En Sıcak Konular

YALÇIN TOPÇU'DAN TERÖR DEĞERLENDİRMESİ

20 Haziran 2010 15:28 tsi
YALÇIN TOPÇU'DAN TERÖR DEĞERLENDİRMESİ Yalçın Topçu: ''Büyük Birlik Partisi olarak hükümete ve askeri yetkililere soruyorum. “Türk devleti elinde imkânı olduğu halde neleri yapmıyor ya da yapamıyor?'' dedi.

BBP GENEL BAŞKANI YALÇIN TOPÇU'NUN TERÖR KONULU DEĞERLENDİRMESİ

Ateş düştüğü yeri yakar… Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa, Büyük Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum.
 
Şehitlerimizin acısı aziz milletimizi çılgına çevirdi. Lakin bu saatten sonra soğukkanlı analiz ve önerilerle birlikte sorunun çözümüne yönelik ciddi adımlar atmanın zamanı geldi de geçiyor diye düşünüyorum.
 
Buradan sesleniyorum;
 
Yıllardır her şehit cenazesi ardından dillere pelesenk edilmiş “Terörle mücadelenin uzun soluklu ve sabır isteyen bir süreç”  lafını lügatlerimizden çıkarmanın vakti gelmiştir. Artık aynı sahneleri yaşamaktan moral değerleri dibe vurmuş milletimizin tahammül ve sabır sınırları zorlanmaya başlamıştır. Milletimiz çözüm beklemektedir.
 
Türk devleti elinde imkânı olduğu halde neleri yapmıyor ya da yapamıyor?
 
Büyük Birlik Partisi olarak hükümete ve askeri yetkililere soruyorum. “Türk devleti elinde imkânı olduğu halde neleri yapmıyor ya da yapamıyor?”
 
Biz bu sorunun cevabını verdik…
 
Daha önce sıkça tekrarladığımız gerek hükümetle gerekse askeri cenahla Şehit Liderimiz Muhsin YAZICIOĞLU zamanında paylaştığımız çözüm önerilerinin ne kadar gerçekçi ve son çare olduğunu tekrar kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Terörle mücadele raporumuzun hususi yanları ile birlikte, öneriler kısmı ile alakalı söylediklerimizi tekrar “yüksek sesle” aziz milletimizle ve kamuoyu ile paylaşıyorum.
 
Terörün Üç Ana Hayat Damarı
 
Biz ne dedik?
 
Bugüne kadarki terörizm tarihi göstermiştir ki, bir bölücü terörist hareketin başarıya ulaşması, şu üç şarta bağlıdır:
 
— Birincisi, terörün istismar edebileceği bir kitlenin mevcut olması;
 
—İkinci olarak, devletin, bu soruna sağlıklı bir teşhis koymakta ve gerekli etkin psişik, sosyal, ekonomik, istihbârî, inzibâtî ve askerî tedbirleri âcilen tatbik etmekte yetersiz ve hatta acz içerisinde bulunması;
 
—Ve de sonuncusu, bölücü terörist eylemin kuvvetli dış desteklerinin olması.
 
Türkiye’de, yıllardır kan akıtan terör örgütünün, bu saydığımız şartları sağladığını söyleyebiliriz…
 
Terör 26 Yıldır Aktif Taban Bulamadı
 
Ancak, bunların içerisinde en zayıf olanının, PKK’nın kendisine taban kitle olarak seçtiği Kürt asıllı yurttaşlarımız olduğu da tecrübeyle anlaşılmıştır. Çünkü 26 yıllık kanlı terör eylemlerindeki her türlü kışkırtmalara karşılık, PKK umut ettiğinin aksine, bu vatandaşlarımızdan aktif bir destek sağlayamamıştır.
 
Yeterli Önlemler Almakta Başarısızız!
 
Ancak, diğer şartlar fazlasıyla mevcuttur. Bir kere, devletimizin bu soruna teşhis koyup gerekli etkin psişik, sosyal, ekonomik, istihbârî ve inzibati tedbirleri yeterince almış olduğu kesinlikle söylenemez. Türkiye’de, ayrılıkçı siyasî Kürtçülük başta olmak üzere bilumum etnik bölücü hareketlerin daima, İmparatorluk zamanından bu yana, ideolojik ve ekonomik olarak merkezi, finansörü ve destekçisi dışarısı olmuş ve maalesef Türkiye bunlara karşı yeterli önlemler almakta başarısız kalmıştır.
 
“Kılıç çeken kılıçla düşer” buyuran hikmetli Türk atasözünde ifade edildiği gibi, silaha başvuran her kim olursa olsun, kesinlikle silahla yok edilmelidir ki, hiç kimsede, Türklerin elinden zorla herhangi bir şey ve hele toprak alınabileceğine dair en ufak bir umut oluşmasın. Devletin göstereceği bu kesin kararlı, tavizsiz, mutlak caydırıcı tavır olmadan diğer tedbirlerin hiçbiri işe yaramayacağı gibi, tam aksine, bir bumerang şeklinde geriye teperek, “demek ki Türk’ün boğazını sıkınca elinden her şey alınabiliyormuş” gibi bir kışkırtıcı fikir de uyanabilir ve bu da her zaman için terörü besleyen kuvvetli bir damar demektir.
 
Bunun yanında, teröre destek veren iç finans kaynakları, uyuşturucu ve mafya tarzı örgütlenmeler de yok edilecek şekilde çökertilmelidir.
 
Ayrıca, terörün dış kaynaklarına karşı ise, haricî destek ve finans sağlayan kaynaklar üzerinde, devletin kesin kararlı ve gerekirse “misli ile karşılık verme” politikası son derece etkili rol üstlenecektir.
 
Bu konularda ve aşağıda bir kısmını tekrar edeceğim üzere Büyük Birlik Partisi olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a ulaştırdığımız “Terörle Mücadele Raporu”muz maalesef yeterince dikkate alınmamıştır. Bugün karşılaştığımız olaylar bizim terörle mücadele programımızın önemini artırmıştır. Bu sebeple; bu rapordan bazı bölümleri bir kere daha ifade etmekte ve hatırlatmakta yarar görüyorum.
 
Unutulmamalıdır ki “İnsan düşündüğü, devlet koruduğu müddetçe” mevcuttur.
 
 
Büyük Birlik Partisi İktidarında Biz bu Terör Belasının Kökünü Kazırız!
 
1-       Çete faaliyetlerine ve gizli örgütsel terör eylemlerine karşı, düzenli ordularla açık mücadele stratejileriyle netice almak mümkün değildir. Terör örgütü, vur-kaç taktikleri ile korku, panik ve dehşet yaratarak sansasyonel eylemlerle zarar vermekte ve sesini duyurmaktadır. Bu itibarla; uzun süre uykuda kalan, fırsat bulunca terör eylemi yapan, hücreler halinde şehir ve kırsalda faaliyet gösteren, gündüz tarlada çiftçi ve fabrikada işçi olup gece mayın döşeyen bir oluşuma karşı mücadele; istihbarat, takip, tespit ve elebaşlarını imha görevi yapacak, inisiyatif alabilecek ve koyabilecek iyi yetiştirilmiş personelle yapılmalıdır. Bunun adına “Mobil Birlikler” diyorum.
Çok iyi yetiştirilmiş asker ve emniyet personelinden müteşekkil olacak tamamen yasal ve hukuk güvencesinde olacak birimler ihdas edilmeli.  Bunlar, terör örgütünün taktik, metot strateji ve eylem niteliklerini bilen, buna göre vatandaştan teröristi ayıracak ve vatandaşa zarar vermeden enterne edecek yeteneklere sahip olacaktır. Sadece militan unsurlarla değil, onlara lojistik destek ve para veren yurt içi ve dışı tüm unsurlarla karşı, öncesi sonrası veya okyanus ötesi diye ayırmadan etkin ve kararlı mücadele edilmeli.
Sabit karakol sistemi değiştirilmelidir. Belirli ve güvenlikli lojistik ve intikal merkezleri dışında karakol olmamalıdır. Stratejik noktalara sızarak konuşlanan geçici ve hareketli timlerle bu ihtiyaç karşılanmalıdır.
 
2 -  Mevcut sınırlarımız terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne dezavantaj sağlamaktadır. Bunun için terör yok edilinceye kadar Türkiye Gabar’a sırtını dayayacak şekilde bir tampon bölge oluşturmalıdır.
 
Bakın!
 
Bugün de hala geçerliliğini koruyan, Türkiye ile Irak arasında 1946 yılında imzalanan dostluk ve sınır anlaşmasına göre her iki ülke sınırları içerisinde bulunan 75 km’lik bir bölge içerisinde eğer komşu ülke o bölge içerisinde asayişi sağlayamıyorsa kendi aleyhine saldırılara maruz kalan ülkenin sıcak takip yapabilme hakkını kabul etmektedir. (protokol no:6 madde 1)
 
Bunun için terör yok edilinceye kadar Türkiye Gabar’a sırtını dayayacak şekilde bir tampon bölge oluşturmalıdır.
 
3- Sınırlarımız bizzat Türk uydu sistemleri tarafından takip edilmelidir. Aynı zamanda Uydudan kontrol edilecek sensörler aracılığı ile mayın taramaları yapılmalıdır.
 
4- İdam mutlaka geri getirilmelidir. Teslim olmayan her terör örgütü üyesi ve elebaşları yaptıkları zulmün karşılığının idam olduğunu muhakkak bilmelidir.
 
5- Türkiye bu kadar tecrübeden sonra başta ABD olmak üzere istihbarat işbirliği ve paylaşımına güvenerek hareket etmemelidir. Mutlaka kendi bağımsız istihbarat örgütü ile bu mücadeleye devam etmelidir. İstihbarat birimleri arasında koordinasyonu sağlayacak ve değerlendirilecek bir yapı kurulmalıdır.
 
Terörizmle mücadele için
 
Uzun vadeli ve sürdürülebilir bir programı uygulamaya koymalıyız. Terör örgütünün istismarlarını önlemek ve insan kaynağını kurutmak zorundayız.
 
Bu sebeple;
 
-Göçü önleyecek, insanları doğduğu yerde üreten, çalışan, mutlu olan kişiler olarak yaşatacak ekonomik tedbirler almalıyız.
-En ücra noktalara kadar eğitimi götürmeliyiz.
-Ortak milli ve manevi değerlerimiz etrafında bir aidiyet duygusu oluşturulmalıdır ve milli kimlik bilinci güçlendirilmelidir.
-Okullarımızda terörün yakıcı ve yıkıcı yönlerini iyi anlatacak dersler verilmelidir.
-Teröre ve terörizme karşı psikolojik harekat iyi yönetilmelidir. Ortak tavır refleksi sağlanmalıdır.
 
BDP, Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir…
 
Adı ve mantalitesi (zihniyeti) ile büyük çelişki ortaya koyan BDP Genel Başkanı “Çatışmalı ortam devam ettiği müddetçe gerek PKK'lı olsun, gerek asker veya köy korucusu olsun bu insanların yitirildiğini görüyoruz. Biz hiçbir insanın ölmesini istemiyoruz.” demiş.
 
Bugün Türk askeri ile eşkıyayı aynı kefeye koyan bu zihniyeti şiddetle kınıyor ve TBMM içinde bu insanların varlığını ciddi bir çelişki olarak görüyorum. Biz teröre bulaşmamış terörle organik ve inorganik bağ kurmamış, terörü bir mücadele ve muhalefet aracı olarak tasvip etmemiş her siyasal organizasyonun kapatılmasına karşıyız. Ama bunlar pişkin pişkin hala, ortak akıldan, uzlaşmadan ve demokratik siyasetten dem vurmaya devam ediyorlar.
 
Bütün BBP mensupları ve vatandaşlarımız terörün ülkemizi bölmek ve parçalamak hedefini bir an için akıldan çıkartmamalıdır. Teröre ve terörizme karşı en iyi silah Doğulusu-Batılısı, Kuzeylisi-Güneylisi ile birbirimize kenetlenmemiz ve sıkı bir milli birlik ve beraberlik sağlamamızdan geçiyor. Unutmayalım ki; Kürt-Türkmen, Alevi-Sünni, Laz-Çerkez hepimiz bir milletin mensuplarıyız ve kardeşiz. Ortak düşmanımız bölücü terör örgütüdür. Ülkemizde bir iç çatışma oluşturmak üzere ve hazırlanan her türlü provokasyona karşı dikkatli ve uyanık olmalıyız. Öfke ve acılarımız şuursuz ve fevri hareketlere meydan vermemelidir. Terörle mücadelede ve teröre karşı tepkide farklı mezhep ve aşiretlerimizin ortak tavır geliştirebilmesi en güçlü silahımızdır. Her şeye rağmen milli bilinç ve birliğimizin ortaya çıkaracağı enerji bölücü ihaneti kahredecektir. Türk Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak ebed-müddet yaşayacaktır.

 

NOT: Bu metin BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BASIN MERKEZİ tarafından gönderilmiştir.



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,021 µs