En Sıcak Konular

''SIFIR TERÖRLE TESLİM ALDILAR BU NOKTAYA GETİRDİLER''

20 Haziran 2010 11:11 tsi
''SIFIR TERÖRLE TESLİM ALDILAR BU NOKTAYA GETİRDİLER'' CHP Eski Lideri Deniz Baykal, Şemdinli’de meydana gelen ve 11 askerin şehit düştüğü saldırının ardından sert açıklamalar yaptı.

Sıfır terörle teslim aldılar bu noktaya getirdiler

İktidarın PKK’yı muhatap aldığını belirten Baykal “Umut vererek olayları bu noktaya taşıdılar” dedi

CHP Eski Lideri Deniz Baykal, Şemdinli’de meydana gelen ve 11 askerin şehit düştüğü saldırının ardından sert açıklamalar yaptı.

Olayın vahim olduğunu vurgulayan Baykal, “Askeri yönüyle, siyasi yönüyle çok vahim. Askeri yönüyle vahim; çünkü terör bölgesinde bir askeri birliğe bu kadar cüretli bir saldırının yapılması, bu can kaybının ortaya çıkarılması gerçekten izah edilmesi gereken bir konudur” dedi.

Terör karşısında mücadelenin askeri tertiplerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Baykal, şöyle konuştu: “Askeri birliğin moralini bozmaktan uzak durmamız lazım. Olayın askeri boyutunun değerlendirilmesi gerekmektedir. İzah edilmesi zor bir durumdur. Siyaset bakımından da çok düşündürücüdür. PKK muhattap alınmıştır. Türkiye çok zaman kaybetmiştir, enerji kaybetmiştir.” Hükümetin açılım politikalarına sert tepki gösteren Baykal, “Siyasetimiz terörle laubali ilişkiler geliştirmiştir. Açılım ile teröre meşruiyet kazandırılmışır” diye konuştu.

Nabza göre şerbetle olmaz

Baykal şunları söyledi:

“Siyaset, terörle müzakere ederek ve müzakere ederken terörü muhattap alarak ve terörü bir anlamda meşrulaştırarak, teröristi ikna ederek terörü etkisiz kılacağını zannetmiştir. Sekiz yıl önce sıfır terörle gelmiştir bugünkü iktidar işbaşına. Bugün gelinen durum son derece vahimdir. Açılım politikası bunda çok büyük yer tutmuştur. Açılım politikasının amacı, teröristleri ikna ederek terörü bertaraf etmektir. Bu anlamsızdır, geçersizdir. Bunu anlatmaya çalıştık ama devam edildi. Hepimize, ‘Anaların gözyaşı dinsin’ dedi. İzlenen politikaların, anaların gözyaşını dindireceği söylendi. ‘Türkiye’de güzel şeyler olacak’ denildi. Hiçbir harcama yapılmadan, şehit vermeden, Türkiye terörü anlama kapasitesine ulaşmıştır’ denildi. Geldiğimiz noktada görüyoruz ki terör patlama noktasına gelmiştir. Teröristlere istediklerini, teröre başvurmadan alabilecekleri umudunu bu iktidar vermiştir. Habur Kapısı’nda yaşanan odur. Teröristler, terörist kimlikleriyle gelmişler ve artık bizim istediğimiz olacak düşüncesine girmişlerdir. İktidar, o anlayışla onları karşılamıştır. Açılımı terör yapanların nabzına göre şerbet vererek yapamayız.

Çok yanlış bir nokta

Bölgenin ve insanımızın kazanılmasına yönelik bir açılıma ihtiyaç var. GAP’ın bitirilmesine ihtiyaç var. Bölgedeki işsizliği bitirecek mücadeleye ihtiyaç var. Terörü yapanların nabzına göre şerbet vererek terörle başedebileceğinizi düşünürseniz, bunun tek geçerli yolu, onlara istediklerini vermektir. Onlara istediklerini verdiğiniz zaman Türkiye’de barış olmaz, istikrar olmaz.

TSK’yı bir yandan bir hedef haline getirirseniz, onlara yönelik en kapsamlı suçlamaları acımasızca ortaya atarsanız ve moralini sarsanız, TSK’nın ‘Mücadele ediyoruz, birçok riski üstleniyoruz, sonunda varılan nokta bu mu?’ sorularını zihninden uzaklaştıramazsanız terörle mücadelede çok yanlış bir noktaya girersiniz. TSK’nın morali çok ciddi ve gereksiz yere sarsılmıştır. Bu konuda çok büyük hatalar ve yanlışlar yapılmıştır. Bu yanlışlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Görünen o ki daha da çıkacak. Bunun bedeli TSK’nın moralinin sarsılması olmuştur. Önce bu morali düzeltmeye ihtiyaç var.”

 

Kaynak: TERCÜMAN GAZETESİ,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=98141&baslik=Sıfır%20terörle%20teslim%20aldılar%20bu%20noktaya%20getirdiler&katid=1

 



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,396 µs