem

 
 



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,767 µs