En Sıcak Konular

TOPÇU: ''TÜRK MİLLETİ'NİN SABRI VE TAHAMMÜLÜ KALMAMIŞTIR''

19 Haziran 2010 19:08 tsi
TOPÇU: ''TÜRK MİLLETİ'NİN SABRI VE TAHAMMÜLÜ KALMAMIŞTIR'' Yalçın Topçu,"27 yıldır pkk terörü ile karşı karşıya kalan ve bir türlü terörü yok edemeyen devletimizin bu konuda milletimize çok geniş ve tatmin edici bir açıklama yapma zorunluluğu vardır" dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu,Şemdinli'deki terör baskını ile ilgili bir yazılı basın açıklaması yaptı.

Yalçın Topçu'nun açıklaması şöyle:

''Ülkemiz sınırları içerisinde planlı ve mutlaka dış destekli olduğuna inandığımız bir baskın sonucu 8 askerimizi şehit vermiş bulunuyoruz.

Yine 2 askerimizin de mayın patlamasında şehit olması ile birlikte bugünkü şehit sayımız 10’a çıkmıştır.

27 yıldır pkk terörü ile karşı karşıya kalan ve bir türlü terörü yok edemeyen devletimizin bu konuda milletimize çok geniş ve tatmin edici bir açıklama yapma zorunluluğu vardır.

Ülkeyi bugüne kadar yöneten tüm iktidarlar, terörü yok edeceğiz vaadi ile gelmiş ama terör olayları karşısında hamasetten öte bir icraat ortaya koyamamıştır. Terörün amacı ve hedefi askerlerimizi, güvenlik güçlerimizi , emniyet güçlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit ederek ülkemizi ekonomik açıdan güçsüzleştirmek, bölgesinde etkisini azaltmak , dış ilişkilerde zayıflatmak ve en önemlisi kardeşi kardeşe düşman ederek, bir kardeş kavgası  çıkartmaktır.

Terör ve terörist amacına yönelik hizmeti eksiksiz yerine getirirken, siviliyle, bürokrasisiyle Türkiye’yi yönetenlerin 27 yıldır en basit tedbirleri bile almadan gücümüz ve imkanımız olduğu halde Aklın ve Tecrübenin ortaya koyduğu terörle mücadele yöntemlerini kullanmamasını Büyük Türk Milleti adına kınıyoruz.

Mevcut siyasi iktidarın  tıpkı kendisinden önceki iktidarlar gibi her terör saldırısı sonrasında , “terörle mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir” beyanlarını toplumu Teskinleştirmekten öteye bir amacının olmadığını da biliyoruz. Büyük Türk Milletinin  artık bunları dinleyecek sabrı ve tahammülü kalmamıştır. Terörle ve terörizmle mücadelenin yöntemi bellidir.

Partimizce hazırlanan bu konuyla ilgili rapor hem Cumhurbaşkanı’na hem Başbakan’a ve Hükümet’e teslim edilmiştir. Gereği yapıldığı takdirde  terörün nasıl yok edildiğini Büyük Türk milleti  ve bütün dünya görecektir.

Hükümetin bugünden itibaren terörle mücadelede yeni bir eylem planı hazırlayarak topyekün bir mücadeleye girmesi elzemdir. Bu yapılmadığı takdirde terör olayları aratarak devam edecektir.

Vatandaşlarımız terörle mücadele noktasında gerekli hassasiyeti ve tepkiyi verme hakkına sahiptirler. Ama asla yapmamamız gereken şey 1000 yıllık terkitte birlikte yaşadığımız kardeşlerimizle, kardeşlik hukukumuza  zarar verecek en küçük bir olaydan bile kaçınmaktır. Çünkü zaten terörün asıl amacı ülkede bir kaos yaratarak kardeşi kardeşe kırdırmak ve ülkemizi parçalamaktır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin asil ve vakur duruşlu ailelerine  başsağlığı diliyorum.

Yaralılarımıza yüce rabbimizden kendilerine acil şifalar vermesi için dua ediyorum.

Büyük Türk milletinin başı sağ olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun."

NOT: Terörist saldırıda ilk gelen bilgiler, 8 askerin şehit olduğu, 14 askerin de yaralandığı şeklindeydi.Ancak akşam 18.30 sıralarında çatışmada kayıp olan bir askerin daha şehit olduğu öğrenildi.Diğer iki şehit ise bu olaya bağlı gerçekleştirilen operasyon sırasında mayın patlaması sonucu verildi.Mesajda on şehit geçmesi bu sebeptendir.(Mir Haber)

 

Kaynak: bbp.org.tr,http://www.bbp.org.tr/haber_detail.php?haberid=509


 



Bu haber 799 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,469 µs